یکشنبه، 6 اسفند ماه 1402 = 25-02 2024

تلاش جمهوری اسلامی برای خروج آمریکا از عراق بازهم شکست خورد

پس از اینکه تلاش اخیر جمهوری اسلامی برای خروج آمریکا از عراق شکست خورد، شیخ اکرم الکعبی، دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی النجبا روز یکشنبه در پیامی دوباره تهدید کرد و گفت: آرامش کنونی، یک تاکتیک موقت برای آرایش جدید و آرامش قبل از طوفان است و اشغالگران به خاطر ریختن هر قطره خون برخاک عراق پشیمان خواهند شد زیرا ما به انتقام کم اکتفا نمی کنیم و باید انتقام کامل و متناسب بگیریم.

اهرم‌های فشار آمریکا برای ماندن در عراق

وزنامه قطری «العربی الجدید» چاپ لندن در گزارشی نوشت: آمریکا اخیرا دو دور گفت‌وگو با بغداد را با موضوع حضور نظامیان خارجی به پایان رسانده؛ اما برخی مقامات عراق نگرانند واشنگتن برای تداوم حضور در عراق با استفاده از اهرم‌هایی اقتصادی این کشور را تحت فشار قرار دهد.

العربی الجدید در این باره می‌نویسد: «منابع نزدیک به دولت عراق نگرانند که آمریکا برای تن ندادن به هر گامی که دلخواهش نباشد از اهرم فشارهای مالی و اقتصادی استفاده کند».

این رسانه قطری می‌گوید از جمله این اهرم‌ها، پول‌هایی است که بغداد آن را در بانک فدرال آمریکا از درآمدهای حاصل از فروش نفت خود سپرده‌گذاری می‌کند؛ رویه‌ای که از زمان تهاجم عراق به کویت در سال 1990 در ذیل الزامات فصل هفتم سازمان ملل متحد تا امروز اجرا می‌شود.

العربی الجدید همچنین اشاره می‌کند که افزودن شرکت‌ها و بانک‌های عراقی به لیست تحریمی خزانه‌داری آمریکا از جمله دیگر اهرم‌هایی است که آمریکا ممکن است از آن‌ها برای تحت فشار قرار دادن عراق استفاده کند.

یک مسئول در وزارت خارجه عراق که اشاره‌ای نیز به نام او نشده، به العربی الجدید گفت: «آمریکا اهرم فشارهای اقتصادی در اختیار دارد که شاید از اهرم‌های امنیتی و سیاسی خطرناک‌تر باشد».

«جمال کوجر» عضو کمیسیون دارایی پارلمان عراق می‌گوید آمریکا سه پرونده اقتصادی در اختیار دارد که می‌تواند از طریق آن عراق را تحت فشار بگذارد: «پرونده نفت، دارایی‌های عراق در خزانه آمریکا و پرونده دلار.»

کوجر اضافه می‌کند چنانچه این اهرم‌ها علیه عراق به کار گرفته شوند، از آنجا که اقتصاد عراق «شکننده» و «کاملا به میزان 94 درصد از درآمد ناخالص ملی متکی به درآمد‌های نفتی است،» این اهرم‌های فشار «قوی و اثرگذار» خواهند بود.

این عضو پارلمان عراق می‌گوید آمریکا بعد از سال 2003 به‌گونه‌ای خط‌مشی سیاست عراق را مطابق با منافع خود ترسیم کرده است که قدرت در عراق در گرو اراده آن‌ها باشد؛ ازاین‌رو جدایی اقتصادی و مالی عراق از آمریکا برای اقتصاد این کشور خطرناک است.

«نبیل المرسومی» کارشناس اقتصادی نیز به العربی الجدید گفت از جمله اهرم‌های اقتصادی دیگر آمریکا برای فشار بر عراق، تحمیل محدودیت‌های مالی از جمله محرومیت از سوئیفت (سامانه انتقال پول) و همچنین ممنوعیت معاملات بزرگ عراق با دلار است.

المرسومی نیز اهرم‌های فشار آمریکا را «اثرگذار» داست و اگر آمریکا دادوستدهای مالی بزرگ عراق با دلار را ممنوع کند، این گام می‌تواند تأمین مالی برای توسعه اقتصادی کشور را مختل کند و هزینه استقراض عراق را افزایش دهد و ارزش پول ملی عراق کاهش پیدا کند.

امیرارشادی | February 25, 2024 11:11 AM

هم ز بالا هم ز پایین
سید مفلوک مفعول سخت دراین پایان
که ته نیم نفست مانده بجا میخوری با اشتها
همچنان هم ز بالا هم ز پایین
طوسی فرصتی ده مقعد درمانده را در این هیاهو


گزارش یا اعتراض به این نظر
کهن دیارا | February 26, 2024 03:54 AM

در صورتی که امریکایی ها از عراق خارج شوند ! عراق وارد جهنمی از نزاع های قومی -مذهبی بی پایان بمانند لبنان دهه ۸۰ میلادی خواهند شد !اینکه عراقی ها!؟ خواهان خروج امریکایی ها از عراق هستند نوعی با دست پس زدن و با پا پیش کشیدن است حتی ملایان جانی حاکم در ایران هم٬بخوبی به این امر واقف هستند ٬که پس از خروج امریکایی ها ٬ جنگهای داخلی ویرانگر عراق میتواند بسرعت بدرون ایران کشیده شده و باعث سقوطشان گردد ! در واقع حضور امریکا در منطقه و بخصوص عراق یادآور مثال اره است که در ماتحت جمهوری آدمکشان اسلامی و مقعد خامنه ای شیاد جلاد جا خوش کرده و نه راه پس دارد و نه راه پیش!زیرا نتیجه خونین و مرگباری برای ملایان دارد


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست