مایک والتز، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ اعلام کرد، کارزار فشار حداکثری بر رژیم ایران قبلا در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ جواب داد و این سیاست حفظ خواهد شد. والتز گفت که باید "پا بر گلوی اقتصاد" جمهوری اسلامی گذاشت.
این در حالیست که گروه ویژه اقدام مالی (FATF) - نهاد تنظیم استاندارد جهانی برای مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم، روز جمعه سوم اسفند با انتشار بیانیهای پیرامون جلسه عمومی این نهاد اعلام کرد: رژیم ایران در لیست سیاه باقی میماند زیرا اقدامات لازم را برای مقابله با پولشویی انجام نداده است.
در قسمتی از بیانیه گروه ویژه اقدام مالی آمده است: اکنون، با توجه به قصور ایران در تصویب کنوانسیونهای پالرمو و تأمین مالی تروریسم مطابق با استانداردهای اف.ای.تی.اف، گروه ویژه اقدام مالی، تعلیق اقدامات پیشگیرانه را بهطور کامل لغو میکند و از اعضای خودش و از همه حوزههای قضایی میخواهد تا اقدامات پیشگیرانه مؤثر را مطابق با توصیه ۱۹ اعمال کنند.
ایران در بیانیه اف.ای.تی.اف درباره حوزههای قضایی پرخطر مشروط به فراخوان اقدام تا تکمیل برنامه اقدام کامل باقی خواهد ماند.
تا زمانی که ایران اقدامات لازم برای رفع نواقص شناسایی شده در رابطه با مقابله با تأمین مالی تروریسم در برنامه اقدام را اجرا نکند، اف.ای.تی.اف همچنان نگران خطر تأمین مالی تروریسم ناشی از ایران و تهدیدی که این امر برای سیستم مالی بینالمللی ایجاد میکند، باقی خواهد ماند.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا نیز با استقبال از بیانیه اف.ای.تی.اف گفت: ایالات متحده از تأیید مجدد اقدامات متقابل FATF علیه رژیم ایران بهدلیل خطر تأمین مالی تروریسم ناشی از آن کشور و همچنین ادامه کار برای تقویت سیستم مالی بینالمللی در برابر همه منابع مالی غیرقانونی استقبال میکند.
افایتیاف (FATF) یک سازمان فرادولتی است که سیاستها و استانداردهای مبارزه با جرایم مالی را طراحی و ترویج میکند. این استانداردها، پولشویی، تامین مالی تروریسم و سایر تهدیدهای مربوط به سیستم مالی بینالمللی را هدف قرار داده است.
توصیههای این کارگروه از سوی بسیاری از کشورها جدی گرفته میشود. اگر کشوری در لیست خاکستری و سیاه FATF قرار بگیرد، شانس ادغام در نظام بانکی جهانی را از دست خواهد داد. کاهش مبادلات تجاری بینالمللی، تحریمهای اقتصادی از سوی صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی، ADB و البته سایر کشورها از دیگر پیامدهای قرار گرفتن در لیست سیاه و خاکستری است.
کشورهایی که در وضعیت غیرهمکار با این سازمان بهسر میبرند، در لیست سیاه قرار میگیرند. در حال حاضر به جز ایران، دو کشور کره شمالی و کوبا در این لیست قرار دارند.