آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 7 اردیبهشت ماه 1391 برابر با 2012 Thursday 26 April

ورشکستگی، کشاورزان گلستان را تهديد می ‌کند

مشکلات کشاورزي نظير پايين بودن قيمت محصولات و گراني نهاده ها سبب شده کشاورزان گلستان با سختي هاي عديده اي براي توليد مواجه و در آستانه ورشکستگي قرار گيرند، اين موضوع واکنش نماينده ولي فقيه در گلستان را درپي داشته است. به گزارش مهر، اين شرايط درحالي است که استان گلستان با تمام توان براي نيل به اهداف نظام اسلام و منويات بنيانگذار انقلاب اسلامي و رهبر فرزانه انقلاب براي رسيدن به خودکفايي، قطع وابستگي و امنيت غذايي و تلاش براي شکوفايي شعار سالجاري در بخش کشاورزي گام بر مي دارد.

از سوي ديگر، با توجه به اينکه اقتصاد گلستان بر مبناي کشاورزي چه توليد مواد اوليه و صنايع تبديلي و بازرگاني محصولات است و معيشت مردم از اين راه تامين مي شود، حمايت از کشاورزي در اين استان از اهميت بالايي برخوردار است. گلستان با دارا بودن حدود 650 هزار هکتار اراضي زراعي و باغي و توليد محصولات دامي و آبزيان در بيشتر محصولات رتبه هاي اول تا پنجم توليد را داراست. اين وضعيت درحاليست که کشاورزان استان در سالهاي متمادي دچار گرفتاريهاي زيادي هستند، البته اين قشر با وجود همه مشکلات از مراجعه به مسئولان نتيجه‌اي نگرفته و با تداوم وضعيت فعلي قادر به ادامه توليد نبوده و در تامين معيشت خود دچار مشکل هستند. در حال حاضر هر روز بر بدهي به بانکها افزوده مي‌‌شود و هيچ نقطه روشني براي ادامه کار وجود ندارد.

آيت الله سيد کاظم نورمفيدي نماينده ولي فقيه در نامه اي به رئيس جمهوري خواهان رسيدگي به وضعيت کشاورزي و حل مشکلات بي شمار فراروي کشاورزان منطقه شده است. وي در بخشي از اين نامه آورده است: حدود 16 ماه از هدفمند کردن يارانه‌ها گذشته و حامل هاي انرژي گازوئيل، برق، گاز و بنزين هر کدام چند برابر افزايش يافته است و به تبع آن مايحتاج کشاورزان از نظر زندگي و کاري مانند ماشين آلات، دنباله بندها، لوازم يدکي، دستمزدها و حمل و نقل بطور سرسام آوري افزايش يافته است درحاليکه تاکنون کمک حداقلي در اين خصوص از طرف دولت به کشاورزان نشده است. نماينده گلستان در مجلس خبرگان رهبري اظهار داشت: به رغم افزايش قيمت نهاده هاي بخش کشاورزي همچون کود، سم، بذر، نهاده هاي دامي، طيور و داروها و گراني ناشي از هدفمند کردن يارانه‌ها، قيمت محصولات کشاورزي افزايش نداشته تا بتواند جوابگو بوده و از ورشکستگي واحدهاي توليدي جلوگيري کند. وي عنوان کرد: تامين به موقع نهاده ها در فصل نياز از جمله کود و سوخت که يک معضل بزرگ براي کشاورزان شده و مي رود که بصورت تنش هاي اجتماعي در جامعه کشاورزان استان بروز کند که در حال حاضر سهميه تخصيص کود اوره به استان تامين نشده و با توجه به شرايط مزارع حداقل کاهش 200 الي 300 هزار تني در غلات استان دور از انتظار نيست که خسارت جبران‌ناپذيري به کشاورزان وارد خواهد آورد.




Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español

به اشتراک بگذارید:






© copyright 2004 - 2024 IranPressNews.com All Rights Reserved