سرتیم هلالاحمر در شهر هریس به دویچه وله گفت اسکان و تغذیه زلزلهزدگان تا کنون به دلیل "برخی ناهماهنگیها" صورت نگرفته است. نماينده آذربايجان شرقی در مجلس نیز گفت اگر امدادرسانی تسريع نشود، تلفات افزايش خواهد یافت.
سرتیم اعزامی هلال احمر به شهرستان هریس و روستاهای اطراف به دویچهوله گفت الان مشکل اصلی زلزلهزدگان این منطقه اسکان و تغذیه است.
به گفته او در جریان زلزله روز گذشته ۲۰ درصد روستاهای شهرستان هریس ۱۰۰ درصد تخریب شدهاند، عملیات نجات پایان یافته اما جستوجو برای پیدا کردن جنازه قربانیان ادامه دارد.
این سرتیم اعزامی هلال احمر مشکل اصلی زلزلهزدگان این منطقه را اسکان و تغذیه عنوان میکند که با وجود گذشت یک روز از زلزله به دلیل "وجود برخی ناهماهنگیها" هنوز صورت نگرفته است.
در همین زمینه داریوش مردای فرماندار شهرستان هريس نیز به خبرگزاری ایسنا گفت که عمليات آواربرداری در هريس پايان یافته و فقط در اين شهرستان ۱۲۵ نفر کشته شدهاند.
فرماندار شهرستان هريس عمده نيازهای زلزلهزدگان اين منطقه را چادر، پتو، موادغذايی و كانكس عنوان كرده و خواستار ارسال كمکهای مردمی به اين منطقه شده است.
امدادرسانی تسريع نشود، تلفات افزايش خواهد یافت
نماينده استان آذربايجان شرقی در مجلس نیز روز یکشنبه ۲۲ مرداد با انتقاد از روند امدادرسانی به زلزلهزدگان شهرستانهای اهر، هريس و ورزقان گفت: «اگر امدادرسانی به زلزلهزدگان تسريع نشود، تلفات افزايش خواهد يافت.»
آنطور که محمد حسننژاد اعلام کرده با گذشت یک روز از وقوع زلزله آذربایجان شرقی هنوز گروههای امداد به بسياری از روستاها مراجعه نكردهاند چرا كه در شرايط عادی چند ساعت تا برخی از اين روستاها فاصله است و اكنون هم جادهها بسته شده و دسترسی به اين روستاها تنها از طريق هوايی ميسر است.
نماينده مردم مرند و جلفا ادامه داده که مناطق اطراف اهر، هريس و ورزقان فاقد بيمارستان است و مجروحان جهت اعزام به بيمارستان در تبريز بايد چندين ساعت در مسير باشند. لذا لازم است بيمارستان صحرايی برپا شود تا اقدامات اوليه در محل انجام شود و انتقال مصدومين باعث وخيمتر شدن اوضاع آنها نشود.
پزشک حاضر در ورزقان: آمار کشتهها دقیق نیست، باید منتظر ماند
یکی از پزشکان حاضر در منطقه زلزلهزده ورزقان نیز به دویچهوله گفت به دلیل وجود ترافیک جادهای بین شهر ورزقان و تبریز، از روز گذشته هلیکوپترها مجروحان را به شهرهای اهر و تبریز منتقل کردهاند و اکثر کسانی که زیرآوار مانده بودند، بیرون آورده شدهاند.
این پزشک میافزاید، خوشبختانه از تمام شهرها و استانها امدادگر به مناطق زلزله زده آمده است ولی الان مدیریت این امدادگران با مشکل مواجه شده است.
وی ادامه میدهد برخی روستاهای منطقه ورزقان به دلیل بافت قدیمیشان، صددرصد تخریب شده ولی شهر چون بافت تازهتری داشته آنچنان تخریب نشده است.
این پزشک حاضر در شهر ورزقان آمارهای اعلام شده درباره کشتهشدگان زلزله روز گذشته را دقیق نمیداند و میگوید: «هنوز یک روز گذشته، و باید منظر آمار پزشکی قانونی ماند.»
در همین زمینه و به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر صمدی مدیر کل پزشکی قانونی استان آذربایجان شرقی کشتهشدگان زلزله ۲ /۶ ريشتری روز گذشته آذربايجان شرقی را بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر تخمین زده و گفته است: «به علت اختلال در ارتباط تلفنی دسترسی به آخرین آمار اکیپهای پزشکی قانونی با دشواری میسر میشود.»
خبرگزاری ایسنا نیز ظهر روز یکشنبه ۲۲ مرداد از افزایش شمار مصدومان زلزله دیروز به ۲۶۰۰ تن خبر داد.