بازدیدکنندگان ارجمند بدلیل تغییرات فنی ایران‌پرس‌نیوز موقتا بروزرسانی نمی‌شود
















آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 16 بهمن ماه 1390 برابر با 2012 Sunday 05 February

آمریکا: راه دیگری برای حل بحران سوریه لازم است

بی بی سی: هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا خواهان حمایت از تلاش‌های مخالفان دولت سوریه برای تغییرات دموکراتیک در این کشور شد.

خانم کلینتون که به بلغارستان سفر کرده، گفت که زمان آن فرا رسیده تا راه دیگری برای حل بحران سوریه پیدا شود.

از سخنان وزیر امور خارجه آمریکا مشخص نیست که این کشور قصد دارد تا خارج از سازمان ملل، راهی برای پایان دادن به خشونت ها و خونریزی ها پیدا کند یا نه.

روز شنبه (۴ فوریه) روسیه و چین با وتوی پیش نویس قطعنامه ای در انتقاد از سوریه، خشم آمریکا و متحدانش را برانگیختند.

خانم کلینتون در صوفیه، پایتخت بلغارستان گفت: "ما باید فشارهای دیپلماتیک بر حکومت سوریه را تشدید کنیم و اطرافیان بشار اسد را متقاعد کنیم که او باید برود."

وزیر امور خارجه آمریکا افزود که تحریم های سفت و سخت تری علیه سوریه از جمله برای منابع تامین کننده سلاح برای نیروهای امنیتی سوریه وضع می شود.


انتقاد از روسیه و چین

توکل کرمان، برنده یمنی جایزه صلح نوبل، گفته است که به دنبال وتوی قطعنامه پیشنهادی شورای امنیت، روسیه و چین مسئولیت اخلاقی کشتار در سوریه را به دوش دارند.

خانم کرمان از پیشنهاد تونس برای اخراج سفیران سوریه از تمام کشورهای عربی استقبال کرده است.

شورای ملی سوریه هم که مهم‌ترین گروه مخالف دولت سوریه به شمار می‌رود، اقدام روسیه و چین در وتوی پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل متحد را محکوم کرده و این اقدام را "مجوزی به دولت سوریه برای کشتار" توصیف کرده است.

روسیه و چین که این پیش‌نویس را وتو کرده‌اند، گفته‌اند که قطعنامه پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل متحد "نامتوازن" بوده است و باید خشونت مخالفان دولت هم مورد توجه قرار گیرد.

در همین حال مخالفان دولت سوریه در حمص می‌گویند که تانک‌های ارتش سوریه به سمت مواضعی در حوالی بخش اصلی شهر که تحت کنترل مخالفان است، حرکت کرده اند.

به یکی از خبرنگاران بی‌بی‌سی که به حمص رفته، گفته شده که اجساد از زیر آوار ساختمان‌هایی که جمعه شب زیر آتش تانک‌ها ویران شده‌اند، بیرون کشیده شده است.

به خبرنگار ما گفته شده است که نیروهای دولتی سوریه در حمص به قصد کشت دست به تیراندازی زده‌اند.

دولت سوریه گزارش‌ها از کشتار گسترده مخالفان در حمص را رد می‌کند.

"حمص زیر آتش"

یک خبرنگار بی‌بی‌سی که در شهر حمص به سر می‌برد، از شنیده شدن مداوم صدای گلوله‌باران و شلیک خمپاره در این شهر خبر داده است.

مخالفان دولت سوریه آمار متفاوتی از تلفات روزهای اخیر در شهر حمص ارائه داده‌اند و تعداد کشته‌شدگان از ۵۰ تا بیش از ۲۰۰ نفر گزارش شده است.

آنها دولت سوریه را متهم به کشتار کرده‌اند، ولی مقامات رسمی سوریه این اتهام را رد می‌کنند.

با این حال، خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید که ظاهرا شهر حمص روز جمعه گذشته هم زیر آتش "شدید و بی‌امان" نظامیان بوده است و ارتباط بخش‌هایی از شهر که تحت کنترل مخالفان دولت قرار دارد، با دیگر بخش‌ها قطع شده است.

حمص یکی از اولین شهرهای سوریه است که تظاهرات ضددولتی در آنها شکل گرفت. به دنبال تیراندازی نیروهای دولتی به سمت معترضان در آوریل سال گذشته در حمص، این شهر به یکی از کانون‌های اعتراضات در سوریه تبدیل شد.

گفته شده است که بسیاری از نیروهای نظامی که از ارتش سوریه گریخته‌اند، در حمص پناه گرفته‌اند.


مخالفان خشمگین

با انتشار گزارش‌هایی از شدت یافتن خشونت نیروهای دولتی، مخالفان دولت سوریه در کشورهای مختلف در مقابل سفارتخانه‌های این کشور دست به تجمع زده و در مواردی به مجتمع این سفارتخانه‌ها حمله کرده‌اند.

در آخرین مورد از این حمله‌ها گزارش شده است که مخالفان دولت سوریه با حمله که به سفارت این کشور در کانبرا، پایتخت استرالیا، آن را غارت کرده‌اند.

مقامات نیروی پلیس گفته‌اند که گروهی شامل ۴۰ مرد، از در اصلی مجتمع سفارت سوریه به این ساختمان حمله و وسایل و اثاثیه آن را تخریب کرده‌اند. آنها رایانه‌های موجود در ساختمان را هم دزدیده‌اند.

روز شنبه، چهارم فوریه، سفارتخانه‌های سوریه در چند کشور در خاورمیانه و اروپا هدف حمله قرار گرفتند.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved