آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 31 خرداد ماه 1391 برابر با 2012 Wednesday 20 June

آمارها از جولان سرطان در ايران می گويند

سالانه 85 هزار مورد سرطان در کشور ثبت مي‌شود و بر اساس آخرين بررسي‌هاي انجام شده، سرطان سومين عامل مرگ و مير ايراني‌ها محسوب مي‌شود. آنگونه كه پزشكان و مسئولان امور بهداشت و درمان كشور مي‌گويند بيماري‌هاي مزمن غيرواگيردار مانند انواع سرطان، افزايش سن جمعيت و مرگهاي ناشي از بيماري‌هاي قلبي و عروقي و تصادفات ناشي از ترافيک جاده‌اي سه عامل مهمي است كه زندگي جامعه ايران را تحت تاثير قرار داده است.
آنگونه که آمارها مي گويند، نه تنها در ايران بلكه در جهان، سرطان يکي از علل عمده مرگ و مير محسوب مي‌شود. آمارها نشان مي‌دهند كه سرطان دومين علت مرگ و مير در کشورهاي غربي و سومين علت مرگ در کشورهاي در حال توسعه است. هرساله بر ميزان ابتلا به سرطان در جهان دو برابر افزوده مي‌شود و تا سال 2020 ميزان موارد جديد ابتلا به سرطان حدود 20 ميليون نفر خواهد بود. در اين بين پيش‌بيني‌ها هشدار مي‌دهند كه با اين روند 70 درصد از موارد جديد سرطان در کشورهاي در حال توسعه خواهد بود، بنابراين کشورهاي در حال توسعه با مشکل سرطان به طور جدي مواجه هستند.
رئيس انجمن سرطان ايران با اشاره به نقش جدي سرطان در مرگ و مير در ايران و جهان، برخورداري از اطلاعات کافي درباره عوامل سرطان‌زا به منظور پيشگيري و مبارزه با اين بيماري را در كشورمان يك ضرورت مي‌داند. به گفته دكتر عبدالله فضلعلي زاده، کنترل سرطان بر شش پايه استوار است كه عبارتند از: تشخيص زودرس، درمان به موقع، پيشگيري، ‌انجام پژوهش، ثبت سرطان و مراقبت از بيماران سرطاني. وي در ادامه گفت: بر اساس آخرين بررسي‌هاي انجام شده در کشور، سرطان پس از بيماري‌هاي قلبي و عروقي و حوادث جاده‌اي سومين عامل مرگ و مير ايراني‌ها محسوب مي‌شود به طوري که سالانه بيش از 30 هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به سرطان از دست مي‌دهند.در اين ميان آنچه كه ثبت سرطان را به ضرورت تبديل مي‌کند تغيير جايگاه اين بيماري در ايران و جهان است به گونه‌اي که در سال 79، كمتر از 18 هزار مورد ابتلا به سرطان شناسايي شد اما اين آمار در سال 84 با جهشي قابل توجه به 55 هزار و 855 نفر افزايش يافت و اين سير تصاعدي همچنان رو به افزايش است.
فضلعلي زاده كه در مراسم افتتاحيه چهارمين کنگره”سرطان‌هاي زنان ايران” در بيمارستان ميلاد سخن مي‌گفت، تاکيد کرد كه اطلاعات مربوط به سرطان در کشور و ثبت آن، زيربناي برنامه ريزي براي کنترل اين بيماري است چرا كه مرگ بر اثر سرطان‌هاي قابل پيشگيري و کاهش طول عمر هزينه‌هاي چشمگيري را براي نظام سلامت در بر دارد. در اين بين بررسي انواع سرطان‌هاي شايع در ايران نشانگر اين است كه سرطان‌هاي معده و کلورکتال از جمله سرطان‌هاي شايع در مردان ايراني و سرطان‌هاي پستان، معده و دهانه رحم جزو سرطان‌هاي شايع در زنان کشورمان است.
به گزارش مهر، دکتر اعظم السادات موسوي، رئيس انجمن سرطان‌هاي زنان ايران در اين رابطه مي‌گويد:
بر اساس پژوهش انجام شده در سال 2008 بيشترين آمار ابتلا به سرطان مربوط به کشورهاي استراليا و نيوزلند بود. خوشبختانه ايران در منطقه‌اي واقع شده‌است که ميزان ابتلا به سرطان در آن کمتر است. البته شايد علت اين امر مربوط به کمتر بودن گزارش موارد جديد ابتلا به سرطان است. وي تاکيد کرد: افزايش سرطان تحت تاثير بالا رفتن ميزان اميد به زندگي، آلودگي محيط زيست و استرس است به گونه‌اي که تخمين زده مي‌شود در سال 2025، 96 درصد از انسانها بيش از 60 سال زندگي کنند.
رئيس انجمن سرطان‌هاي زنان ايران درباره سرطان‌هاي شايع گفت: سرطان‌هاي ريه، پستان، کلورکتال، معده، پروستات و دهانه رحم شايع ترين سرطان‌ها در جهان محسوب مي‌شوند و سرطان‌هايي مانند ريه، معده، کلورکتال و پستان ميزان مرگ و مير بالاتري نسبت به ساير سرطانها دارند. پيش از اين سرطان معده شايع ترين سرطان بود و در حال حاضر ميزان ابتلا به سرطان پستان افزايش يافته‌است به گونه‌اي که شايعترين سرطان زنان در کشورهاي صنعتي سرطان‌ پستان است اما ميزان مرگ و مير آن به اندازه کشورهاي در حال توسعه است که اين سرطان‌ در آن کشورها شيوع کمتري دارد.
به گفته دكتر موسوي در کشورهاي توسعه يافته، هورمونها و عادات غلط غذايي علت ابتلا به سرطان است ولي در کشورهاي در حال توسعه سرطان‌هاي مربوط به عفونت‌ها مانند سرطان دهانه رحم شايعتر است.
وي با اشاره به تحقيقات انجام شده در زمينه سرطان در ايران گفت: بر اساس تحقيقات انجام شده در سال 2008 شيوع سرطان در مردان ايراني 121 تا 123 در صد هزار بوده‌است و شيوع سرطان در زنان کمتر است. از سوي ديگر سرطان‌هاي معده، کلورکتال از جمله سرطان‌هاي شايع در مردان ايراني و سرطانهاي پستان، معده و دهانه رحم جزو سرطان‌هاي شايع در زنان کشورمان است. موسوي تصريح کرد: متاسفانه تعداد محققان در کشورهاي در حال توسعه 30 برابر کشورهاي کمتر توسعه يافته‌است و 95 درصد از پژوهش‌هاي انجام شده درباره سرطان در کشورهايي صورت مي‌گيرد که 20 درصد جمعيت جهان در آنها زندگي مي‌کنند. بنابراين لازم است براي انجام تحقيقات در زمينه سرطان در ايران به گونه‌اي اساسي فکر شود. موسوي مي‌گويد كه بر اساس تحقيقات انجام شده در سال 88 به وزارت بهداشت پيشنهاد شد که در 4 استان، مراکز ثبت سرطان راه اندازي شود و اميدواريم اين پيشنهاد محقق شود.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved