مهمانپرست: مشکل ویزا برای سفر صالحی به غزه
سخنگوی وزارت امورخارجه درباره اظهارات خانم کلینتون و مذاکرات میان جمهوری اسلامی با آمریکا قبلا به اندازه کافی نظرمان را اعلام کردهایم.
به گزارش خبرآنلاین، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه بر اساس اسناد ویکی لیکس، آمانو به آمریکا قول حرف شنوی کامل داده و پرونده آژانس مملو از ناتوانی از تصمیم گیری مستقل است و آیا می توان به دستیابی یک مدالیته برای حل و فصل مسائل امیدوار بود، گفت: ما همکاری با آژانس را بر اساس عضویت در آژانس و امضای معاهده ان پی تی و حقوقی که در این چارچوب تعریف شده تعیین می کنیم.
وی ادامه داد: گفتگوها بر اساس اسناد ویکی لیکس صورت نمی گیرد ما عضو آژانس هستیم و معاهدات ان پی تی را امضا کرده ایم.
اهم سخنان سخنگوی وزارت خارجه در ادامه به نقل از فارس، مهر و ایسنا میآید:
مذاکرات کشورهای 1+5 با نمایندگان کشورمان شامل موضوعات مختلفی از جمله بحث انرژی صلح آمیز هسته ای است. کشورهای 1+5 در مذاکرات خود بیشتر رویکرد سیاسی دارند و مذاکرات در چارچوب فنی و حقوقی نیست. اگر یک نگاه فنی و حقوقی وجود داشت مسائل خیلی سریع قابل حل بود. بحث کشورهای 1+5 و نمایندگان کشورهای اروپایی و آمریکا بیشتر تلاش برای دنبال کردن موضوعات سیاسی است. ما از این مذاکرات به شرط آنکه با یک رویکرد منطقی امکان حل بحران های جهان با همکاری جمهوری اسلامی فراهم شود را استقبال می کنیم.ما فکر می کنیم بحران های زیادی در منطقه و جهان وجود دارد که رویکردهای غلط اروپایی و آمریکایی باعث آن شده است و ما حاضریم از ظرفیت خود برای حل این بحران ها استفاده کنیم.
بحث مذاکرات چارچوب فنی و حقوقی دارد و در این چارچوب بر اساس ان پی تی و موارد مختلف مسیر مذاکرات تعیین می شود که در چه زمینه ای طرفین باید به تعهدات خود عمل کنند و در چه زمینه ای از حقوق خود بهره مند شوند. در این چارچوب آمادگی مذاکره داریم و بیشترین بازرسی و همکاری در سابقه آژانس در کشور ما صورت گرفته و ما در یک چارچوب کامل آمادگی داریم نسبت به نگرانی های احتمالی آژانس عمل کنیم. حقوق کشور ما باید به طور کامل به رسمیت شناخته شود و هر اقدامی که بر علیه کشور ما به بهانه فعالیت های غیر صلح آمیز صورت گرفته باید برطرف شود.
{در پاسخ به اینکه آیا آژانس تضمین میکند که پاسخهای ایران به بیرون درز نکند؟} طبیعی است مسوولان آژانس که اطلاعات محرمانه کشورهای عضو را نگهداری میکنند نسبت به حفظ آنها تعهد و مسوولیت داشته باشند و نمایندگان کشور ما در آژانس بر مبنای تعهدات این نهاد بینالمللی خواستار درز نکردن اطلاعات کشورشان هستند. امیدواریم در نگهداری اسناد و اطلاعات ایران دقت بیشتری شود. پیش از این افشای برخی اطلاعات موجب ترور دانشمندان ما شد و این مساله میتواند پای مسوولان آژانس را در درز این اطلاعات باز کند.
{در واکنش به خبر رسانههای خارجی مبنی بر نقصهای فنی بزرگ در نیروگاه اتمی بوشهر که ممکن است دمای نیروگاه را بالا ببرد؟} اصولا تبلیغاتی که توسط برخی رسانههای غربی در منطقه درباره نیروگاه بوشهر دنبال میشود و شاید منشا اصلی آن مواضع کشورهای غربی و طراحی رژیم صهیونیستی باشد ایجاد نگرانی در بین مردم منطقه نسبت به فعالیتهای هستهیی ایران است. نیروگاه بوشهر در بالاترین سطح ایمنی طراحی شده است و مساله ایمنی برای مردم ما بسیار مهم است. اگر استفاده از تاسیسات هستهای و نیروگاههای اتمی این نگرانیها را ایجاد میکرد طبیعی بود کشورهای عربی به دنبال چنین تاسیسات و فعالیتهایی نروند. معتقدم این تبلیغات بیاساس و برای ایجاد نگرانی براساس طراحی جریان آمریکایی - صهیونیستی در منطقه شکل میگیرد. اگر کشورهای عربی هم به این جریان دامن بزنند همان خط و جریان را دنبال میکنند.
اخبار مطرحشده در خصوص همکاریهای موشکی و هستهای ایران و کره شمالی بیاساس است.
تعویق سفر زرداری رئیس جمهور پاکستان به تهران به دلیل همزمانی این سفر با سفر رئیس جمهور پاکستان به چند کشور دیگر است که سبب شده سفر مذکور به تعویق افتد.
سفر وزیر خارجه به غزه نیازمند اخذ ویزا و موافقت مصر است که تا الان این موافقت صورت نگرفته و هر زمان به انجام سفر موافقت شود، سفر مذکور صورت خواهد گرفت.
روابط ایران با گروههای حماس و جهاد در بهترین شکل خود قرار دارد و حرفهایی که رسانههای غربی به آن دامن میزنند به خاطر مشکلاتی است که در حمله به غزه پیدا کردند و نمیتوانند پیروزی مردم فلسطین را تحمل کنند. فعالیت مردم فلسطین در مقابله با جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی و حمایت از این مبارزات و در کنار مردم فلسطین بودن از سیاستهای اصولی ایران بوده است و روابط ما با حماس و دیگر گروههای جهاد در بهترین شکل خود قرار دارد.