آدرس پست الکترونيک [email protected]









سه شنبه، 26 اردیبهشت ماه 1391 برابر با 2012 Tuesday 15 May

زندگی مشترک انسان و دام در فرخ آباد

روستاي فرخ آباد از توابع شهرستان دهلران استان ايلام از نظر بهداشت در مرز هشدار است و بيماري‌هاي فراوان آنها را تهديد مي‌کند.

احساسي شگفت مرا به سوي روستايي کشاند که در پنج کيلومتري شهر دهلران واقع شده بود، نام اين روستا فرخ آباد است.

در ابتداي ورودم چوپاني با عرق گيري که صورت و سرش را پوشانده بود و گوسفندان خود را به چرا مي‌برد، همکلام شدم.

با سکوت رساتر از زبان سخن مي‌گفت، چفيه اش را که باز کرد، درد و رنج در خطوط پيشاني اش شيواترين قصيده سال‌هاي زندگي اش بود. به روستا خيره شد و من به سمت روستاي فرخ آباد روانه شدم.

کودکان با پاهايي بي کفش و گِل آلود و صورت‌هايي سوخته در آفتاب و بادهايي سوزان که به زبان محلي «سوير» مي‌گويند، حيران و شگفت زده به من خيره شدند و با زبان عربي هم کلاسي‌ها و هم بازي‌هايشان را صدا زدند و آمدن من را خبر مي‌دادند، شايد مرا با يک گزارشگر تلويزيوني اشتباه گرفته بودند.

کم کم به جمعشان، بزرگترها هم اضافه شدند، يکي از آنها که تحصيل کرده تر از ديگران بود جلوتر آمد و گفت: قبل از تو خودِ مسئولان بارها آمده اند و صدا و زندگي ما را از همين جا که شما ايستاده اي شنيده‌اند و رفته‌اند.

با کمي سکوت گفت: اينجا نقطه تلاقي انسان و احشام است، اينجا روستايي است که از هرگونه امکانات بهداشتي و رفاهي خاليست و دريغ و درد که کسي صداي ما را نمي‌شنود.

روستاي فرخ آباد در سال 72 براساس برنامه دولت ايجاد شد و مردم در اين مکان اسکان يافتند. روستايي با 125 خانوار که 800 نفر جمعيت دارد که مردمان آن داراي مذهب تشيع هستند روستايي که اگر جابه جا نشود شاهد فاجعه انساني در آن خواهيم بود زيرا از نظر بهداشت در مرز هشدار است و بيماري‌هاي فراوان آنها را تهديد مي‌کند.

حسن آبشخور رئيس شواري روستاي فرخ آباد در اين خصوص، وجود بيماريهاي پوستي، بيماري مشترک انسان و دام و سقط جنين از عمده ترين مشکلات روستا مي‌داند. وي در اين خصوص مي‌گويد تاکنون هم تلفات انساني ناشي از تلاقي زندگي انسان و دام داشته ايم. کرم بشارتي بخشدار مرکزي دهلران در خصوص روستاي فرخ آباد گفت: براي رفع مشکلات و جابجايي اين روستا 20 هکتار زمين براي استقرار روستا در نظر گرفته شده که اين ميزان زمين در قطعات 400 متري براي هر خانوار پيش بيني شده است.

بشارتي افزود: يکي از اساسي ترين مشکلات اين روستا بالا آمدن سطح آبهاي زيرزميني در اين منطقه است که همين باعث شده خساراتي به منازل اين روستا وارد شود. وي اظهار داشت: تاکنون 60 قطعه زمين مسکوني در محل جديد تحويل مردم شده است و براي 25 قطعه از آنها پروانه ساخت صادر شده و براي دريافت تسهيلات به بانک معرفي شده اند. بخشدار مرکزي دهلرا ن گفت: براي احداث هر واحد مسکوني توسط بنياد مسکن تسهيلات مقاوم سازي 100 ميليون ريالي پرداخت مي‌شود.

بشارتي افزود: شغل اصلي مردم اين روستا دامداري و کشاورزي است و همين باعث شده زندگي مشترکي با دام داشته باشند. وي افزود: در مکان جديد در حاشيه روستا مکانهايي براي نگهداري احشام آنها در نظر گرفته شده و در آينده نزديک اين روستا جابه جا خواهد شد.

