آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 28 اردیبهشت ماه 1393 = 18-05 2014

80 درصد تالاب‌های ایران خشک شدند

معاون امور تالاب‌ها در دفتر زیستگاه‌ و مناطق حفاظت‌شده سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حدود 60 تالاب در کشور وجود دارد که بین 40 تا 80 درصد آنها خشک شده است.

مسعود باقرزاده‌کریمی در حاشیه سفر خود به گیلان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در رشت درباره وضعیت دریاچه ارومیه اظهار کرد: دریاچه ارومیه از نظر حجم آب حدود 7 درصد و مساحت آن کمتر از 20 درصد بوده که این امر نشان می‌دهد عمق آب دریاچه ارومیه بسیار کم اما مساحت زیادی را دربر گرفته است.

وی شوری آب دریاچه ارومیه را حدود 400 گرم در لیتر عنوان کرد و افزود: شرایط دریاچه ارومیه مناسب نیست و امیدواریم با ساماندهی بهره‌برداری‌های آب که به صورت بی‌رویه استفاده می‌شود وضعیت دریاچه را تا حدودی بهتر کنیم.

معاون امور تالاب‌ها در دفتر زیستگاه‌ و مناطق حفاظت‌شده سازمان حفاظت محیط زیست درباره نقش «جایکای» ژاپن در احیای تالاب انزلی گفت: جایکا برای انتقال دانش و تجارب کشور خود به دیگر کشورها ظرفیت خوبی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: برای استفاده از چنین ظرفیتی باید ببینیم تا چه حد آماده هستیم و می‌توانیم همکاری کنیم و نقش دستگاه‌های مسئول در این زمینه بسیار مهم است.

*80 درصد تالاب‌های ایران خشک شدند

باقرزاده‌کریمی درباره وضعیت تالاب‌های کشور تصریح کرد: حدود 60 تالاب در کشور وجود دارد که با کمال تاسف بین 40 تا 80 درصد آنها خشک شده است.

وی گفت: معروف‌ترین این تالاب‌ها هامون سیستان، گاوخونی در اصفهان، دریاچه پریشان، تالاب بختگان، حورالعظیم و... است.

این مسئول تالاب‌های گمنام و کوچک را زیاد دانست و اضافه کرد: در برخی از این تالاب‌ها وضعیت اصلاح شده است از جمله تالاب‌های سیستان که جریان آب «هیرمند» برقرار شد.

*وضعیت پریشان در حال بهبود است/امیدواریم آب به «گاوخونی» برسد/جریان سنگین توسعه عامل خشک شدن زاینده‌رود

وی وضعیت دریاچه پریشان را رو به بهبود خواند و تصریح کرد: با توجه به ساماندهی چاه‌های کشاورزی این منطقه، وضعیت دریاچه پریشان بهتر شده است.

باقرزاده‌کریمی درباره وضعیت تالاب گاوخونی تصریح کرد: با فعالیت جدی که بر روی زاینده‌رود صورت می‌گیرد و درباره حق‌آبه‌های آن بحث‌های مفصل با وزارت نیرو انجام می‌دهیم، امیدواریم با رسیدن آب به زاینده‌رود در انتهای آن به گاوخونی هم آب برسد.

وی خشک شدن زاینده‌رود را ناشی از جریان سنگین توسعه در سال‌های متوالی در حوزه آن ذکر کرد و یادآور شد: بارگذاری خارج از ظرفیت آب منطقه بوده و موجب خشک شدن زاینده‌رود شده است.

معاون امور تالاب‌ها در دفتر زیستگاه‌ و مناطق حفاظت‌شده سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اکنون به جایی رسیده که منابع آبی به لحاظ تغییرات اقلیمی کاهش یافته و حتی اگر منابع آبی ثابت هم می‌ماند باز پاسخگوی توسعه روزافزون منطقه نبود بنابراین پیش‌بینی کارشناسان به سمت خشک شدن زاینده‌رود بود.

*پیش‌بینی وضعیت ارومیه از 14 سال پیش/نجات تالاب انزلی در گرو مشارکت همگانی

وی با بیان اینکه درباره دریاچه ارومیه نیز 14 سال پیش هشدار داده شده بود، خاطرنشان کرد: اما وقتی توسعه یک منطقه پیش می‌رود مسایل زیست‌محیطی کمرنگ دیده می‌شود.

باقرزاده‌کریمی به وضعیت تالاب بین‌المللی انزلی اشاره کرد و متذکر شد: آلودگی تالاب انزلی زیاد است و با توجه به تجمع کاربری‌ها به ویژه کشاورزی و صنعتی در گیلان، آلودگی آن قابل قبول نیست.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات زیاد ملی برای تالاب انزلی هزینه شده است، متذکر شد: توجه افکار عمومی و مسئولان به طرف تالاب انزلی جلب شده و آیینه عملکرد ما در منطقه، وضعیت تالاب انزلی خواهد بود.

این مسئول مهم‌ترین گام برای احیای تالاب انزلی را جلب مشارکت همگانی و محلی عنوان کرد و یادآور شد: همکاری مردم محل با مسئولان مشکلات تالاب انزلی را برطرف می‌کند اما اگر این همکاری نباشد ممکن است میلیاردها تومان نیز هزینه شود و به نتیجه‌ای نرسد.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: