شنبه، 6 بهمن ماه 1403 = 25-01 2025

میلیاردر آمریکایی می‌خواست سرطان را درمان کند اما بیمارانش یکی‌یکی از دنیا رفتند

داستان دستگاه تقلبی درمان سرطان که موجب مرگ بیماران شد

میلیاردر آمریکایی دستگاهی را که برای درمان سرطان تایید نشده بود، در کلینیکی دورافتاده مورد استفاده قرار داد و موجب مرگ شماری از بیماران شد.

استارتاپ آمریکایی اکس‌ترا (ExThera) که تقریبا ۵۰ کارمند دارد، فقط یک محصول تولید می‌کند: دستگاهی پیشرفته که به‌گفته‌ی شرکت می‌تواند سلول‌های سرطانی موجود در خون را حذف کند. این ادعا که دستگاه اکس‌ترا می‌تواند سرطان را درمان کند، مورد توجه میلیاردری آمریکایی به نام الن کواشا قرار گرفت.

کواشا هزاران واحد از دستگاه تصفیه‌کننده‌ی خون اکس‌ترا را خرید و در جزیره‌ای در آنتیگوآ (در شرق دریای کارائیب) که خارج از حوزه‌ی نظارت ایالات متحده است، کلینیکی پزشکی راه‌اندازی کرد. او به بیماران مبتلا به سرطان که دیگر امیدی به درمان نداشتند، وعده داد که با دریافت ۴۵ هزار دلار برای هر دوره درمان، می‌تواند سلامتی را به آن‌ها بازگرداند.

طبق گزارش نیویورک‌تایمز، از حدود بیست و چند بیمار در کلینیک آنتیگوآ که با استفاده از دستگاه اکس‌ترا تحت درمان قرار گرفتند، حداقل شش تن جان خود را از دست دادند که احتمالا نتیجه‌ی حضور در این کلینیک بوده است.

اعضای خانواده و پزشکانی که به کلینیک رفته بودند، شرایط وحشتناکی را گزارش کردند. آن‌ها می‌گفتند بیماران بدون بی‌هوشی کافی و در شرایط ضعیف بهداشتی درمان می‌شدند. مهم‌تر از همه، به‌نظر می‌رسید ادعاهای مربوط به درمان سرطان با دستگاه مذکور به شدت اغراق‌آمیز و در برخی موارد کاملا دروغ است.

کیم هادلو که همسرش دیوید در کلینیک مذکور تحت درمان قرار گرفته بود، به نیویورک تایمز گفت: «احساس می‌کنم هرآنچه این افراد برای من توضیح دادند، دروغ بود و آن‌ها مرا فریب دادند.» بااین‌حال، دستگاه اکس‌ترا کاملا تقلبی نیست. این دستگاه تاییدیه‌ی سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای درمان موارد اضطراری کووید ۱۹ را دارد و به‌نظر می‌رسد در این زمینه موثر است

شرکت اکس‌ترا پس از پایان دنیاگیری کووید ۱۹ درتلاش برای یافتن منبع درآمد جدید، فکر کرد دستگاهش ممکن است در فیلتر کردن سلول‌های سرطانی درحال گردش (CTCs) که مسئول متاستاز سرطان هستند، موثر باشد. سانجا ایلیچ، مدیر ارشد مقررات استارتاپ، مطالعه‌ای در کرواسی ترتیب داد تا اثربخشی فیلتر مذکور را روی بیماران سرطانی آزمایش کند.

نتایج اولیه امیدوارکننده بود و حداقل تومور یک بیمار کوچک‌تر شده بود. البته مطالعه بسیار کوچک بود و فقط ۱۲ بیمار در آن حضور داشتند. علاوه‌براین، مطالعه تحت سرپرستی پزشک متخصص سرطان انجام نشد.

همین نتایج اولیه برای جذب کوآشا، میلیاردر سرمایه‌گذار کافی بود. او ازطریق شرکت خود به نام Quadrant Management دست به سرمایه‌گذاری چند میلیون دلاری زد و کلینیکی در آنتیگوآ راه‌اندازی کرد. از آنجایی که کلینیک ازطریق شرکتی تابعه به نام Quadrant Clinical Care فعالیت می‌کرد ، برای درمان سرطان به دریافت مجوز نهاد تنظیم‌گر آمریکا نیاز نداشت.