کاظم الباج دهيار فرخ آباد وضعيت زيست محيطي اين روستا را بسيار خطرناک دانست و افزود: زندگي مشترک انسان و دام و از طرفي فضولات احشام در سطح روستا باعث شده باتلاق‌هاي فضولات حيواني به وجود بيايد و مشکلات بهداشتي زيادي براي مردم روستا به وجود بيايد. وي افزود: بالا بودن آب‌هاي زيرزميني در اين روستا که داراي آب اسيدي است باعث فرسايش و ريزش خانه‌هاي اين روستا شده است. دهيار فرخ آباد اظهار داشت: در سال 1375 به صورت رسمي قرار شد به خاطر مشکلات بهداشتي روستا جابه جا شود که اين امر 15 سال بعد محقق شده است و علت تاخير هم عدم همکاري بعضي از ادارت مرتبط و شرکت نکردن در جلسات کارگروه مسکن شهرسازي، باعث شده جابه جايي 15 سال زمان ببرد. الباج اظهار داشت: آن چيزي که باعث زندگي مشترک انسان و دام در روستاي فرخ آباد شده، نبود مرتع در اطراف روستا است.

وي گفت: روستاي فرخ آباد هيچ گونه امکانات رفاهي خدماتي ندارند به طوري که تلفن و پست بانک در اين روستا وجود ندارد که مردم مجبورند براي پيگيري امورات زندگي روزمره خود به شهر بروند. وي افزود: تا زماني که در سايت جديد، برق، آب و جاده دسترسي آماده نشود مردم رغبتي براي اسکان در اين سايت ندارند چرا که تعلل 15 ساله مسئولان باعث شده ذهنيت براي آنها به وجود بيايد. الباج گفت: زندگي مشترک انسان و دام در اين روستا تلفات جاني هم داشته است و اگر اين روستا در اسرع وقت جابه جا نشود، شاهد مشکلات عديده بهداشتي در اين روستا خواهيم بود.

آبشخور رئيس شوراي روستاي فرخ آباد گفت: شوراي روستا به دنبال حل مشکلات روستا وجابه جايي آن است.

وي اظهار داشت: زندگي مشترک انسان و دام در اين روستا باعث شده مشکلات و بيماري زيادي در اين روستا به وجود بيايد به طوري که بيماري مشترک انسان و دام و مشکلات پوستي در اين روستا مشهود است و از طرفي ديگر بوي تعفن و گاز ناشي از تجمع فضولات دامي در روستا باعث سقط جنين چهار نفر در اين روستا شده و بر اثر بيماري پوستي يک نفر جان خود را از دست داده و بسياري هم به مشکلات روحي و رواني دست و پنجه نرم مي‌کنند که سه نفر به همين خاطر در منازل خود در حصر هستند. رئيس شوراي روستاي فرخ آباد افزود: فرزند خودم به يک نوع بيماري مبتلا شده که متاسفانه تاکنون بهبود پيدا نکرده و به پزشکاني که مراجعه کرده ام گفتند بهبودي اين بيماري تا 20 سال زمان مي‌برد.

آبشخور گفت: مسئولان تلاش کردند که اين روستا جابه جا شود ولي تسهيلاتي که براي ساخت و ساز در نظر گرفته اند کفاف نمي‌دهد و اگر در سايت جديد، محلي براي اسکان احشام خود نداشته باشند شاهد زندگي مجدد انسان و دام در سايت جديد خواهيم بود چرا که دامداري تنها شغل آنها براي زندگي است.

عباس چعب از شهروندان روستاي فرخ آباد گفت: سه سال پيش به يک بيماري بسيار بدي مبتلا شدم که با پيگيريهاي فراوان و هزينه‌هاي سرسام آور بهبود يافتم و منشا اين بيماري زندگي مشترک انسان ودام است.

وي افزود: من و خانواده ام و گوسفندانم در يک حياط اسکان داريم و آب و غذاي ما با گوسفندان و گاوها با هم مشترک است و مسئولان هم زندگي در اين روستا را از نزديک ديده اند.

وي افزود: وجود آب اسيدي در منطقه باعث از بين رفتن گوسفندان ما شده است و مسئولين در تلاشند که جابه جايي روستا انجام بگيرد ولي تا زماني که مشکل آب و برق محل جديد حل نشود مردم ميل رفتن ندارند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved