آدرس پست الکترونيک [email protected]









چهارشنبه، 8 دی ماه 1400 = 29-12 2021

آیا غرب ماشه را بر پیکر نیمه‌ جان برجام خواهد کشید؟

با وجود این‌که اکثر شرکت‌کنندگان در مذاکرات وین، خوش‌بینی محتاطانه‌ای از این دور گفت‌وگوها ابراز کردند، به‌نظر می‌آید تعدادی از دیپلمات‌های اروپایی در هفته‌های اخیر، دستوراتی را دریافت‌کرده‌اند تا برای اعمال مجدد تحریم‌ها علیه رژیم ایران آماده شوند.

بر اساس گزارش مجله «فارین‌پالیسی»، به‌دنبال احتمال شکست مذاکرات وین و فعال‌شدن مجدد سازوکار «ماشه»، دیپلمات‌های اروپایی حاضر در محل این مذاکرات، دستوراتی را در این زمینه از کشورهای خود دریافت کردند.

سازوکار «اسنپ‌بک» یا «ماشه»، طرحی است که طی‌ چند سال گذشته، به دلیل عدم تعهد رژیم ایران به مفاد توافق برجام، فشاری حداکثری بر تهران وارد کرده بود.

یک مقام ارشد آمریکایی در این زمینه تاکید کرد، به‌منظور اجتناب از احتمال تشدید اقدامات قهری، از جمله تحریم‌های اضافی و یا اقدام نظامی، رژیم ایران برای دستیابی به یک توافق «تنها چند هفته، و نه چند ماه» فرصت دارد.

دولت آمریکا در چند روز گذشته بیش از یک بار تاکید کرده است، اگر رژیم ایران در پایان دور هشتم مذاکرات وین، به تعهدات برجامی خود کاملا پایبند نشود، واشنگتن قصد دارد تحریم‌های اقتصادی را تشدید کند.

این در حالیست که مشاور تیم هسته‌ای دولت رئیسی می‌گوید جمهوری اسلامی عجله‌ای برای رسیدن به توافق ندارد و انتظار دولت رئیسی از مذاکرات، بیش از دولت روحانی است.

محمد مرندی گفته: ضرب‌الاجل طرف مقابل ارزشی برای ما ندارد، چرا که حتی اگر به فرض، طرف مقابل از برجام خارج شده و مکانیسم ماشه اجرا و چند قطعنامه صادر شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟».

پیش‌بینی می‌شود دور هشتم مذاکرات احیای برجام، که دو روز پیش در وین آغاز شد، آخرین دور این گفت‌وگوها باشد.

به‌رغم این‌که مذاکرات ممکن است چند هفته به طول بینجامد، برخی از منابع دیپلماتی اروپایی اخیرا هشدار دادند که زمان رو به اتمام است.

منابع «العربیه» نیز روز گذشته خبر دادند، اگر طرف‌های مذاکره‌کننده تا پایان ماه ژانویه، به توافقی دست پیدا نکنند، این مذاکرات به پایان خواهد رسید.




اردلان December 29, 2021 05:15 PM


تجربه به من آموخته که نه ماشه ای درکارست و نه برجام در حال مرگ!
آنچه که غربیها طی ۴۳ سال در برابر رژیم غیر ایرانی ج-ا تا کنون انجام داده اند تنها مماشات، حمایتهای نهان همچنین آشکارا و در نهایت براه اندازی دعواهای زرگری با ملاها بوده!
مگر آنکه ماموریت جمهوری عسلامی از سوی آنان به پایان رسیده باشد چراکه در چنین شرایط رژیم آخوندی نیاز بسیار شدید به آرامش دارد!
اما من بر خلاف نظرات بسیاری از دوستان و همیهنان که به باور آنند براه اندازی جنگ با ملاها همچون دوران خمینی دست آورد و فرصتی مناسب برای سرکوب بیشتر اعتراضات مردم فراهم خواهد آورد با آن موافق نیستم زیرا شرایط کنونی کشور با آن دوران تا ۱۸۰ درجه تفاوت دارد!
دلایل آن نیز کاملا روشن است، رقابت آنان با روسیه و چین در غارت هر چه بیشتر منابع معدنی ایران تغریبا بصورت رایگان برای آنان بسیار جذاب تر خواهد بود تا سرنگونی !

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: