آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 9 مرداد ماه 1391 برابر با 2012 Monday 30 July

واکسنیاسیون اعضای سپاه برای ولایت مداری

بهرام رفیعی/روزآنلاین: با ادامه نارضایتی ها در سپاه پاسداران جانشین نمایندگی آیت الله خامنه ای در این نهاد نظامی طی اظهاراتی از فرماندهان و اعضای سپاه خواست "زود قضاوت نکنند" و"مسایل جاری" آنها را از "هدف" که همان "انتظارات" رهبرجمهوری اسلامی است دور نکند.

حجت الاسلام عبدالله حاجی صادقی در همایش سراسری نظارت و تایید صلاحیت اعضای سپاه گفت:" هدف از تشكيل معاونت نظارت و تأييد صلاحيت، صيانت از سپاه و پاسداران است. بدانيد كه بايد آرمانگرا و واقع بين باشيد و مسائل جاري نبايد شما را از هدف دور كند، حقيقت گرا باشيد و هدف را گم نكنيد، هر روز خود را ارزيابي كنيد كه آيا به سمت هدف در حركت هستيد يا خير."

جانشین علی سعیدی در این اظهارات که هفته نامه صبح صادق مشروح آن را منتشر کرده است همچنین خطاب به اعضای این نهاد نظامی تاکید کرده :" مواظب باشيد براي ديگران به جهنم نرويد...تلاش كنيد در كارهاي تان واقعيت ها را خوب ببينيد و زود قضاوت نكنيد."

وی همچنین از تشکیل زیرمجموعه ای برای معاونت نظارت و تایید صلاحیت اعضای سپاه تحت عنوان "اتاق وضعیت" خبرداده و اضافه کرده:" مهم ترين خواسته ما تعيين «اتاق وضعيت» است كه در آن بتوان، وضعيت سياسي، مكتبي، اخلاقي، مديريتي و ... سپاه را نشان داد كه در آن ارزيابي صحيح، جامع و به روزي انجام گيرد. اين كار سنگيني است كه نيازمند طرح جامع و كامل و برنامه ريزي دقيق است."

حاجی صادقی با تاکید بر"همه کمبودهای موجود" همچنین خطاب به اعضای سپاه پاسداران تاکید کرده است: "بررسي كنيد كه انتظارات حضرت آقا چگونه است و ببينيد چقدر با اين انتظارات فاصله داريم؟ عوامل و علل اين وضعيت را بيابيد چون در نظام ولايي حتي رسالت ما بايد بر اساس انتظارات ولي امر باشد، حقيقت گرايي را فراموش نكنيم و تلاش كنيم به «هدف» كه همان انتظارات و مطالبات حضرت آقا است، نزديك شويم."

طرح "نظارت و تایید صلاحیت" اعضای سپاه توسط نمایندگی آیت الله خامنه ای در سپاه و معاونت هماهنگی این نمایندگی بصورت مستمر و همزمان با تحولات ساختاری این نهاد نظامی در چند سال اخیر دنبال می شود. مقامات سپاه پاسداران به ویژه پس از گسترش نارضایتی ها و شکاف ها در این نهاد نظامی از سه سال پیش این طرح را با جدیت بیشتری پیگیری می کنند.

معاون هماهنگ کننده نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران نیز در این همایش درباره نوع عمکرد معاونت نظارت و تایید صلاحیت اعضای سپاه گفته: "اين مجموعه بايد «آسيب ها» را شناسايي كند و با ديگر مجموعه ها ارتباط تنگاتنگي داشته باشد. به عنوان مثال اگر بعد از شناسايي، اين آسيب ها را به پژوهشكده بدهند، آنگاه بر اساس اين نيازسنجي، متن، كتاب، جزوه و راهبرد توليد مي شود. در بعضي استان ها هم بر اساس نيازها بايد برنامه ريزي بخشي يا استاني شود."

سرتیپ پاسدار محمدحسین سپهر افزوده: "اولين اصلي كه بايد رعايت كنيم اين است كه بهداشت عمومي اعتقادي، سياسي، اخلاقي و ... را برقرار سازيم و پاسدار سالم ديني، اعتقادي، بصيرتي و ايماني داشته باشيم، يعني «برنامه واكسيناسيون افراد» و ايمن شدن آنها در برابر حوادث، تخلفات و جرائم بايد توسط سيستم نظارتي توليد و به مراكز تعليمي و فرهنگي به عنوان راهبرد ارائه شود، چرا كه ما بايد همواره آسيب شناسي و وضعيت سنجي در سيستم نظارت داشته باشيم."

این مقام ارشد سپاه همچنین با اعلام نارضایتی تلویحی از اعضای سپاه تاکید کرده است که " پاسداران ما بايد بصيرتر، ايماني تر، شجاع تر و ولايت مدارتر باشند و مجموعه نظارت بايد وضعيت سپاه را بگويد، اينكه چگونه برنامه ريزي، تدبير و عمل شود."

این اظهارات مقامات ارشد نمایندگی آیت الله خامنه ای در سپاه پاسداران در شرایطی مطرح شده که پس از برگزاری انتخابات مناقشه برانگیز ۸۸ و سرکوب اعتراضات مردمی به نتیجه آن از سوی این نهاد نظامی، در درون سپاه نارضایتی ها و عدم همراهی برخی از فرماندهان و نیروهای بدنه آن با سیاست های جاری فرماندهان کنونی افزایش بیشتری یافته است.

