به گزارش خبرگزاری فرانسه از استانبول، شورای ملی سوريه (اپوزیسیون) روز دوشنبه پس از انتشار گزارشهايی مبنی بر قتل عام دهها زن و کودک در شهر حمص، خواستار مداخله نظامی فوری از سوی نیروهای خارجی در سوريه شد.
سخنگوی این شورا در يک کنفرانس مطبوعاتی در استانبول گفت، برای متوقف کردن ماشین کشتار رژیم اسد، ما خواستار مداخله نظامی فوری کشورهای عربی و جامعه بين المللی در سوریه هستيم.
این در حالیست که وزیران خارجه کشورهای عضو شورای امنیت روز دوشنبه در نشستی به اوضاع بحرانی سوریه پرداختند و در حاشیه این نشست، وزیر خارجه آمریکا با همتای روس خود گفتگو کرده است.
به گزارش رویتر، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه پس از دیدار با وزیر خارجه آمریکا گفته، اوضاع سوریه هم برای روسیه و هم برای تمامی جامعه جهانی عمیقا نگران کننده است و ما باید در این رابطه به نتیجه ای جدی برسیم.
در نشست روز دوشنبه شورای امنیت، آلن ژوپه، وزير امور خارجه فرانسه خواستار محاکمه سران ژريم سوريه در دادگاه بين المللی شد و همچنین از روسيه و چين خواست به وجدان جهانی گوش فرا دهند و با قطعنامه محکوميت رژیم بشار اسد موافقت کنند.
هیلاری کلینتون نیز گفت، اکنون زمان آن فرا رسيده که همه کشورها حتی آنهايی که پيش از اين تلاش های ما را سد می کردند، از طرح اتحادیه عرب برای حل بحران سوریه حمايت کنند.
وزیر خارجه آمریکا افزود، مردم سوريه مستحق همان فرصتی برای ساختن آينده خود هستند که تونسی ها و مصری ها و ليبيايی ها از آن برخوردار بودند.
درخواست شخصیتهای جهانی از شورای امنیت
به گزارش رادیو آلمان، روشنفکران و سیاساتمداران کشورهای مختلف از شورای امنیت سازمان ملل خواستهاند برای پایان درگیریهای خونین در سوریه اقدام کند.
بیانیهای که به امضای ۵۰ شخصیت بینالمللی رسیده به شکافی اشاره میکند که در جامعهی جهانی به وجود آمده و به رژیم اسد حس اطمینان القا میکند که میتواند به سرکوب خشن ادامه دهد.
به گزارش روزنامه آلمانی "زود دویچه تسایتونگ" ریشارد فون وایتسزکر، رئیسجمهوری اسبق آلمان، فردریک ویلم دو کلرک، رئیس جمهوری پیشین آفریقای جنوبی، یورگن هابرماس، فیسلوف آلمانی، اومبرتو اکو، نویسندهی ایتالیایی، و شیرین عبادی، حقوقدان ایرانی، از جمله امضاکنندگان بیانیهی یادشده هستند.