يک استاد دانشگاه گفت: حذف درس تنظيم خانواده راه حل مناسبي براي افزايش جمعيت نيست و تنها بايد اطلاعات آن درس به روز شده و موارد تغيير يافته يا اصلاحي در اختيار اساتيد و دانشجويان قرار گيرد.
سوسن مرندي در گفتوگو با فارس با اشاره به عوامل کاهش جمعيت اظهار داشت: مجموعهاي از عوامل دست به دست هم دادهاند تا جمعيت به شکل امروز دربيايد. مسائلي مانند فشارهاي اقتصادي و تاثيرگرفتن خانوادهها از سبک زندگي غربي و شاغل بودن زنان در خانوادهها از جمله دلايل کاهش فرزندآوري است.
وي افزود:در سالهاي دهه 60 کاهش جمعيت مورد نياز بوده و با حمايت مستقيم حضرت امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري سياستهاي جمعيتي اعمال شد اما در حال حاضر شرايط تغيير کرده است. همانگونه که در اسلام نيز برخي احکام ثانويه مطابق با شرايط زماني ممکن است واجب، حرام و يا مباح شود، سياستهاي جمعيتي نيز ميتواند تغيير کند.
وي تصريح کرد: اگر افراد در اين زمينه احساسي برخورد نکنند و به رهنمودهاي مقام معظم رهبري توجه کرده و اقدامات کارشناسي در اين راستا صورت بگيرد، اين سياستها با موفقيت همراه خواهد بود.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اينکه ما تابع فرمايشات مقام معظم رهبري و رهنمودهاي ايشان در اين باره هستيم گفت: برخيها از صحبتهاي ايشان برداشت سوء کردهاند در حالي که اصل تنظيم خانواده در آن مقطع که با حمايت جدي امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري انجام شد، کاهش جمعيت فقط در آن دوره زماني را مدنظر داشت نه کاهش جمعيت در حالت کلي.
وي تاکيد کرد:درس تنظيم خانواده اگر در تنظيم جمعيت موثر بوده الان هم ميتواند مفيد باشد. بحث تنظيم خانواده لزوماً به معناي کاهش جمعيت نيست و شامل تنظيم جمعيت است که ممکن است بر حسب نياز، کاهش يا افزايش نسل را به دنبال داشته باشد.در مناطقي از کشور که مشکلات حاد اقتصادي دارند شايد نياز به افزايش جمعيت وجود نداشته باشد از اين رو درس تنظيم خانواده ميتواند به اين امر کمک کند.
مرندي با ذکر اين نکته که درس تنظيم خانواده آگاهيهاي عمومي در مورد تنظيم جمعيت افراد را در اختيار مردم قرار داده و تنها اين درس بايد به روز شود گفت:حذف درس راه حل مناسبي نيست و تنها بايد اطلاعات آن درس به روز شده و موارد تغيير يافته يا اصلاحي در اختيار اساتيد و دانشجويان قرار بگيرد.
وي ادامه داد: موردي که بايد نسبت به آن حساسيت به خرج داد، به روز کردن اطلاعات است. ما سالها وقت و هزينه براي اطلاعرساني در کم کردن جمعيت کشور انجام دادهايم و اگر اين درسها را حذف کنيم نوعي نقض غرض به حساب ميآيد.
مرندي تصريح کرد:تنظيم خانواده نه به معناي افزايش جمعيت است و نه تنها کاهش. مواقعي که نياز به افزايش و کاهش جمعيت است ميتوان از اين درس کمک گرفت. برداشتن اين درس کار کارشناسي ميطلبد و افراد نبايد شتابزده در مورد حذف اين کتاب نظر بدهند.
وي تشويقهاي مورد نياز در زمينه ازدياد نسل و تناسب آن با نياز جامعه را مهم دانست و افزود: هر آنچه که مورد نياز جامعه باشد و باعث تسهيل ازدواج، بهبود وضعيت اقتصادي شود به ازدياد نسل نيز کمک ميکند.