چندی پیش حجت الاسلام علی سعیدی نماینده آیت الله خامنه ای طی اظهاراتی در همایش سراسری فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی سپاه در شهر مشهد با بیان اینکه "در شرايط فتنه برخي از سرداران ما بر دهانشان مهر زدند" این موضوع را تایید کرده و گفته بود: "اين افراد در دوران فتنه چيزي نگفتند و کوتاه آمدند. بايد ببينيم «اين مشکل از کجا نشات مي‌گيرد» که برخي افراد مانند «اسامه ابن زيد» پس از رحلت رسول اعظم سقوط آزاد کرده اند."

وی در آبان ماه سال گذشته هم از "برخی تعلل ها" در میان اعضای بسیج و سپاه در تبعیت از دستورات رهبر جمهوری اسلامی و برخورد با معترضان انتقاد کرده و گفته بود: "بسیجی دستورات ولی فقیه را فصل‌الخطاب می‌خواند و دستورات او برای افراد با فرهنگ بسیجی لازم‌الاجرا است.این تبعیت از رهبری باید کامل باشد نه گزینشی و اینطور نیست که ما طبق میل خودمان به تبعیت از رهبری بپردازیم."

۱۹ تیرماه نیز رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح در همايش "مسؤولين نظارت و تأييد صلاحيت نمايندگي ولي فقيه نيروي زميني سپاه" با ابراز نگرانی از "رخنه" در این نهاد نظامی گفته بود: "اهمیت سپاه در حدی است که حتی یک تخلف و ظلم هم در چنین سازمانی اثرات بسیار نامطلوب دارد و این کار بسیار بزرگ و ارزشمندی است که نگذارند در بدنه سپاه، رخنه‌ای ایجاد شود و آسیبی به وجود آید و این آفت به این سازمان عظیم و افراد ارزشمند آن لطمه‌ای وارد کند."

وی "پیشگیری از آسیب ها" و "مقابله با آفات" در سازمانی چون سپاه را بسیار ضروری دانسته و البته تاکید کرده بود که "معتقدیم علاوه بر پیشگیری باید مراقبت و مواظبت هم در سازمان باشد. در سازمان سپاه کارهای فرهنگی خوبی انجام شده است و این کار خاصیت خود کنترلی دارد."

طرح نظارت و تعیین صلاحیت اعضای سپاه پاسداران و تشکیل معاونتی به همین نام در نهاد نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی درحالی است که به موازات این طرح با افزایش مشکلات و نارضایتی ها درون سپاه پاسداران، طرح های مختلفی از جمله "کلینیک سیاسی" و "هادیان سیاسی همراه" برای توجیه و حفظ نیروهای این نهاد نظامی در دستور کار فرماندهان ارشد سپاه قرار گرفته است.

در همین راستا پیشتر نیز رییس اداره سیاسی سپاه، علی اشرف نوری، با اشاره به اینکه "پنج هزار هادی سیاسی در سپاه و ده هزار هادی سیاسی در بسیج" فعالیت می کنند و با تاکید بر اجرای طرح های مختلف "بصیرت افزایی" برای اعضای سپاه و بسیج ، گفته بود که"با توجه به تهاجم و جنگ نرم همه جانبه دشمن بخصوص درحوزه هاي فرهنگي، سياسي و حتي اقتصادي، اقتضا اين است كه پاسداران و بسيجيان از سلاح بصيرت قوي و بالايي برخوردار باشند" چرا كه "شاید برنامه های فعلی" برای حفظ اعضای سپاه و بسیج "كفايت نكند".

برنامه هایی که رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران آنها را برای جلوگیری از ریزش اعضای سپاه و بسیج کافی نمی داند به گفته وی شامل برگزاری "دوره هاي آموزش حضوری"، "كلاس هاي سياسي با هدف هدايت و توجيه كاركنان، خانواده ها و بسيجيان"، " همايش و نشست هاي مختلف سياسي براي مجموعه نيروهاي سپاه و بسيج"، " اجراي دوره هايي براي شبكه هاديان سياسي"، و انتشار انواع نشریات از جمله نشریاتی چون"صبح صادق، ميثاق، سراج، بسيجي" است.

سرهنگ پاسدارعلی اشرف نوری همچنین گفته بود که در فعالیت های فعلی اداره سیاسی سپاه پاسداران روزانه انواع بولتن ها در سطوح مختلف و ویژه "فرماندهان، مسئولان، بدنه كاركنان سپاه، خانواده كاركنان، بازنشستگان و اعضای بسيج" را برای "هدايت و توجيه" آنان منتشر می کند.

رئیس اداره سیاسی سپاه پاسداران تاکید کرده بود که "مجموعه اين فعاليت ها" به رغم آنکه"ساليان متعدد در حال اجرا است" در شرایط فعلی برای"هدایت و توجیه" بدنه و حتی فرماندهان میانی سپاه پاسداران" کافی نیست و از اکنون اداره سیاسی سپاه در صدد اجرای طرح هایی همچون "هادیان سیاسی همراه"، "هر پاسدار یک هادی سیاسی"، و "کلینیک سیاسی" برای "تخلیه شبهات و توجیه" اعضای سپاه و بسیج است.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved