آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 26 تیر ماه 1402 = 17-07 2023

اوکراین؛ کودکانی که نه تنها کودکی‌ شان بلکه آینده شان نیز ربوده شده

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان پیش از سفر به نیویورک، خواهان انجام اصلاحات در حقوق بین‌المللی شد به طوری که بتوان سران کشوری را که به یک کشور دیگر حمله کرده، مانند ولادیمیر پوتین، پاسخگو کرد.بربوک گفت: «در قرن ۲۱ هیچکس اجازه ندارد یک جنگ تهاجمی راه بیندازد و بدون مجازات بماند.»

وزیر خارجه آلمان قرار است در نیویورک در مراسم بیست و پنجمین سالگرد تاسیس دادگاه بین‌المللی کیفری در سازمان ملل شرکت کند. او همچنین در شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی خواهد داشت و با مدیر کنگره جهانی یهودیان، رونالد لاودر ملاقات خواهد کرد.بربوک در ادامه سخنانش پیش از سفر به نیویورک گفت: «از نگاه متخلف، دادگاه بین‌المللی کیفری یک شمشیر تیز است. از نگاه قربانی، این نهاد امیدی است برای آنکه رنج او بی‌پاسخ نمی‌ماند. به همین دلیل شکاف در اجرای قانون به طور خاص آسیب‌زننده است.»

وزیر خارجه آلمان تاکید کرد که حقوق بین‌الملل باید طوری تغییر کند که بازتابی از واقعیات در قرن ۲۱ باشد.

در سفر به نیویورک، کاندیدای آلمانی قاضی دادگاه بین‌المللی لاهه، اوته هوهوف، بربوک را همراهی می‌کند. بربوک در ماه ژانویه نیز از دادگاه لاهه دیدن کرده و پیشنهاد داده بود که ساختار حقوقی این نهاد که بر مبنای اساسنامه رم است، تغییر کند تا عمل مجرمانه حمله به یک کشور بتواند بدون محدودیت تحت پیگرد قانونی قرار گیرد به شرطی که وضعیت کشوری که مورد حمله قرار گرفته، در صلاحیت و چهارچوب کاری دادگاه قرار داشته باشد.در حال حاضر تنها شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند نقش دادگاه را ایفا کند چرا که نه روسیه و نه اوکراین عضو دادگاه بین‌المللی کیفری نیستند. در شورای امنیت نیز روسیه حق وتو دارد و هرگونه رأی مخالف علیه خود را می‌تواند وتو کند.

بربوک همچنین از این پیشنهاد حمایت کرد که رهبری روسیه از طریق یک دادگاه ویژه بابت حمله به اوکراین پاسخگو شود. چنین دادگاهی باید بر اساس قوانین اوکراین باشد. نهادهای بین‌المللی شرکت‌کننده در چنین دادگاهی می‌توانند شامل یک مکان در خارج از کشور، قضات و دادستان‌های بین‌المللی و یک قطعنامه حمایتی از سوی مجمع عمومی سازمان ملل باشند.

به گفته دولت فدرال آلمان، موضع این کشور در این موضوع با سایر کشورهای G7 و تعداد زیادی از اعضای اتحادیه اروپا مشترک است. اعضای گروه جی هفت علاوه بر قدرت اقتصادی، از جمله کشورهای دموکراتیک نیز به شمار می‌روند که شامل آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، کانادا، آمریکا و بریتانیاست.

آنالنا بربوک در بخش دیگری از سخنانش به ربایش کودکان اوکراینی توسط نیروهای روسیه و انتقال آنان به خاک روسیه اشاره کرد و گفت: «بربریت جنگ روسیه بیش از هرچیز خودش را درسرنوشت هزاران کودکی نشان می‌دهد که از اوکراین به روسیه قاچاق شده‌اند. این کودکان نه تنها کودکی‌شان بلکه آینده و هویت‌شان نیز توسط روسیه ربوده شده است.»

به گزارش مقامات اوکراینی نزدیک به ۲۰ هزار کودک از طریق نهادهای روسی از اوکراین به خاک روسیه منتقل شده‌اند. دادگاه بین‌المللی کیفری به همین دلیل در اواسط ماه مارس علیه پوتین و مسئول حقوق کودک روسیه، ماریا لوووا بلووا به اتهام جنایت جنگی حکم بازداشت صادر کرد.به دلیل صدور این حکم برای پوتین، نشست آینده گروه بریکس که قرار است ۲۲ تا ۲۴ اوت در آفریقای جنوبی برگزار شود، از حالا با تنش همراه شده چرا که اگر پوتین در این نشست شرکت کند، می‌تواند دستگیر شود. علاوه بر روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی در گروه بریکس عضویت دارند.

علاوه بر این، دادگاه لاهه کوتاه زمانی پس از حمله روسیه به اوکراین در ماه فوریه سال گذشته، تحقیقات درباره جنایت جنگی در اوکراین را آغاز کرد. دادستان ارشد دادگاه کیفری لاهه، کریم خان، گروه بزرگی را برای تحقیق درباره جنایت جنگی به اوکراین فرستاده و همچنین یک دفتر بزرگ در کی‌یف باز کرده است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: