آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 14 مهر ماه 1397 = 06-10 2018

وجود میلیون ها بی‌سواد مطلق در رژیم ملاها

وجود نزدیک به ۹ میلیون بی‌سواد مطلق و ۱۰ میلیون کم‌سواد در کشور

خبرگزاری هرانا – به گفته رئیس سازمان نهضت سوادآموزی، طبق شاخص سواد در گروه سنی ۶ سال به بالا، آمار کل بی‌سوادان ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است و آمار کم‌سوادان ۱۰ میلیون نفر است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، علی باقرزاده، در برنامه تلویزیونی پرسشگر که با موضوع «سوادآموزی» روی آنتن شبکه آموزش‌رفت، درباره گروه های سنی سوادآموزی آنها را به سه گروه سنی ۱۰ تا ۱۹،گروه سنی ۱۰ تا ۲۹ سال و گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ طبقه بندی کرد و گفت: “این طبقه بندی گروه سنی جاهایی همپوشانی هم دارند اما در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از آنها نام برده شده است و طبق آخرین سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، در گروه اول (۱۰ تا ۱۹ سال) نرخ باسوادی ۹۸.۲ درصد است و تعداد بی سوادان باقی مانده ۱۹۰ هزار و ۵۰۰ است”.

وی افزود: “در گروه دوم نرخ باسوادی ۹۷.۳ درصد و تعداد بی سوادان ۶۶۸ هزار و ۸۰۰ نفر است. در گروه سوم درصد باسوادی ۹۷.۴ و تعداد بی سوادان دو میلیون و ۶۹۲ هزار نفر است”.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه البته در این جمعیت اتباع خارجی وجود دارد، بیان کرد: “نرخ بی سوادی به ویژه در اتباع افغانستانی بالاست. نرخ باسوادی در این گروه ۶۷.۴ درصد است. تعداد کل بی سوادان اتباع ۶۰۰ هزار نفر است. اگر اتباع را از کل آمارها خارج کنیم در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال نرخ باسوادی بالای ۹۵ درصد و برآورد ما نزدیک به ۹۶ درصد است”.

باقرزاده ادامه داد: “نرخ سواد در ۱۲ استان بالای ۹۷ و در ۸ استان بالای ۹۸ درصد است. نرخ رشد عمومی باسوادی طی سال‌های ۹۱ تا ۹۵ حدود ۲.۸۵ درصد است. این در حالی است که میانگین ۱۵ ساله جهانی می‌گوید رشد باسوادی یک درصد بوده است و این رقم در مدت مشابه قبل از خود در ایران ۰.۲ درصد است”.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا آمار کل بی سوادان ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است ؟، گفت: “بله، طبق شاخص سواد در گروه سنی شش سال به بالا این نرخ صحیح است اما باید توجه کرد که تقریبا ۶ میلیون نفر بالای ۵۰ سال هستند که جامعه هدف ما نیستند. همچنین آمار کم سوادان ۱۰ میلیون نفر است”.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به موانع سوادآموزی بیان کرد: “مهمترین مسئله ای که از ابتدای انقلاب داشتیم عدم وجود تقاضای اجتماعی بوده و بیسوادان بسیار سخت داوطلب باسواد شدن بوده اند. یادگیری امری انتخابی است و بی سوادی بیشتر یک مسئله اجتماعی است تا آموزشی”.

باقرزاده به راهکارهایی برای کاهش آمار بی سوادی اشاره و اظهار کرد: “نخستین مسئله الزام آور کردن سوادآموزی است. درباره اینکه آموزش حق است یا تکلیف در بسیاری کشورها این رویه مشخص شده است. باید ترکیبی از این دو را داشته باشیم تا آموزش الزام آور شود”.

وی افزود: “باید لایحه ای برای الزامی کردن آموزش آماده شود که ما استارت کار را زده ایم و پیش نویسی در کمیسیون های مربوطه دولت تهیه شده و الزاماتی هم در قانون حمایت از حقوق کودک برای اولیایی دانش آموزانی که بی سوادند نیز دیده شده است. برای ما اجباری شدن سوادآموزی بسیار مهم است و صرفا بار مالی آن مدنظر نیست”.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: “سالانه ۲۸هزار اتباع تحت برنامه سوادآموزی و بیش از ۳۰۰ هزار دانش آموز در مدارس تحت آموزش رایگان قرار می‌گیرند”.



matin October 6, 2018 06:29 PM

از کوزه همان برون تراود که در اوست
درست مثل آخوند ها و دولتمردان بیسواد و بی کفایت که عرضه ی گاوچرانی را نیز ندارند

گزارش یا اعتراض به این نظر


حقیقتگو October 6, 2018 07:11 PM

ازمهمترین اعتراضاتی واتتقادات ومخاالفت هایی که ازجانب آخوندها وقشرمذهبی دردوران درجهت حکومت پهلوی روانه میشد سواد آموزی بود دردوران پهلوی که سواد اموزی چه درشهرها وچه درروستاها یکی ازخواسته های رضاشاه ومحمدرضا شاه بود وامری واجب بود درآن زمان اخوندها با تمام قوا درصدد بودند که مردم را بیسواد بباربیاورند زیرا تنها بیسواد است که آنچه ازدهان آخوند بیرون می زند را قبول دارد حکومت ملعنون خمینی لاعلاجانه ومجبورانه ارثیه سوادآموزی ومدرسه ودانشگاه را ازحکومت پهلوی پذیرفت زیراکه منبع درآمدی برای عناصرآخوندی دردریافت شهریه های مدرسه ای ودانشگاهی شد والدین فرزندان اگرتوانائی مالی داشته باشند می توانند هزینه کلان فرزندانشان درتحصیل کردن بپردازند وگرنه فرزندان هم باید ازهمان ابتدای زندگیشان مشغله ای بیابند و به والدین کمک کنند وترک تحصیل کنند

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: