رسانههای غربی در پی وقوع طوفان بوریس در بخشهای شرقی و مرکزی قاره اروپا با پرداختن به گستردگی خسارتهای جانی و مالی وارد شده ناشی از تغییرات اقلیمی، بر لزوم آماده سازی قاره سبز برای وضعیت شدیدتر تاکید کردند. (فیلم زیر)
رویترز در گزارشی با پرداختن به زوایای پیامدهای مرگبار و ویرانگر سیل در رومانی، به نقل از یکی از شهروندان این کشور در شهر «لدک زدورج» وضعیت در برخی مناطق رومانی را «آخرالزمانی» توصیف کرد.
یورونیوز نیز در همین زمینه گزارش داد: نخستوزیر لهستان پس از وقوع سیل در هفته گذشته نخستین ساعات این وضعیت را «چالشی دراماتیک» برای کشورش دانست و افزود: در چندین نقطه از این کشور میزان بارش باران به حدی بوده که حتی از سیل سال ۱۹۹۷ که «سیل هزاره» در این کشور نام گرفت، شدیدتر بوده است.
در ایالت نیدراسترایش در شمال شرقی اتریش نیز بارش مداوم و شدید باران سبب اعلام وضعیت فاجعه شده است. گفته می شود این ایالت که وین پایتخت اتریش نیز یکی از شهرهای آن است و نزدیک به دو میلیون نفر جمعیت دارد، شاهد طغیان رودخانه دانوب ناشی از سیلاب است. به گفته یکی از مقامات محلی، چنین بارندگی هر صد سال یکبار رخ میدهد.
براساس گزارش خبرگزاری آنسا، استانهای منطقهای راونا، بولونیا و فانزا در ایتالیا نیز شاهد سیل و طغیان آب رودخانهها بودند و مقامات محلی به ساکنان توصیه کردند خانههای خود را تخلیه کنند یا در طبقات بالای خانههای خود بمانند.
به گفته کارشناسان دلیل اصلی طوفان مرگبار اخیر که بخش های گسترده ای از اروپای شرقی و مرکزی را درنوردید، تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت های انسانی است که منجر به وقوع طوفانهای سهمگین و سیلاب های مرگبار کنونی شده است.
جویس کیموتای از موسسه گرانتام کالج امپریال لندن در این زمینه به گاردین گفت: «بارندگی های فاجعهبار اخیر دقیقا همان چیزی است که دانشمندان از تغییرات آب و هوایی انتظار دارند».
وی افزود: مرگ و میر و خسارت در سراسر قاره های آفریقا و اروپا نشان می دهد که آمادگی جهانی برای مقابله با چنین سیلاب هایی تا چه اندازه ضعیف است.
دانشمندان می گویند بحران اقلیمی ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای انسانی، رویدادهای شدید آب و هوایی مانند موج گرما، خشکسالی، طوفان های شدید و سیل را مکرر و شدیدتر می کند.