وقتی جاناتان چاو، مدیر امور پزشکی شرکت اکس‌ترا به کلینیک رفت، از آنچه می‌دید، وحشت‌زده شد. بیماران به شدت خونریزی می‌کردند و یکی از آن‌ها از درد فریاد می‌زد. از بیماران خواسته شده بود شیمی‌درمانی را که معتبرترین درمان برای مهار گسترش سرطان است، انجام ندهند. علاوه‌بر‌این، چاو متوجه شد هیچ پزشک متخصص سرطانی در کلینیک کار نمی‌کند.

شاهدان دیگر گفتند پزشک اصلی کلینیک، جوی جان، بدون استفاده از تصاویر پزشکی یا بی‌حسی کافی، برش‌هایی روی بیماران ایجاد می‌کرد. چاو درمورد مشاهدات نگران‌کننده‌ی خود به سرپرست اکس‌ترا هشدار داد و وقتی کسی به حرفهایش گوش نکرد، استعفا داد.

هادلو که پرستار بود، در چندین نوبت از شیوه‌های مشکوک کلینیک و وضعیت شوهرش که هیچ بهبودی نداشت، شوکه شد. بعد از پایان دوره‌ی اول درمان و برگشتن به فلوریدا، وضعیت شوهرش تشدید و سرعت پیشرفت سرطان بیشتر شد. در هر مرحله، پزشک به او می‌گفت باید درمان شوهرش را ادامه دهد. در تماس تلفنی، ایلیچ، مدیر ارشد مقررات شرکت اکس‌ترا به او گفته بود درد شوهرش نشانه‌ای مثبت و به این معنا است که سیستم ایمنی دیوید به خوبی فعال شده است.

گفته می‌شود ایلیچ ادعاهایی را مطرح کرده بود که توسط مطالعه‌ی انجام‌شده در کرواسی پشتیبانی نمی‌شد. مثلا او گفته بود تومورهای یکی از بیماران ۶۰ درصد کاهش یافته و هم‌اکنون درحال تمرین برای شرکت در ماراتن است.

هادلو و همسرش دوباره برای دور دیگری از درمان به کلینیک برگشتند. طولی نکشید که وضعیت دیوید به حدی بد شد که مجبور شدند به‌سرعت او را به بیمارستانی در آمریکا ببرند. در آنجا پزشکان متوجه شدند سرطان وی به حدی پیشرفت کرده است که قابل درمان نیست. دو روز بعد، دیوید از دنیا رفت.

به گزارش زومیت به نقل از نیویورک‌تایمز، بیمار دیگری به نام اشلی سالیوان از ایلیچ پرسیده بود چرا پس از درمانش دوباره تومور تشکیل شده است. ایلیچ در پاسخ به او گفت اشتباه می‌کند و در پیامکی نوشت: «نمی‌دانم چه کسی گفته درمانتان موثر نبوده است. ما سلول‌های سرطانی در گردش شما را به صفر رساندیم.» متاسفانه، سالیوان نیز سه ماه بعد جان خود را از دست داد.


ایران فردا | January 25, 2025 04:49 PM

این شیاد امریکای هم شبیهه فریبکاران و با ابلهان دیگر از زود باوری انسان‌ها سوئ استفاده میکنند
مگر نه اینکه شیاد عرعر کن ٫ با درب قبلمه دنبال ویروس کرونا بود
اینها یا اینکه آبله‌های تاریخ هستنند ویا از خوش باوری انسان های پاک به سود جیب و هدف های خود استفاده میکنند


گزارش یا اعتراض به این نظر
Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
  به اشتراک بگذارید:







تبلیغات







به ایران پرس نیوز بپیوندید

آدرس پست الکترونيک [email protected]

ایران‌پرس‌نیوز به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و از هیچ کجا حمایت مالی دریافت نمی‌کند.



بازگشت به برگ نخست