رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی گفت: برخلاف تصور همگان در تحقیقی که در بین جامعه ایرانی و آمریکایی انجام دادیم مشخص شد که مردان ایرانی بیش از زنان مایل به جراحی زیبایی صورت هستند.
به گزارش ندای انقلاب، محسن نراقی فارس در مورد دلایل افزایش جراحی پلاستیک در ایران اظهار داشت: برخی جامعهشناسان عنوان میکنند به دلایل فرهنگی و پوشش اسلامی زنان به دلیل اینکه فقط صورتشان نمایان است سعی میکنند تا با جراحی پلاستیک صورت تقیصهها را برطرف کنند در حالی که با تحقیقی که ما روی ۲ هزار مورد ایرانی و آمریکایی انجام دادیم این فرضیه کاملاً رد شد.
وی اضافه کرد: اگر جراحی پلاستیک فقط به این دلیل باشد، زنان دیگر کشورهای اسلامی و حاشیه خلیج فارس هم باید به این روش روی بیاورند در حالی که در تحقیقی که ما داشتیم میزان مراجعه مردان، بسیار بالاتر از زنان است که برای جراحی پلاستیک اجزای صورت خود مراجعه میکنند.
وی افزود: در کشور ما ۹۰ درصد جراحیها مربوط به جراحی بینی است و این جراحی ۷ برابر کشورهای غربی در حال انجام است.
به گفته نراقی ایرانیها به زیبایی خیلی اهمیت میدهند و فرهنگی حاکم شده که برخی افراد وقتی به سن میانسالی میرسند با تلقین اطرافیان عمل زیبایی برایشان امری ساده جلوه میکند و به راحتی جزئی از صورت خود مانند پلک یا بینی را به زیر تیغ جراحی زیبایی میسپارند.
این متخصص گوش و حلق و بینی گفت: ما از نظر فرهنگی باید بیشتر روی آسیب شناسی، افزایش اعتماد به نفس کار کنیم تا افراد ظاهر خود را معیار قرار ندهند. از طرفی اگر مردم نسبت به عوارض جراحی زیبایی آگاهی داشته باشند این قدر به سمت این جراحیها روی نمیآورند.
نراقی خاطرنشان کرد: حتی برخی آن قدر جراحی پلاستیک را پیشپا افتاده فرض میکنند که به پزشک عمومی مراجعه میکنند و پس از تغییر در صورت متوجه میشوند که جراحی روی اصول آناتومی صورت نبوده که اثرات مخرب روانی روی فرد میگذارد.