راهاندازی مدارس وابسته به حوزههای علمیه، از تکذیب در سال ۸۸، افتتاح ۳۰ مدرسه در سال ۸۹، توسعه ۱۰۰ مدرسه در سال ۹۰ به راهاندازی ۱۸۰۰ مدرسه پیشحوزوی در سراسر کشور رسیده است. معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه از راهاندازی۱۸۰۰ مدرسه پیشحوزوی یا «مدرسه امین» با مدیریت ۳۰۰ مدرسه علمیه در سراسر کشور خبر میدهد.
به گزارش روزنامه شرق دراین طرح که به موجب آن قرار است تعدادی از مدارس کشور در قالب سه مدرسه ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان دخترانه و پسرانه با استفاده از ظرفیتهای تربیتی حوزههای علمیه در کنار آموزش عمومی دروس مدارس اقدام به تدریس علوم دینی به دانشآموزان کنند.
نبوی معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه با اشاره به موضوعاتی که قرار است در این مدارس به دانشآموزان تدریس شود، میافزاید: در این مدارس دانشآموزان با اجرای برنامههای تربیتی و دینی با مبانی دینی همچون خواندن نماز، شیوه صحیح وضو گرفتن، احترام به پدر و مادر و مانند آن در مدارس امین آشنا خواهند شد.
» تاکید میکند: گفتهایم یک دانشآموز لازم است به ۱۰ شاخص تربیت دینی همچون اعتقاد به خدا، حجاب، راستگویی و مانند آن برسد و راههای رسیدن به آن را هم بیان کردهایم. وی با بیان اینکه در قراردادهایی که با آموزشوپرورش داشتهایم، مبلغان با حضور در مدارس به تبلیغ دین و ارشاد دانشآموزان پرداختهاند و در سال ۱۳۸۹ مبلغان این معاونت بیش از ۲۴هزار برنامه در مدارس سراسر کشور اجرا کردهاند، ادامه میدهد: همچنین برنامهریزی کردهایم دانشآموزان با مفاهیمی همچون صله رحم، صدقه دادن و کمک به نیازمندان و مفاهیمی همچون آن به صورت ضمنی آشنا شوند.
علاوه بر ایجاد مدارس وابسته به حوزههای علمیه و اجرای ۲۴هزار برنامه فرهنگی از سوی حوزههای علمیه در مدارس با هدف ایجاد زیرساختهای تعلیم و تربیت دینی، ایجاد مدارس قرآنی نیز از دیگر اقدامات آموزشوپرورش برای اجرای سیاستهای خاص خود است. وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه در کلان کار و در کشور مدارس قرآن از ۱۰هزار عدد افزایش پیدا کرده است، به خبرگزاری دانشآموزان ایران (پانا) میگوید: این مدارس در طول دو سال گذشته خوب عمل کردهاند و در بعضی جاها بیش از حد معمول کار انجام داده و در برخی جاها ممکن است کمتر باشد اما در کلان کار در کشور مدارس قرآن از ۱۰هزار عدد افزایش پیدا کرده است.
«حاجیبابایی» تاکید میکند: نقایصی را در نیروی انسانی داشتیم که امسال با جذب پنجهزار نفر از قاریان و نخبگان قرآنی که جذب در استانها کردیم، آن مشکلات را هم برطرف کردیم. وزیر آموزشوپرورش با اشاره به اینکه در ارایه نتیجه کیفیت مهم است، تصریح میکند: هرکسی استانداردها را کسب کند او ملاک است؛ یعنی در ثبتنام طرح ملی حفظ قرآن کریم ۵/۳میلیون نفر ثبتنام کردهاند و وقتی که کارها را انجام میدهیم و هرکسی بتواند از نظر تخصص به آن جایگاه برسد، آن عدد ملاک حافظان قرآن خواهد بود.