ابتکار: مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزي استان اصفهان گفت: ابريشمهاي چيني، بازار پرورش کرم ابريشم در استان اصفهان و ديگر استانهاي فعال در اين حوزه را بيرونق کرده است.
علياکبر نجفي با اشاره به اينکه طي سالهاي اخير شاهد افزايش واردات ابريشم از ديگر کشورهاي جهان و به ويژه کشور چين بودهايم، افزود: هماکنون تعداد زيادي از فعالان پرورش کرم ابريشم، ديگر اقدام به اين کار نميکنند زيرا افزايش ميزان واردات، بازار توليد ابريشم را بيرونق کرده است.
وي مهمترين دليل بيرونقي بازار ابريشم داخلي را قيمت پايين و بازار گسترده ابريشمهاي چيني و وارداتي دانست و اظهار داشت: در سالهاي دهه 70، پرورش دهندگان کرم ابريشم در استان اصفهان، سالهاي پر رونقي را گذراندند چرا که از سويي ميزان واردات ابريشم از کشورهاي ديگر بسيار پايين بود و از سوي ديگر، قيمت توليد محصول ابريشم در داخل، بسيار کمتر از قيمت ابريشمهاي وارداتي به شمار ميرفت و در مجموع بازار مطلوبي را تحت پوشش خود قرار ميداد.
مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزي استان اصفهان همچنين با اشاره به اينکه کمرونقي پرورش کرم ابريشم در سطح استان، فقط به دليل پايين بودن قيمت ابريشمهاي وارداتي نيست، تصريح کرد: پرورش کرم ابريشم، نياز به برگ توت براي تغذيه کرمها دارد، به همين منظور، فقط در بخشي از روزهاي سال، ميتوان نسبت به اين موضوع اقدام کرد چرا که درختان توت فقط در اين بازه زماني از سال، برگ دارند.
وي با اشاره به اينکه پرورش کرمابريشم در سطح استان اصفهان هماکنون به عنوان يک شغل موقت و فصلي به شمار ميرود، اضافه کرد: آنچه که هماکنون در بازار پرورش کرم ابريشم وجود دارد، اين است که اين کار به دليل وجود نداشتن درخت توت در تمامي ايام سال، مقرون به صرفه نيست و بازدهي اقتصادي مطلوبي ندارد.
نجفي بيان داشت: در 12 ماه سال فقط از اواسط فروردينماه تا پايان ارديبهشت ماه ميتوان نسبت به پرورش کرم ابريشم اقدام کرد زيرا در اين بازه زماني از سال، برگهاي درختهاي توت تازه است و به طبع، کيفيت ابريشمهاي توليد شده با اين برگها بسيار افزايش مييابد.وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود با بيان اينکه در شرايط کنوني، بسياري از کشاورزان اقدام به پرورش کرم ابريشم نميکنند، گفت: پرورش کرم ابريشم نياز به مقدمات و شرايطي دارد که در وضعيت کنوني، ايجاد اين شرايط بسيار دشوار است، بنابراين کشاورزان ترجيح ميدهند که به کشت ديگر محصولات کشاورزي روي آورند و نسبت به پرورش کرم ابريشم اقدام نکنند.
مدير امور طيور سازمان جهاد کشاورزي استان اصفهان با اشاره به شرايط مورد نياز براي پرورش کرم ابريشم، افزود: به منظور پرورش هر جعبه کرم ابريشم، حداقل نياز توتستان براي استفاده از برگ درختان توت، 500 متر مربع است علاوه بر اينکه سه سال زمان نياز است تا هر توتستان آماده پرورش کرم ابريشم شود.
وي به ميزان کنوني پرورش کرم ابريشم در سطح استان اصفهان اشاره کرد و اظهار داشت: برآوردهاي سالانه نشان ميدهد که رقم توليد کرم ابريشم در اصفهان، سالانه بين 100 تا 200 جعبه است در حاليکه استانهاي گيلان، مازندران و گلستان جايگاههاي برتر توليد کرم ابريشم در سطح کشور را به خود اختصاص دادهاند.
نجفي همچنين تصريح کرد: از هر جعبه کرم ابريشم پرورش يافته، 20 تا 30 کيلوگرم پيله تر به دست ميآيد که شرايط اوليه براي استحصال ابريشم است.