تلاشها برای نگهداشتن فنر قیمت طلا با جنگ حماس و اسرائیل پنبه شد
سرانجام بازار طلا پس از یک رکود طولانی، در دو روز اخیر رشدی ناگهانی از خود به ثبت رساند، موضوعی که برای بازارساز غیرقابل پیش بینی بود و تصور نمیشد دلیلی مانند جنگ بتواند سبب ختم رکود در بازار باشد.
به گزارش اقتصاد24، قیمت این فلز برای دومین روز متوالی تحت تاثیر اخبار جنگ اسرائیل، چه در داخل و چه قیمت جهانی آن روندی افزایشی داشت، موضوعی که «برزو حقشناس» کارشناس بازارهای مالی از آن به عنوان طبیعت جنگ یاد میکند چرا که تقاضا برای حفظ سرمایه در مواقع بحرانی جز این طریق ممکن نیست و هجوم تقاضا نرخ را بالا میبرد.
محبوب شدن بازار طلا در هنگامه جنگ و بحران به هزارههای قبل باز میگردد، آنجا که هیچ کالایی مانند طلا نمیتواند دارایی افراد را حفظ، در دسترس و قابل حمل کند. حالا این موضوع در زمانی که نگرانیها از باز شدن پای ایران به جنگ اسرائیل و حماس اوج گرفته، بازارها را دچار نوسان شدیدی کرده است.
در روز اول جنگ حماس و اسرائیل بازار سرمایه سقوط سنگینی را تجربه کرد و سهامداران به سرعت داراییهای خود را از بازار خارج و به نظر میرسد جایی امنتر از بازار طلا برای حفظ سرمایه خود نیافتند.این قضیه برای انس جهانی طلا نیز صدق میکند. مت سیمسون، تحلیلگر ارشد سیتی ایندکس پیش بینی کرده که قیمت طلا احتمالاً به ۱۸۸۰ دلار میرسد، ولی به نظر نمیرسد به این زودیها از مرز ۱۹۰۰ دلار فراتر رود. مگر اینکه سود اوراق قرضه خزانه داری آمریکا کاهش قابل توجهی داشته باشد.
برزو حقشناس، کارشناس بازارهای مالی نیز با بیان این که طلا در طول تاریخ یک دارایی امن محسوب میشده میگوید: «اگر علت اصلی افزایش قیمت طلا را بخواهید بدانید میتوان گفت بازارساز از اول سال سعی کرده بود بازار را کنترل کند، اما این را کارشناسان مالی هشدار میدادند که وقتی شما زیر ارزش ذاتیش را کنترل میکنید هر بهانهای باعث میشود هر چه رشته بودیم پنبه شود و این به سمت ارزش واقعیش حرکت کند. در چنین مواقعی حتی این ارزش را رد میکند و بالاتر هم میرود».
این وضعیت در حالی است که بازارها در انتظار یک سیگنال منفی دیگر در بازارها هستند، بحثهایی که این روزها با عنوان غروب برجام از آن یاد میشود. برزو حقشناس نیز این عامل را سبب تشدید تنشها میداند و معتقد است بر روی قیمت دلار و طلا تاثیر خواهد گذاشت.