آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 23 اردیبهشت ماه 1391 برابر با 2012 Saturday 12 May

ناکامی اسلام‌گرایان در انتخابات پارلمانی الجزایر

رادیو آلمان: در انتخابات پارلمانی الجزایر اسلام‌گرایان نتوانستند به پیروزی قاطعی که پیش‌بینی می‌شد دست یابند. جبهه‌ی متحد احزاب میانه‌روی اسلام‌گرا به نام "اتحاد برای الجزایر سبز" صرفا توانست به سومین حزب نیرومند الجزایر تبدیل شود.

انتخابات پارلمانی روز پنجشنبه (۱۰ مه) نخستین انتخابات آزاد الجزایر پس از پایان وضعیت اضطراری در این کشور بود. نظرسنجی‌های پیش از انتخابات حاکی از آن بود که احزاب اسلام‌گرای میانه‌رو به پیروزی چشمگیری دست خواهند یافت.

سه حزب اسلام‌گرای متشکل در "اتحاد برای الجزایر سبز" تنها توانستند ۴۸ کرسی پارلمان را به دست آورند و پس از دو حزب حاکم سوم شدند. "جبهه‌ی آزادیبخش ملی" (FLN) که از زمان استقلال الجزایر در ۵۰ سال پیش تا کنون حکومت را به دست دارد، با کسب ۲۲۰ کرسی پارلمان نیرومندترین حزب الجزایر شد.

دومین حزب نیرومند الجزایر "تجمع دمکراتیک ملی" (RND) بود که متحد حزب حاکم است. این حزب توانست ۶۸ کرسی پارلمان را از آن خود کند. پارلمان الجزایر روی هم ۴۶۲ کرسی نمایندگی دارد.

به این ترتیب حزب حاکم تحت رهبری عبدالعزیز بوتفلیقه، رئيس‌جمهوری الجزایر، با حزب متحد خود از اکثریت قاطعی در پارلمان الجزایر برخوردار خواهد بود. احمد اویحیی، رهبر "تجمع دمکراتیک ملی" و نخست وزیر الجزایر، انتخابات این کشور را مرحله‌ی مهمی در دمکراسی الجزایر پس از استقلال از فرانسه در ۵۰ سال پیش خواند.

بر خلاف وی، عبدالرزاق مکری، معاون یکی از احزاب اسلام‌گرا به نام "جنبش برای جامعه‌‌ای صلح‌آمیز" (MSP) در یک کنفرانس مطبوعاتی از تخلفات انتخاباتی سخن گفت و اعلام کرد که در برخی از حوزه‌های رای‌گیری نتایج دستکاری شده و با واقعیت یکسان نیست.


حضور ۵۰۰ ناظر انتخاباتی خارجی

گفتنی است که حدود ۵۰۰ ناظر خارجی بر انتخابات الجزایر نظارت می‌کردند. طبق گفته‌ی ناظران انتخاباتی اتحادیه‌ی اروپا، صرفنظر از برخی اختلالات کوچک و جزیی، انتخابات الجزایر در مجموع رضایت‌بخش برگزار شده است. رئیس هیئت ناظران اتحادیه‌ی اروپا قرار است در گزارشی جداگانه مشاهدات این هيئت را ارائه کند.

در این میان فرانسه نیز از برگزاری شفاف انتخابات الجزایر ستایش کرد. وزارت امور خارجه‌ی این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد که از تلاش‌ها برای برگزاری انتخاباتی شفاف و پذیرش هیئت ناظران اتحادیه‌ی اروپا خرسند است.

"جبهه‌ی نیروهای سوسیالیست" (FFS) که در سال ۱۹۶۳ تاسیس شد و در دوره‌هایی دارای فعالیت غیرقانونی بوده است، توانست مانند "حزب کار الجزایر" ۲۱ کرسی پارلمان را به دست آورد. این حزب عمدتا در میان بربرهای الجزایر نفوذ دارد. شماری دیگر از کرسی‌های پارلمان هم به احزاب کوچک یا نامزدهای مستقل رسید.

روی هم ۱۴۵ نماینده‌ی برگزیده زن هستند که از آن میان ۶۸ تن به حزب حاکم و ۲۳ تن به متحد این حزب تعلق دارند. نتایج انتخابات فعلا موقت است و ممکن است تغییراتی جزیی در این ترکیب ایجاد شود.


افزایش محسوس مشارکت مردم

طبق داده‌های رسمی، میزان شرکت در انتخابات ۳۶ /۴۲ درصد بوده که نسبت به پنج سال پیش (۶ /۳۶) آشکارا افزایش نشان می‌دهد. وزیر کشور الجزایر گفت که مردم با شرکت فوق‌العاده‌ی خود در انتخابات بر یکی از چالش‌های بزرگ غلبه کردند.

در کشور ۳۹ میلیونی الجزایر، ۲۱ میلیون نفر فراخوانده شده بودند تا به پای صندوق‌ها بروند. روی هم ۴۴ حزب و ۲۱۱ نامزد مستقل در این انتخابات شرکت کرده بودند. گفتنی است که اختیارات پارلمان در الجزایر محدود است.

کارشناسان معتقدند که انتخابات پارلمانی در مناسبات قدرت در الجزایر تغییری جدی ایجاد نخواهد کرد و قدرت همچنان در دست بوتفلیقه باقی خواهد ماند. با این همه رئیس‌جمهوری این کشور که از ۱۳ سال پیش تا کنون در قدرت است، این اواخر چند بار از واگذاری قدرت سخن گفته است. وی از جمله یک بار گفت که دوره‌ی دولتمردان پیر سپری شده است.

پیش‌بینی می‌شود که معارضه‌ی جدی بعدی الجزایر، انتقال تدریجی قدرت به نسل جوان‌تری از زمامداران کنونی باشد.





Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved