چوب دو سر طلا به کسی می گویند که نه نزد خوبان ارزش دارد نه در جمع بدان! چرا که خوار و ذلیل شده است. یعنی بین دو دسته از افراد مورد گمان بد واقع شده است. در اصل چوب دو سر نجس یا چوب دو سر کثیف است که به جهت تمسخر یا حتی ادب (!) به جای نجس و کثیف، طلا می گویند.
سحنان ظریف در حاشیه اجلاس داووس در سوئیس که مدعی شد نظام جمهوری اسلامی تصمیم گرفته است در مورد حجاب به زنان فشار وارد نکند، با واکنش تند مخالفان حکومت و بسیاری از کاربران مواجه شد.
به گزارش رادیو فردا، این سخنان با واکنشهای منفی زیادی در فضای مجازی روبهرو شده و کاربران در پستهای خود به ادامه خشونتها و جریمه علیه زنان ایرانی و ادامهٔ فضای ارعاب اشاره کردهاند. آنها معتقدند که اظهارات ظریف تصویر نادرستی از شرایط داخلی ایران ارائه میدهد و برخی از دستاوردهای اخیر در زمینه کاهش فشارهای اجتماعی بر زنان را ناشی از تلاشها و مقاومتهای مردمی و نه سیاستهای دولتی، میدانند.
در همین حال ماله کش اعظم نظام به خاطر طرح برخی مسایل درونی حکومت در مصاحبه با خبرنگار سی ان ان در داووس، از سوی باند موسوم به دلواپسان حکومتی نیز مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.
کیهان خامنه ای در این باره نوشت: محمدجواد ظریف، در شرایطی که مبتنی بر قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، به شکل غیرقانونی در منصب معاون راهبردی رئیسجمهور مشغول به فعالیت است، بار دیگر سخنانی خارج از عرف را به زبان آورده و فرصتی دیگر را برای سوءاستفاده بیگانگان فراهم ساخته است.
ظریف اینبار نیز با تکرار رویه اشتباه و تأملبرانگیز بیست ساله خود، در اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس در گفتوگوی خود با فرید زکریا برنامهساز و تحلیلگر سیاست خارجی، مجددا مسائل داخلی را به دستاویزی برای حمله به رقبای خود در نشستی بینالمللی بدل ساخت.
ظریف در این گفتوگو با فرید زکریا اظهار میدارد: «برخی از جریانهای مخالف تلاش کردهاند پروندههایی علیه من تشکیل دهند تا مرا از سمت فعلیام برکنار کنند. یکی از این ادعاها، تابعیت فرزندانم است که در زمان دانشجویی من در آمریکا متولد شدند و تابعیت آمریکایی دارند. این مسئله کاملاً در چارچوب قوانین بوده و نقضی صورت نگرفته است.»
وی در این بخش که اگر تندروها در ایران مسئولیت داشتند، من هم اکنون نمیتوانستم آزادانه در خیابانهای تهران قدم بزنم.
محمدجواد ظریف همچنین در قسمت دیگری از این گفتوگو با نام بردن از سعید جلیلی رقیب انتخاباتی پزشکیان در انتخابات اخیر و با حمله به وی در نشستی بینالمللی اظهار میدارد: «اگر امروز بجای مسعود پزشکیان، سعید جلیلی را به عنوان رئیسجمهوری داشتیم، ممکن بود جنگ بزرگی در منطقه در جریان باشد.»
کیهان خامنه ای نوشت: نگاهی به این سخنان و مواضع ظریف، نشانگر این است که وی پس از گذشت بیست سال نمیخواهد یا نمیتواند از رویکرد و روش اشتباه خود در بیان مسائل داخلی در مقابل بیگانگان دست بکشد.
در همین حال یک سایت امنیتی وابسته به اطلاعات سپاه پاسداران نوشته: ماموریت مرموز ظریف در داووس چه بوده است؟ مذاکره با افسر اطلاعاتی سازمان سیا در حاشیه یک نشست سیاسی!
مشرق نیوز نوشت: رسانههای اصلاحطلب همچون زمان روحانی برای مذاکره فضاسازی میکنند، آخرین فرمول آنها برای گفتگو با آمریکا مربوط به دیدار با ظریف است که این روزها در داووس به سر میبرد. متاسفانه رویکرد اصلاحطلبان در سیاست خارجی بر مبنای اعتماد به آمریکا و اروپا ریل گذاری شده و این رویکرد، خسارت محض برجام را در پی داشت. همچنین نباید فراموش کرد که دولت روحانی و وزارت امور خارجه در دوره وزارت ظریف هیچگاه به نقض فاحش برجام از سوی آمریکا واکنش متقابل نشان نداد. این انفعال موجب شد که روز به روز بر شدت تحریم ها افزوده شود.