روزنامه مردمسالاری: با گذشت 8 ماه از وقوع سيل در کلاردشت، مسئولان اين بخش همچنان در انتظار دريافت اعتبار در نظر گرفته شده براي بازسازي اماکن و محلهاي تخريب شده از اين سيل ويرانگر هستند.
به گزارش مهر، سيل سوم تيرماه امسال بيشترين خسارت را در بخش تاسيسات آب و فاضلاب شهري و روستايي، شبکه مخابرات، راههاي ارتباطي، پلها و خطوط انتقال برق و کشاورزي بخش کلاردشت وارد کرده است.
مجموع خسارت وارده به اين بخش در ستاد بحران 40 ميليارد تومان برآورد شده که تنها 25 ميليارد تومان از آن به تصويب دولت رسيده که اين مقداراعتبار نيز تا کنون جذب آباداني منطقه کلاردشت نشده است.
ستاد بحران، در روزهاي اوليه وقوع سيل وعده بازسازي، اعطاي وام 4 درصدي به صاحبان خانه هاي آسيب ديده، لايروبي رودخانه سردآبرود و ساخت جاده و پلهاي تخريب شده را داد که تاکنون کاري در اين باره صورت نگرفته است.
ابوالحسن آموزگار، کشاورز نمونه کلاردشتي با گلايه از بي توجهي مسئولان نسبت به خسارت ديدگان سيل کلاردشت گفت: در سيل اين منطقه 300 ميليون تومان خسارت ديده که با گذشت 8 ماه از آن هيچ اقدامي براي بازسازي و دلجويي از خسارت ديدگان انجام نشده است.
وي ادامه داد: با نظارت منابع طبيعي و اداره آبخيز داري در دو هکتار از زمين حاشيه رودخانه چند سالي است که انواع درخت ميوه، فندق و صنوبر کاشتم.
اموزگار ادامه داد: سيل با تخريب ديوار 240 متري با ارتفاع سه متر، چهار هزار و 500 متر زمين با 560 اصله درخت مرا به طور کامل ازبين برد و 300 ميليون تومان به من خسارت وارد کرد که اين مقدار خسارت مورد تاييد اداره کشاورزي و آبخيزداري قرار گرفته است. ابوالقاسمي ديگر شهروند سيل زده از اهالي رودبارک با گلايه از وعده هاي عمل نشده مسئولان گفت: سيل در محله رودبارک وارد منازل خيلي از مردم شد و وسايل زندگي آنان را از بين برد. وي تاکيد کرد: در زمان بحران به ما قول دادند دو ميليون تومان وام 4درصد مي دهند و رودخانه را لايروبي مي کنند اما با تمام شدن بحران، مسئولان با همه تجهيزات و ماشين آلات منطقه را ترک کردند و لايروبي رودخانه سردآبرود و جاده سازي تعطيل شد.
ابوالقاسمي افزود: ما ازطغيان دوباره رودخانه به خصوص در فصل بهار مي ترسيم که اگر رودخانه لايروبي نشود و جلوي ساخت پلهاي غير اصولي گرفته نشود، اين بار تلفات جاني هم خواهيم داشت. شجاع سليمانپور، عضو شوراي شهر کلاردشت اعلام کرد: بحران سيل با تلاش اعضاي ستاد بحران رفع شد ولي انتظار مردم و خسارت ديدگان براي بازسازي و کمک به آنان تا به امروز برآورده نشده است.
وي ادامه داد: هر چند با تلاش و پيگيري همه مسئولان، اعتبار 25 ميليارد توماني سيل از سوي دولت مصوب شد و به استانداري رسيد ولي اقدام جدي از سوي مسئولان براي بازسازي مناطق سيلزده کلاردشت و حل مشکل خسارت ديده گان صورت نگرفته است.
سليمانپور افزود: هنوزهيچ اقدامي در خصوص اصلاح کانالهاي آب کشاورزي، ساخت ديواره هاي حفاظتي و ساماندهي رودخانه ، مرمت جاده هاي تخريب شده و ساخت پلهاي عمومي و خصوصي مردم منطقه صورت نگرفته است.
وي با اشاره به اينکه انتظار ما از مديران اجرايي استان کمک به رونق گردشگري منطقه است يادآور شد: از مديران دستگاه هاي اجرايي استان در خواست مي شود اعتبارات تخصيص يافته به بخش خسارت ديده از سيل کلاردشت را به جاي استفاده در بخش هاي ديگر در اين منطقه هزينه کنند.
عضو شوراي شهر کلاردشت گفت: اميدواريم همانطور که امام جمعه کلاردشت در خطبه نمازجمعه اعلام کردند، استاندار مازندران، 25 ميليارد تومان اعتبار سيل را براي بازسازي اين منطقه نمونه گردشگري اختصاص دهد تا با کمک هم بتوانيم مشکلات باقي مانده از سيل 8 ماه پيش کلاردشت را برطرف کنيم.
مسئولان منطقه هشدار مي دهند که طغيان بهاره سرد آبرود در سال 91، با سالهاي پيشين متفاوت خواهد بود. به گونه اي که طغيان سرد آبرود اين بار با توجه به برف زياد علم کوه و ناامني بستر رودخانه و لايروبي نکردن آن پس از سيل 8 ماه پيش ويرانگر و مخرب تر مي شود.
هرچند با آب شدن برفهاي علم کوه و تخت سليمان و زياد شدن آب در اواخر فروردين هر سال اين رود حفاظت شده خود را باسيلاب بهاري تميز مي کند. ولي با فروکش کردن سيلاب بار ديگر فاضلاب و زباله آن را در تنگنا قرار مي دهد.
رودخانه سردآبرود از 6 رودخانه حفاظت شده کشور است که با توجه به بستر سنگي آن در طول سال به ندرت گل آلود مي شود.
اين رود خروشان از کوهها و يخچال هاي علم کوه و تخت سليمان سرچشمه مي گيرد و پس از عبور از شيبي تند و پر پيچ و خم و گذر از دشتي سر سبز و جنگل انبوه البرز در غرب چالوس به دريا مي ريزد. اين رود پرآب که طول مسير آن از ابتدا تا انتها به 70 کيلومترمي رسد زماني نه تنها زيستگاه انواع آبزيان بوده بلکه آب شرب هزاران نفر از مردم منطقه را تامين مي کرده است.