ایرنا: دادگاه اروپایی حقوق بشر روز سه شنبه استرداد پنج مسلمان زندانی در انگلیس به آمریكا را تایید كرد و مدعی شد كه استرداد این افراد برای محاكمه در آمریكا حقوق آنان را نقض نمی كند.
ابوحمزه المصری روحانی سرشناس مصری كه از سال 2006 در انگلیس زندانی است از جمله افرادی می باشد كه دادگاه اروپایی حقوق بشر اجازه استرداد وی را صادر كرده است.
این روحانی به حمایت از تروریسم و دامن زدن به نفرت مذهبی در انگلیس متهم شده و هم اكنون دوره محكومیت هفت ساله خود را در زندان فوق امنیتی بلمارش در جنوب لندن سپری می كند.
دولت آمریكا نیز 11 اتهام علیه ابوحمزه مطرح كرده است كه از جمله آنها دخالت ادعایی وی در گروگانگیری در یمن، ترغیب خشونت در افغانستان و تلاش برای راه اندازی كمپ آموزشی در ایالت اورگان آمریكا می باشد.
یكی دیگر از مظنونان مورد درخواست آمریكا، 'بابر احمد' یك مهندس مسلمان انگلیسی می باشد كه از سال 2004 میلادی بدون هرگونه محاكمه و حتی اتهام رسمی در زندان به سر می برد.
دولت آمریكا 'بابر احمد' 37 ساله را به راه اندازی و اداره سایت های جمع آوری كمك برای گروههای تندرو و تروریست متهم كرده است، اتهامی كه از سوی وی و وكلایش رد شده است.
این زندانی مسلمان اخیرا در مصاحبه ای كه توسط 'بی بی سی' و در داخل زندان 'لانگ لارتین' انجام شده بود، مقامات انگلیس را به همدستی با واشنگتن برای استرداد وی به آمریكا متهم كرد.
وی همچنین مقامات پلیس و دادستانی انگلیس را به خراب كردن و به بیراهه كشاندن پرونده خود متهم نمود.
وی گفت: من هم اكنون نزدیك به هشت سال است كه بدون هرگونه محاكمه ای در زندان به سر می برم در حالی كه اگر مقامات پلیس و دادستانی در همان سال 2003 رسما علیه من پرونده ای تشكیل می دادند، تاكنون تكلیف من روشن شده بود.
آقای احمد افزود: اگر دولت انگلیس مرا به آمریكا تحویل دهد من باید بقیه عمرم را در زندان سپری كنم در حالی كه هیچ گونه اتهامی در انگلیس علیه من مطرح نشده است.
وی افزود: پلیس انگلیس به دلیل ناتوانی در تشكیل پرونده قضایی علیه من، شواهد و مدارك ادعایی را به آمریكایی ها تحویل داده و حتی از آنها خواسته است كه موضوع استرداد مرا پیگیری كنند.
وی در این مصاحبه هرگونه دخالت در اقدامات تروریستی را بشدت رد كرد و گفت: من ادعاهای مطرح شده مبنی بر حمایت از تروریسم را رد می كنم. من به هیچ عنوان و در هیچ جا از تروریسم حمایت نكرده ام و معتقدم كه كشتن انسان های بی گناه در هر كجا كه باشد، غلط است.
پرونده بابر احمد از جمله پرونده های جنجالی در انگلیس است كه با انتقادات گسترده ای نیز مواجه شده است. از جمله اینكه سال گذشته 140 هزار نفر یك تومار الكترونیكی را در مخالفت با استرداد وی به آمریكا امضاء كردند و از پارلمان انگلیس خواستند این موضوع را بررسی كند.
'هارون رشید اسواط'، 'طلحه احسن'، 'عادل عبدالباری' و 'خالد الفواض' دیگر متهمان مسلمان زندانی در انگلیس هستند كه دادگاه اروپایی حقوق بشر با بررسی اعتراض آنان به حكم استردادشان، اعلام كرد كه به جز آقای الفواض بقیه می توانند به آمریكا مسترد شوند.
بررسی پرونده الفواض به دلایل پزشكی به تعویق افتاده است.
این چهار نفر نیز با اتهاماتی نظیر دخالت در انفجار سفارتخانه های آمریكا در كنیا و تانزانیا در سال 1998، راه اندازی وبسایت های افراطی و جمع آوری كمك برای فعالیت های تروریستی متهم شده اند.
دادگاه اروپایی حقوق بشر كه در استراسبورگ فرانسه مستقر است، ماه گذشته با استرداد ' ابوقتاده' یك روحانی مسلمان دیگر از انگلیس به اردن مخالفت كرده بود.