توافق آتشبس غزه در آستانه فروپاشی است. سفر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به خاورمیانه و دیدار با مقامات اسرائیلی، مصری و قطری که با هدف کمک به دستیابی به توافق آتشبس میان اسرائیل و حماس و آزادی گروگانها صورت گرفته بود، بدون نتیجه پایان یافت.
طبق آنچه برخی مقامات آمریکایی و اسرائیلی میگویند، توافق آتشبس غزه در آستانه فروپاشی قرار دارد و هیچ جایگزین فوری و مشخصی برای آن وجود ندارد.
مقامات میگویند پیشنهادی که پیشتر توسط بایدن در ماه ژوئیه مطرح شده بود، قویترین نوع توافق بوده زیرا در آن شروطی ذکر شده که هم برای درخواستهای حماس و هم برای تلآویو مناسب بوده است.
نشریه پالتیکو به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی مینویسد: مقامات آمریکایی شدیدا نگران هستند که این پیشنهاد دچار فروپاشی و تزلزل شود زیرا در حال حاضر حماس و اسرائیل نظرات متفاوتی را نسبت به آن دارند و هیچ مسیر مشخصی جهت پایان دادن به درگیریها یا بازگشت گروگانها وجود ندارد.
ظاهرا ارزیابیهای بسیار وخیمی نسبت به آنچه مقامات آمریکایی علنا میگویند، در جریان است و آنها طی روزهای اخیر تاکید میکنند که به توافق در این خصوص نزدیکتر شدهاند.
یکی از مقامات آمریکایی گفت: همین چند هفته پیش مقامات دولت بایدن خوشبین بودند و حماس بهطور مخفیانه چراغ سبزی برای پذیرش توافق نشان داده بود. اگرچه برخی در کاخ سفید نسبت به توافق مطمئن هستند، اما بسیاری در حال حاضر ابراز نگرانی میکنند.
یکی از مقامات آمریکایی آگاه به موضع اسرائیل گفت: ما نمیدانیم آیا سنوار (رئیس جدید دفتر سیاسی حماس) توافق را میخواهد یا خیر. اما اگر ما به توافق نرسیم، احتمالا رژیم ایران به اسرائیل حمله کند و تنشها به یک رویارویی تمامعیار بدل شوند.
یک منبع فلسطینی آگاه از مذاکرات آتشبس به سایت خبری المیادین گفته: پیشنهاد جدید آمریکا کاملا با پیشنهادی که ۲ طرف قبلا بر سر آن توافق کرده بودند، مغایرت دارد. این پیشنهاد جدید براساس پیشنهاد ارائه شده در ماه مه است و به شروط و مطالبات جدید اسرائیل پاسخ میدهد. در این پیشنهاد برقراری دائمی آتشبس مطرح نشده است و آتشبس دائمی را در مرحله دوم ضمن یک سقف مشخص بررسی میکند. در این پیشنهاد ذکر شده است که تا زمانی که حماس با خواستههای اسرائیل موافقت نکند، این کشور در مرحله دوم به جنگ بازمیگردند.
اوکراین در یکی از حملات گسترده پهپادی، پایتخت روسیه را مورد هدف قرار داد. «سرگئی چمزوف» متحد نزدیک کرملین گفت اگر آمریکا و متحدانش به «تحریک» درگیری در اوکراین ادامه داده و اجازه حمله به خاک روسیه را به کییف بدهند، با خطر آغاز یک جنگ جهانی مواجه خواهند بود. پوتین در ماه ژوئن گفته بود اگر آمریکا و متحدانش به اوکراین اجازه دهند با تسلیحات دوربرد غربی به عمق خاک روسیه حمله کند، مسکو نیز ممکن است موشکهای متعارف خود را در فاصله خطرناکی از کشورهای غربی مستقر کند.