سایت کلمه: در پی فراخوان بازاریان تهران به اداره مالیات برای افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده، برخی از اصناف بازار تهران اعلام کرده اند که از اوایل اردیبهشت ماه دست به اعتصاب خواهند زد.
اداره مالیات با اعلام افزایش درصد مالیات بر ارزش افزوده در سال جدید، بار دیگر نگرانی و اعتراض بازاریان را برانگیخت.
فعالان بازار تهران که سال قبل هم مدتها در کش و قوس بودند تا به دولت ثابت کنند که افزایش مالیات ها بدون توجه به شرایط اقتصادی کشور و مشکلات موجود در مسیر تولید، معنایی جز ورشکسته شدن فعالان اقتصادی ندارد، این روزها در تدارک یک حرکت اعتراضی جدید علیه تلاش دولت برای اخذ مالیات بیشتر هستند.
اعتصاب مهمترین پیشنهادی است که کسبه و بازاریان تهران پیگیر آن هستند؛ اقدامی که به گفتهی افراد مطلع در بازار تهران، شاید از از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شود.
سازمان امور مالیاتی تهران با شروع سال جدید، از بسیاری از اصناف بازار تهران خواسته است از اعضای صنف خود دعوت کنند تا برای اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده در سامانه مالیاتی اینترنتی این سازمان ثبت نام کنند. به علاوه، شایعاتی در خصوص احتمال اخذ مبالغ بیشتری تحت عنوان مالیات سالهای گذشته نیز مطرح شده است.
اعلام این موضوع به کسبه، موجب ایجاد فضایی پر از التهاب در بسیاری از اصناف بازار تهران شده و فعالان بازار پیشبینی میکنند با توجه به مخالفت اکثریت بازاریان با اجرای این طرح، بسیاری از اصناف همانند تابستان سال گذشته دست به اعتصاب بزنند.
بر اساس این گزارش، اعضای برخی از اصناف در حال رایزنی برای شروع اعتصاب هستند و برخی زمان شروع اعتصاب خود را نیز اوایل اردیبهشت ماه اعلام کردهاند.
مطلعان پیشبینی میکنند که با توجه به رکود بازار، افزایش شدید نرخ تورم و فشار بر تولیدکنندگان و عرضهکنندگان کالا، اعتصاب امسال بازاریان به مراتب گستردهتر از سال قبل باشد.
فعالان اقتصادی معتقدند دولت به جای فشار بر بازاریان و افزایش مالیات ایشان، باید به فکر تقویت بخش تولید، حل مشکلات اقتصادی کشور و نیز جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق باشد که بسیاری از اصناف را به سمت ورشکستگی برده است.
تولیدکنندگان در یک سال گذشته به شدت تحت فشارهای ناشی از حذف یارانه ها بوده اند و آنطور که مراجع رسمی به تازگی گزارش داده اند، هزینه های تمام شده ی تولید در بخشهای مختلف در یک سال اخیر به طور متوسط حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که دولت مانع از افزایش قیمت ها می شود و به اعتقاد دست اندرکاران تولید و توزیع کالا، بیشترین فشار به آنها وارد می شود.
بازار تهران تابستان سال پیش هم شاهد اعتصاب گسترده کسبه و بازاریان صنف پارچه و قماش بود که بیش از دو ماه به طول انجامید و در مواردی با همراهی یا حمایت اصناف دیگر نیز همراه بود.
فروشندگان و بنکداران پارچه، با وجود فضای سنگین امنیتی و بازداشت های متعدد، بارها در محوطه ی بازار تجمع کردند و یک بار هم به سمت ورودی بازار راهپیمایی کردند.