نیروهای شبه نظامی کُرد سوریه اعلام کردند که آماده هستند به ارتش آینده این کشور بپیوندند. «فرهاد شامی» سخنگوی نیروهای کُرد سوری موسوم به نیروهای دموکراتیک (قسد) گفته که واحدهای شبه نظامی کرد آماده پیوتسن به نیروهای مسلح سوریه هستند.
براساس گزارش العربیه، وی افزود، ما آماده گفتوگو با مقامات فعلی در دمشق و خواهان آن هستیم که دولت سوریه نماینده منصف همه شهروندان باشد.
پیش از این، دولت خودمختار کردها در شهر قامشلی تصمیم گرفته بود پرچمهای جدید سوریه را بر روی نهادهای دولتی در استانهای رقه و حسکه تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه و همچنین در استان دیرالزور در شمال شرقی این کشور به اهتزاز درآورد.
نیروهای دموکراتیک سوریه میگویند که چنین اقدامی اراده همه سوریها برای وحدت ملی را تأیید میکند. یکی از روسای سابق حزب اتحاد دموکراتیک کردستان سوریه اعلام کرد که این حزب در فضای جدید سیاسی سوریه آماده گفتوگو با دولت انتقالی است.
صالح مسلم در مصاحبهای تلفنی به بخش ترکی بیبیسی گفت: دولت انتقالی حرفهای بسیار خوبی زده و ما منتظریم که این حرفها را در عمل پیاده کند و اگر آنها یک قدم به ما نزدیک شوند، ما دو قدم به سمت آنها برخواهیم داشت.
کردها حدو یک چهارم از خاک سوریه را در اختیار دارند و مواضع آنها گه گاهی توسط ارتش ترکیه مورد حمله قرار می گیرد.
ترکیه حزب اتحاد دموکراتیک و شاخه نظامی آن یعنی یگانهای مدافع خلق را شاخهای از حزب کارگران کردستان (پکک) در سوریه میداند و آن را به عنوان «گروه تروریستی» میشناسد. یگانهای مدافع خلق، ستون اصلی نیروهای دموکراتیک سوریه را تشکیل میدهد.
در همین حال وزیر امور خارجه آمریکا در نشست خبری مشترک با همتای ترک خود در آنکارا بر ضرورت حرکت به سمت تشکیل یک دولت فراگیر در سوریه پس از سرنگونی رژیم اسد تاکید کرد.
آسوشیتدپرس درباره سفر بلینکن به آنکارا نوشت که او در چارچوب تلاشهای آمریکا برای متحد کردن کشورهای خاورمیانه در حمایت از انتقال مسالمتآمیز قدرت در سوریه به ترکیه رفته است.
آنتونی بلینکن پس از دیدار با مقامات ترکیه گفت: باید تشکیل یک دولت فراگیر در سوریه را آغاز کنیم که از اقلیتها و زنان حمایت کند. او از حاکمان جدید سوریه خواست همۀ قدمهای لازم برای حفاظت از غیرنظامیان از جمله گروههای اقلیت را بردارند.
گروه ۷ آمادۀ حمایت از انتقال قدرت در سوریه است
همزمان اعلام شد که سران هفت کشور صنعتی موسوم به گروه ۷ بعد از ظهر جمعه برای رسیدن به اجماع بر سر شیوۀ تعامل با شورشیان حاکم در سوریه گفتوگو میکنند.
این دیدار قرار است به شکل مجازی برگزار شود. رهبران هفت کشور گفتهاند آمادۀ حمایت از انتقال قدرت در سوریه به یک دولت «فراگیر و غیر فرقهای» هستند.
آنها همچنین خواستار تضمین حقوق بشر، از جمله حقوق زنان و اقلیتها شده و همزمان بر اهمیت پاسخگو کردن سران حکومت بشار اسد در قبال «جنایاتشان» تأکید کردهاند.