خبرگزاری فارس: رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد علوم پزشکی گیلان از افزایش 3 برابری بیماری سرطان معده در این استان خبر داد.
فریبرز منصور قناعی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته سلامت اظهار کرد: در 50 سال گذشته میزان سرطان مری در گیلان دو برابر کاهش و سرطان معده سه برابر افزایش یافته است.
وی، وجود میکروب «هلیکوباکترپیلوری» در آبهای آلوده را شایعترین دلیل ابتلا به سرطان معده دانست و افزود: با مصرف آب آلوده عفونت به راحتی در بدن انسان جای میگیرد.
فوق تخصص گوارش و کبد، مصرف چای داغ را از دیگر عوامل سرطان مری و معده نامید و تصریح کرد: یکی از شایعترین بیماری گوارشی، بیماری «ریفلاکس» یا برگشت محتویات معده و اسید معده به مری است و زمانی که این اتفاق رخ دهد مری در اثر اسید معده آسیب میبیند و این امر میتواند مخاط معده را زخم کند که با رشد این بیماری تا هشت یا 10 سال آینده سرطان انتهای مری «روده بزرگ» افزایش مییابد.
وی، غذاهای مانده و مصرف نکردن سبزیجات و میوهجات تازه را از دیگر عوامل بروز سرطان معده برشمرد و ابراز کرد: مصرف روزانه پنج وعده میوه تا 50 درصد سرطانهای گوارشی را کاهش میدهد.
قناعی، بیش از 90 درصد عوامل ایجاد کننده سرطانهای گوارشی را عوامل محیطی دانست و خاطرنشان کرد: طبق آمارهای ثبت شده سرطان در گیلان سرطان روده بزرگ در این استان در حال افزایش است.
وی، چاقی شکمی، تحرک نداشتن، کاهش فعالیت بدنی و ورزش و نوشیدن آب همراه با غذا را در بروز بیماری ریفلاکس تاثیر گذار خواند و اذعان کرد: افراد دچار ریفلاکس باید غذای کم و با فاصله مصرف کنند و لباسهای تنگ نپوشند و مصرف سیگار و الکل را قطع کنند.
استاد گروه داخلی، غذا را به آرامی میل کردن و وقت گذاشتن برای صرف غذا را مورد تاکید قرار داد و افزود: فعالیت فیزیکی کافی مانند پیادهروی و ورزش کردن و کنترل استرس و اضطراب بسیار کمک کننده است.