آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 14 شهریور ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 04 September

جان و مال مردم در خطر برخورد با احشام سرگردان

جان و مال مردم در خطر برخورد با احشام سرگردان در جاده‌هاي گيلان است.

مشکل وجود احشام سرگردان در گيلان از گذشته تاکنون پديده مرگبار جاده‌هاي استان بوده و هست، احشام سرگرداني که پس از برداشت محصول کشاورزان، بيش از 6 ماه در طبيعت رها مي‌شوند، گذرشان به جاده‌ها مي‌افتد و بر اثر برخوررد آنها با خودروها، تلفات جاني و خسارت‌هاي مالي فراواني برجاي مي‌ماند. حسين .ش يکي از اهالي روستاي پنچاه آستانه اشرفيه در گفت‌وگو با ايسنا ، با بيان اين مطلب که 75 کشاورز از 200 کشاورز اين روستا علاوه بر کشاورزي، از دام نيز نگهداري مي‌کنند، گفت: رهاسازي دام‌ها در شاليزارها پس از برداشت برنج علاوه بر تامين علوفه و صرفه‌جويي در هزينه‌ها، افزايش توليد گوشت و شير را نيز در پي دارد.

وي افزود: در 6 ماه دوم سال بيشتر اوقات حتي شب‌ها هم دام‌ها در طبيعت رها هستند و بارها شاهد برخورد خودرو‌ها با دام‌ها بوده‌ايم. سالومه .م مادر 41 ساله ساکن رشت که همسر خود را در تصادف خودرو با يک اسب از دست داده است در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا اظهار کرد: سه سال پيش وقتي شوهرم از تهران به سمت رشت در جاده رانندگي مي‌کرد، ناگهان با يک اسب در جاده مواجه شد و براي اينکه از برخورد اتومبيل با حيوان جلوگيري کند از مسير جاده منحرف شد و در دم جان باخت. وي افزود: اي کاش براي جلوگيري از ورود احشام سرگردان به جاده‌ها سخت‌گيري‌هاي بيشتري مي‌شد تا فرزند من هم امروز از وجود پدر محروم نبود. دکترعلي بشري معافي، مديرکل دامپزشگي گيلان در اين باره گفت: علاوه بر آمار نه چندان مطلوب آمار تصادفات برخورد خودروها با دام‌هاي سرگردان موجب نگراني براي استان است، سرگرداني دام‌ها موجب تسهيل در سرقت آنها نيز است. وي با اشاره به اين که در گذشته‌هاي نه چندان دور، با يک ميله داغ حروف اول نام خانوادگي صاحب دام و روستاي محل سکونتش روي بدن دام حک مي‌شد تا در صورت گم يا دزديده شدن شناسايي شود، گفت: روش‌هاي سنتي و قديمي شناسايي حيوانات مانند پلاك‌هاي گوشي، خالكوبي و علامت گذاري معايب بسياري دارد. وي ادامه داد: براي مثال درعلامت گذاري با روش سنتي، در برخي موارد گوش حيوان که محل نصب پلاک است در تصادفات توسط اهالي بريده شده و سارقان نيز اين پلاک‌ها را از جا در مي‌آورند. مديرکل دامپزشکي گيلان افزود: به همين منظور اين اداره کل در سال 89 و دور سوم سفر رياست جمهوري به گيلان پيشنهاد استفاده از ميکروچيپ را که از شيوه‌هاي نوين و الکترونيکي براي شناسايي دامهاست مطرح کرد اما به علت بالا بودن هزينه، اين طرح تصويب نشد. وي مي گويد: هزينه اجراي اين طرح در همان سال 16 ميليارد تومان برآورد شد. دکتر بشري معافي با بيان اينکه ميكروچيپ به اندازه يك دانه برنج است که در داخل محفظه شيشه‌اي قرار دارد و از طريق تزريق زير پوست احشام كاشته مي‌شود، گفت: در هر ميكروچيپ توسط اشعه ليزر يك كد اختصاصي طراحي مي‌شود و اين كدها غيرقابل تغييرو جايگزيني بوده و در تمام مراحل حيات احشام از آن به عنوان عامل دقيق شناسايي استفاده مي‌شود. به گفته‌ي مديرکل دامپزشکي گيلان با اين روش درکوتاه‌ترين زمان و از طريق يک دستگاه بازخوان مشخصات دام و صاحب آن قابل شناسايي و دسترسي است. به گزارش ايسنا، خسارت‌هاي ديگري که علاوه بر اين خسارت‌هاي جاني و مالي از سرگرداني احشام در جاده‌ها برجا مي‌ماند، كاهش پرورش راتون در اراضي شاليزاري پس از برداشت برنج است زيرا احشام رها شده هر آنچه را که در مزارع پس از برداشت برنج برباقي مي‌ماند، مي‌خورند و اهداف توسعه راتون در استان را با چالش جدي روبرو مي‌کنند. مهندس اردشير روحي، رييس سازمان جهاد کشاورزي گيلان با اشاره به اينکه سرگرداني احشام موجب دردسرهاي زيادي در جاده‌هاي گيلان است و هرساله تلفات جاني زيادي را براي هم‌استاني‌ها و گردشگران گيلاني به ارمغان مي‌آورد، خاطرنشان كرد: ضمن اينكه در اين تصادفات شاهد مرگ و مير دام‌ها نيز هستيم که موجب خسارت‌هاي مالي به کشاورزان مي‌شود. وي ادامه داد: علاوه بر توسعه کشت ارقام پرمحصول، توسعه پرورش راتون در گيلان مي‌تواند ما را به اهداف خودکفايي برنج نزديک کند، از کشاورزان خواست تا پايان برداشت راتون از رها کردن دامهاي خود در اراضي شاليزاري ديگران پرهيز کنند.

رييس سازمان جهاد كشاورزي در خاتمه خاطرنشان كرد: پرورش راتون موجب ارتقاي درآمد کشاورزان مي‌شود و ممانعت از اين کار به دليل ورود احشام سرگردان موجب مي‌شود تا کشاورزان از کسب درآمد در اين بخش محروم شوند و همچنين ميزان برنج توليدي استان نيز در اثر کاهش پرورش راتون به ميزان برنامه‌ريزي شده نرسد.






Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved