آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 23 فروردین ماه 1393 = 12-04 2014

‌کمرنگ شدن ‌دروس املاء و انشاء در مدارس‌

یک مدرس دانشگاه با بیان اینکه نیاز است کارشناسان آموزش و پرورش نسبت به تقویت دروس املاء و انشاء جدیت داشته باشند، تاکید کرد: توجه به این دروس در مدارس کمرنگ شده است.

"علی‌اکبر شیوخی"، در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: آموزش و پرورش در تغییرات اجتماعی یکی از سازمان‎های بسیار مهم است که باید با توسعه فرهنگی و اقتصادی هم‌سو باشد؛ در واقع آموزش و پرورش بستر تحولات اجتماعی است، لذا مقطع ابتدایی با توجه به جمعیت انبوه معلمان و دانش‎آموزان بسیار مهم است و می‎توان ادعا کرد که هیچ دوره آموزشی به این اندازه مهم نیست و این دوره در نظام آموزشی پایه و اساس است.

وی افزود: با توجه به اینکه رشد ارزش‎های اجتماعی و عقلانی دانش‌آموزان در مدرسه اتفاق می‎افتد، دوره چهارم ابتدایی نیز مانند سایر دوره‎ها اهمیت ویژه‌ای دارد و تلاش برنامه‌ریزان بر آموزش بر اساس اقتضائات سنی و نیازهای آموزشی دانش‌آموزان است.

این مدرس آموزش ابتدایی در دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، خاطرنشان کرد: املاء معنای درست نوشتن را القا می‎کند، لذا این درس عامل ماندگار شدن رسم‌الخط می‌شود و می‎توان گفت علم شکاری است که توسط خط به دام می‌افتد. در واقع با املای درست، مفاهیم به درستی منتقل شده و مفاهیم ذاتی خود را به دست می‎آورند، لذا جای درس املاء که جزیی از مجموعه زبان و ادبیات فارسی است، در پایه چهارم احساس می‌شد که قرار گرفتن آن در این پایه اقدام مناسبی است.

وی اظهار کرد: در درس انشاء مشکلات و نارسایی‎هایی در طی سال‎های گذشته وجود داشت که در طی سال‏‏های گذشته کارشناسان را مجاب کرد که به این موضوع اهمیت دهند، چرا که بیان درست همانند درست نوشتن مهم است و فضای آموزشی باید به گونه‎ای باشد که در آن درست نوشتن و درست بیان کردن مبنا و اساس باشد.

شیوخی ادامه داد: درست نوشتن و درست بیان کردن هنری است که از الزامات آن وجود معلمان خوب و زبده اهل هنر می‌باشد تا بتوانند کاستی‎های گذشته را جبران کنند. در واقع می‎توان املاء و انشاء را از درس‎های مهم مدارس دانست که در کنار دروس ریاضی، علوم و ... سبب بروز خلاقیت می‌شود و می‎توان ذهن خلاق را در انشای خوب یافت.

وی تاکید کرد: به نقلی در یکی از سخنرانی‎های انیشتن، مادری به او مراجعه و اعلام می‎کند که فرزندش در یادگیری ریاضیات مشکل دارد و انیشتن به او توصیه می‎کند که فرزندش افسانه خوانده و انشای خود را تقویت کند، لذا با توجه به میزان اهمیت این دروس هنر نوشتن و بیان کردن در آموزش و پرورش کمرنگ شده است و نیاز است کارشناسان این حوزه نسبت به تقویت آن جدیت داشته باشند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: