آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 5 آبان ماه 1392 = 27-10 2013

سوء استفاده‌های سیاسی از دین حرام قطعی است

ایلنا: شاگرد سابق آیت الله مصباح یزدی، نمونه بارز سوء استفاده از محافل دینی و مجالس مذهبی را توهین و اهانت یکی از مداحان معروف کشور در میان دعای عرفه به آیت الله هاشمی رفسنجانی، دانست و تصریح کرد: این نوع ادبیات حرام قطعی است و باعث محبوبیت بیشتر آیت الله هاشمی رفسنجانی شده است.

حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان از اساتید حوزه علمیه قم، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه سوءاستفاده‌های سیاسی از دین و مجالس مذهبی، چقدر برای خود دین و گرایش مردم به سمت دین آسیب زاست؟ اظهار داشت: ابتدا باید گفت که به گونه‌های مختلف می‌شود از دین استفاده کرد و به گونه‌های مختلف آن را تفسیر نمود.

وی افزود: قرائت‌های مختلفی از دین وجود دارد و می‌توان از دین به عنوان یک ابزار برای بد اخلاقی‌ها و هتک حرمت‌ها و تهمت‌ها استفاده کرد و توجیه دینی هم داشت که خب نتیجه این برداشت و قرائت، خراب شدن چهره دین در نظر مردم است، و از سوی دیگر می‌توان از دین، چهره رحمانی، مؤدبانه و اخلاقی ارائه کرد که نتیجه‌اش جذب مردم به سمت دین است.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: متأسفانه برخی از محافل دینی، از عناوین و موضوعات دینی سوءاستفاده کرده و چهره دین را خراب می‌کنند.

وی ادامه داد: اولین ضربه این گونه سوءاستفاده‌ها به خود دین است و باعث می‌شود بسیاری از مردم از دین و محافل دینی و مذهبی فاصله بگیرند و از بعضی چهره‌های به ظاهر دینی و مذهبی هم تنفر پیدا کنند؛ این نکته‌ای است که متأسفانه گاهی در محافل دینی و جلسات مذهبی دیده می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین غرویان تأکید کرد: ما باید برای نسل جوان، چهره مؤدبانه، اخلاقی، رحمانی دین را جلوه دهیم.

وی در ادامه سخنان خود نمونه بارز سوء استفاده از محافل دینی و مجالس مذهبی را توهین و اهانت یکی از مداحان معروف کشور در میان دعای عرفه به آیت الله هاشمی رفسنجانی، دانست و تصریح کرد: این موضوع از نگاه تحلیلگران مسائل سیاسی و اجتماعی، و این نوع ادبیات و برخورد‌ها با شخصیت‌های نظام، در واقع نوعی موضع گیری و اعتراض به خود مقام معظم رهبری است، چون به هر حال مقام معظم رهبری مجموعه ارکان نظام را تأیید کرده و حکم دادند و این نوع ادبیات به نظر من حرام شرعی است و با ولایت مداری که برخی ادعا می‌کنند اصلا سازگاری ندارد.

شاگرد سابق آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه کسی که پیرو ولی فقیه است و ادعای ولایت مداری دارد، باید ادبیات و حرکات و سخنانش هم در راستای ولایتمداری باشد، گفت: این نوع ادبیات کاملا مخالف منویات مقام معظم رهبری است و لذا استفاده از این نوع ادبیات حرام قطعی است؛ علاوه بر اینکه توهین به افراد مؤمن و مسلمان و به خصوص شخصیت‌های نظام و ارکان نظام است که آن هم به خودی خود، باز حرام دیگری است و از جهت دیگری حرمت دارد.

وی خاطرنشان کرد: البته این نوع ادبیات سخیف در واقع از دید مردم محکوم است و عموم مردم با رأیی که در انتخابات ریاست جمهوری به آقای روحانی دادند، در واقع رأی به ادبیات اخلاقی و اعتدال و احترام داده‌اند؛ این نوع برخورد‌ها در واقع برخوردهای خلاف خواست ملت است، ولی خب یک اقلیتی هستند که متأسفانه چون خودشان شخصیت احترام آمیزی ندارند این نوع ادبیات توهین آمیز را به کار می‌گیرند و به نظر من باعث نتیجهٔ عکس می‌شود؛ چون شخصیت‌هایی مثل آیت الله هاشمی رفسنجانی محبوبیتشان بیشتر می‌شود. ایشان با صبر و حوصله‌ای که دارند و از این طرف برخوردهای غیر اخلاقی که می‌شود، باعث برجسته شدن شخصیت ایشان در جامعه می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین غرویان گفت: نمونه‌های این افراطیون فعلی در تاریخ اسلام بوده است؛ این‌ها کسانی هستند که می‌خواهند از خود رهبر هم جلو‌تر بیافتند؛ در سوره حجرات و آیه اول این سوره، در خصوص افراطیون آیه نازل شده است؛ افراطیونی که قصد داشتند از پیامبر اسلام (ص) که رهبر زمانشان بود، جلو‌تر حرکت کنند؛ در زمان ما هم این‌ها افراطیونی هستند که گویا می‌خواهند از خود مقام معظم رهبری جلو‌تر حرکت کنند. ما هرگز در ادبیات مقام معظم رهبری این نوع کلمات و این نوع ادبیات سخیف را نمی‌بینیم بلکه ایشان ادبیات فاخر دارند و این‌ها درس‌هایی است که باید از رهبری بگیریم اما متأسفانه برخی سوء استفاده از منویات دینی و آموزه‌های دینی را دنبال می‌کنند و در واقع دنبال منویات شخصی خودشان هستند.



Mani az alman October 27, 2013 05:34 AM

اولا كه بارها إز طرف رهبري نظام اعلام شده! سياست ما عين ديانت ماست، و ديانتمان هم عين سياستمانست، و درست هم هست، اين نظام قوانين إسلامي را مو به مو أجرا كرده، إز سنكسار تا قطع غضو دزد تا غارت أموال غير خودي تا تهمت افترا، به نيروهاي غير مذهبي، دزدي بيت المال، كاناليزه كردن فلسفه تقيه، هر كس بكويد، جهره دين غير إز اين است، مردم را خر حساب كرده! حالا به فرض محال، جهره ي مودبانه، رحماني، اخلاقي را به نسل جوان نشان داديد! تكليف دو نسل كذشته كه جهره نارحماني، نااخلاقي، نامودبانه دين و شريعت محمدي را كه تا مغز استخوان لمس كردند جه ميشود؟ حتما ميكيد كاري كه شده إز الان به بعد قبوله!  

گزارش یا اعتراض به این نظر


Shahram - Wiesdaden October 27, 2013 09:47 AM

به مانی گرامی از آلمان،
دوست گرامي از قديم گفتن حرف حساب جواب نداره بسيار ساده و واضح جواب داديد زنده باد ايران اگاه

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: