سوران دانشور، فعال دانشجویی کرد و عضو اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد از سوی دستگاه های قضایی استان کردستان به اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» به یکسال زندان محکوم شده است.
به گزارش دانشجونیوز، در ادامه موج بازداشت و فشار به فعالان دانشجویی کرد، آژانس خبری موکریان در گفتگو با سوران دانشور، محکومیت یکساله این فعال دانشجویی را تائید کرده و اضافه نموده که این حکم به مدت دو سال به صورت تعلیق درآمده است.
این فعال دانشجویی کرد با اعلام اینکه حکم را روز یکشنبه ۲۳ بهمن دریافت نموده، تاکید نموده است: «رای صادره حضوری و ظرف 20 روز از ابلاغ قابل اعتراض و رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر استان می باشد.»
گفته می شود سوران دانشور، دانشجوی رشته شهرسازی دانشگاه کردستان که پیش از این شهریور ماه سال جاری بازداشت شده بود چند روزی را در قرنطینه زندان کردستان گذرانده بود.
سوران دانشور پيش از بازداشت از ادامه تحصيل در مقطع کارشناسی محروم شده بود.
وی همچنین دبيری سابق کانون "هژان" دانشگاه کردستان و عضويت شورای سردبيری روزنامه دانشجويی توقيفشده "هژان" را در سوابق خود دارد«از سوی از سوی دیگر میلاد کریمی، دانشجوی دانشگاه آزاد سنندج و نایب دبیر اتحادیه دموکراتیک دانشجویان کرد در دادگاه تجدید نظر این استان به شش ماه زندان محکوم شده بود.
بر پایه گزارشات پیشین دانشجونیوز، در چند ماه گذشته پیش از ۸ دانشجوی کرد عضو«اتحادیه دانشجویان کرد» بنا به دلایل نا مشخصی بازداشت و به قرنطینه زندان استان کردستان منتقل شده بودند.
میلاد کریمی، مهدی دعاگو، شیرزاد کریمی و سوران دانشور وخبات عارفی، اسعد باقری و آرمان زمانی از جمله این دانشجویان عضو اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد بوده اند که در ماههای اخیر از سوی نیروهای امنیتی حکومت ایران بازداشت شده اند.
پيشتر اتحاديه دمکراتيک دانشجويان کرد با صدور اطلاعيهای بازداشت و فشار به اين فعالان دانشجويی را "نمونه ديگری از برخوردهای خشونتآميز با فعالان سياسی و مدنی کرد" خوانده بود.
اين اتحاديه دانشجويی در بيانيه خود آورده بود: «چنين سياستهايی در قبال تشکلهای دانشجويی و از جمله اتحاديه که فعاليتهای خود را از بدو تأسيس از سال ۱۳۸۴ تا به حال مبتنی بر عقلانيت، تساهل و بهدور از خشونت، در چارچوب قانون اساسی و با حفظ استقلال خود تعريف و عملی کرده است، نشاندهنده سيستمی اقتدارطلب است که در پی ادغام تمامی انديشهها، صداها، تنوعات زبانی و مذهبی در يک کل واحد میباشد و تحميل هزينههای سنگين بر جامعه طريقی برای دستيابی به چنين اهداف دستنيافتنی در کردستان است.»
همچنین روز گذشته نیز سه دانشجوی کرد دانشگاه پیام نور مریوان به نام های ژیار سلامتیان دانشجوی رشته حقوق، اسماعیل روانگرد دانشجوی رشته جغرافیا و عزیز تازیک دانشجوی رشته علوم اجتماعی به صورت جداگانه به ستاد خبری اداره اطلاعات این شهر احضار شده و هیچ اطلاعی از سرنوشت آنان در دست نیست.
گفتنی است در چندین سال گذشته بسیاری از فعالان دانشجویی به بهانه های واهی پس احضار به ستادهای خبری مورد تهدید و آزار و اذیت قرار گرفته و در بسیاری از مورد بازداشت می شوند که کشته شدن ابراهیم لطف الهی، از فعالان دانشجویی کرد در کردستان بدست نیروهای امنیتی از آن جمله است.