رئیس ستاد مشترک ارتش فرانسه در سخنانی کم سابقه اعلام کرد رژیم ایران از تروریسم دولتی استفاده کرده و مشغول اقداماتی بی ثبات کننده در خاورمیانه است.
این در حالیست که روزنامه فرانسوی لوموند نوشت: وزیر خارجه رژیم ایران هرگونه مذاکره پیرامون برنامه موشکی خود و مسایل مربوط به منطقه را منتفی میداند.
عراقچی گفت: باید تضمین شود که آمریکا در آینده در میانه مذاکرات دست به حمله نظامی نخواهد زد.
وی افزود: هماکنون پارهای تماسهای دیپلماتیک با وساطت برخی کشورهای دوست یا میانجی در جریان است.
لوموند از عراقچی پرسید امضاکنندگان اروپایی [برجام] ممکن است برخی تحریمهای لغو شده در برجام را [از طریق مکانیسم موسوم به "ماشه"] بار دیگر برقرار کنند، نظرتان در این باره چیست، گفت: آنها باید از اقدامات تحریکآمیز و غیرسازنده نظیر تهدید توسل به مکانیسم"ماشه" که تأثیراتش تفاوتی با یک حمله نظامی نخواهد داشت، پرهیز کنند.
عراقچی در مورد خروج از ان.پی.تی نیز گفت: فعلا چنین قصدی نداریم.
این در حالیست که ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نامهای به شورای امنیت تهدید کرد در صورت فعالسازی سازوکاری برای بازگرداندن قطعنامههای شورای امنیت [اسنپبک]، تهران از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای "انپیتی" خارج خواهد شد.
گفتنی است مجلس خامنه ای اخیرا طرح تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به تصویب رساند. این در حالیست که آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکید کرده که بازگشت بازرسان به تاسیسات هستهای در ایران در حال حاضر اولویت اصلی است.
در همین حال سه کشور بزرگ اروپايی از رژیم ایران خواستند قبل از فعال شدن مکانیسم ماشه به توافق هستهای برسد. نماینده فرانسه در دفتر سازمان ملل در ژنو از رژیم ایران خواست هرچه سریعتر همکاری کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را از سر بگیرد و به بازرسان سازمان ملل اجازه دسترسی به تأسیسات هستهای خود را بدهد تا اطمینان حاصل شود که ذخایر اورانیوم در این کشور جابهجا نشده است.
او همچنین از رژیم تهران خواست به مذاکرات درباره "راهحلی دیپلماتیک، قوی، قابل راستیآزمایی و پایدار" بازگردد و به نگرانیهای بینالمللی درباره احتمال تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای پاسخ دهد.
این دیپلمات ارشد فرانسوی گفت فرانسه، بریتانیا و آلمان که همچنان طرف توافق هستهای هستند، آمادهاند در صورت عدم دستیابی به توافق تا تابستان امسال، از مکانیسم ماشه (سازوکار بازگشت فوری تحریمهای سازمان ملل) استفاده کنند.
به گفته ناظران، احیای یک قطعنامه سازمان ملل مربوط به توافق برجام بعد از فعال سازی مکانیزم ماشه ریسک بالایی دارد، چون این قطعنامه همانند قطعنامهای است که آمریکاییها برای حمله به عراق از آن استفاده کردند.
The Chief of Staff of the French Army stated that Iran is engaging in state-sponsored terrorism and destabilizing actions in the Middle East. Meanwhile, Iran's Foreign Minister, Abbas Araghchi, dismissed any negotiations regarding Iran's missile program, insisting on guarantees against U.S. military action during talks. He warned against provocative actions like reactivating the "snapback" mechanism for sanctions, equating it to military aggression. Additionally, Iran's UN envoy threatened to exit the NPT if sanctions are reinstated. European powers urged Iran to cooperate with the IAEA and return to diplomatic negotiations to address nuclear concerns.
حکومت ضحاک وسپاه واقشارتروریستی شان بابت مسافت زیاد با امریکا قادرنیستند انچه که می خواهند درامریکا انجام دهند ولی با کشورهای اروپائی چنین امکاناتی را به سهولت دراختیاردارند که با ایجاد رعب وحشت با عملیات تروریستی وبمب گذاری وآدم ربائی وحملات سایبری سیاسیون آلمان وفرانسه وانگلیس وشهروندانشان را بترسانند وتهدید فشارقراردهند که مانع ازفعال شدن مکانیسم ماشه شوند براساس حقایق سیاسیون حکومت فرانسه همیشه مداراکردن با حکومت ضحاک را پذیرفته اند وحالا اوضاع تهدید کردن کشورهای اروپائی ومنطقه خاورمیانه توسط حکومت ضحااک به مرحله ای رسیده است که رئیس ستاد مشترک ارتش فرانسه در سخنانی کم سابقه اعلام کرد رژیم ایران از تروریسم دولتی استفاده کرده و مشغول اقداماتی بی ثبات کننده در خاورمیانه است