روزنامه هم میهن نوشت: امیرحسین مقصودلو» ملقب به تتلو با خوردن حدود ۳۰ عدد قرص در سرویس بهداشتی واحد ۵ اندرزگاه ۴ سالن یک اتاق یک زندان تهران بزرگ اقدام به خودکشی میکند. او هماکنون در بیمارستان لقمان است
یک منبع مطلع در مورد اقدام به خودکشی این خواننده جنجالی میگوید: «تتلو چند روز قبل از اینکه اقدام به خودکشی کند از مسوولان زندان دو درخواست میکند. یکی درخواست ملاقات با یکی از مقامات قوهقضاییه درخصوص پرونده اش و دیگری درخواست ملاقات با همسرش، اما موافقت نمیشود.
تتلو ناگهان پنجشنبه شب در سرویس بهداشتی سالن یک زندان تهران بزرگ اقدام به خودکشی میکند و او را به بیمارستان لقمان منتقل میکنند.» این منبع مطلع در ادامه میگوید: «در گزارش زندان آمده که تتلو دچار تشنج شده و به همین خاطر به بیمارستان لقمان منتقل شده است.»
خطر اعدام امیرحسین تتلو جدی است
سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی، روز شنبه ۲۷ اردیبهشت گفت که حکم اعدام امیرحسین مقصودلو (معروف به تتلو) به اتهام «توهین به مقدسات» در روزهای اخیر در دیوانعالی کشور تایید و برای اجرا به دادگاه اعلام شده است.
پیشتر مجید نقشی، وکیل مدافع این خواننده زیرزمینی رپ ایرانی، از ثبت درخواست اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری در پرونده موکلش خبر داد.
سازمان حقوق بشر ایران با تاکید بر مخالفت اصولیاش با هرگونه اعدام، استفاده از این مجازات غیرانسانی برای اتهامهایی با ماهیت توهین به مقدسات را نقض قوانین حقوق بشری بینالمللی میداند و از فعالان مدنی و نهادهای بینالمللی میخواهد تا در برابر حکم اعدام امیرحسین مقصودلو سکوت نکنند.
محمود امیریمقدم، مدیر این سازمان در این خصوص گفت: «جمهوری اسلامی جزو معدود حکومتهاییست که به خاطر ابراز عقیده و بیان، حکم مرگ صادر و اجرا میکند. خطر اعدام تتلو جدیست و جامعه جهانی، هنرمندان و مردم ایران باید برای جلوگیری از این حکم تلاش کنند.»
جمهوری اسلامی پیشتر نیز برای اتهامات مشابه احکام اعدام صادر کرده است. آخرین بار در سال ۲۰۲۳ میلادی دو نفر با نامهای یوسف مهراد و صدرالله فاضلی زارع به اتهام سبالنبی در ایران اعدام شدند.
امیرحسین مقصودلو با نام هنری تتلو، متولد ۳۰ شهریور ۱۳۶۶، از خوانندگان زیرزمینی بود که کار خود را از اوایل دهه ۱۳۸۰ آغاز کرد. از آنجا که برخلاف دنیای آزاد، انتشار موسیقی در ایران نیاز به مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد، «موسیقی زیرزمینی» در این کشور به معنای موسیقی «غیرمجاز» است.
به همین دلیل، در بهار ۱۳۸۷ نیروی انتظامی به دنبال پلمب آنچه «استودیوهای غیرمجاز» میخواند، تتلو را مورد تعقیب قرار داد و او چند ماه در جزیره کیش زندگی مخفیانه داشت. امیرحسین تتلو از دهه ۹۰ به بعد بارها در ایران بازداشت و آزاد شد. تنوع این بازداشتها از پلیس اخلاقی تا وزارت اطلاعات را در بر میگرفت.
امیرحسین مقصودلو در سال ۱۳۹۶ برای مدت کوتاهی با فشار نهادهای امنیتی از موسیقی خداحافظی کرد و در سال ۱۳۹۷ درپی مخالفت مسئولان با برگزاری کنسرت و فعالیتهنری، به ترکیه مهاجرت کرد. او مدت زیادی در ترکیه دوام نیاورد و مجبور به بازگشت به ایران شد.
تتلو با موضعگیریهای ضد و نقیض سیاسی و اجتماعی، از حمله به نهادهای حکومتی تا دفاع از آنها، و همچنین از طریق اظهارنظرهایش در شبکههای اجتماعی در مورد دختران کمسن که اتهام سوءاستفاده جنسی یا ارتباط با افراد زیر سن قانونی را برایش به همراه داشت، مخالفان بسیاری در جامعه ایران پیدا کرد.
امیر تتلو پس از بازگشت به ایران بازداشت شد. آخرین تحول پرونده او روز شنبه ۲۷ اردیبهشت در نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه اعلام شد. اصغر جهانگیر گفت: «در خصوص این پرونده نامبرده با ۲ اتهام مواجه بود. اتهام اول ارتکاب تشویق به فساد و فحشا است که در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد و این حکم در حال اجرا است و بابت همین حکم این فرد در زندان است.»
او افزود: «اتهام دیگر که توهین به مقدسات بود، در شعبه ۹ دادگاه کیفری ۱ تهران به ۵ سال حبس محکوم شد که پس از فرجامخواهی دیوان عالی کشور رای صادره را نقض کرد و برای رسیدگی به شعبه همعرض که شعبه ۶ دادگاه کیفری یک بود ارسال کرد که این شعبه حکم اعدام نامبرده را صادر کرد که این حکم مورد فرجامخواهی قرار گرفت و در روزهای اخیر در دیوان عالی کشور رای دادگاه عیناً تایید و برای اجرا به دادگاه اعلام شده است.»
به گفته جهانگیر، وکلای تتلو دو درخواست را طبق ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی (مبتنی بر توبه متهم) و ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری (اعاده دادرسی) ثبت کرده است که این دو درخواست در حال بررسیاند.
در روزهای اخیر، چند چهره ورزشی با حکم اعدام تتلو مخالفت کردهاند. سازمان حقوق بشر ایران با استقبال از اظهارنظرهای جامعه مدنی ایران در مخالفت با اعدام، از همگان میخواهد تا در کارزار ده روزه برای توقف اعدامها در ایران شرکت کنند.
Amir Hossein Maghsoudloo, known as Tataloo, attempted suicide in Tehran's Great Prison by ingesting around 30 pills. He was subsequently transferred to Laghman Hospital. Prior to this, he had requested meetings with judicial officials and his wife, which were denied. His death sentence for "insulting the sacred" was recently confirmed by the Supreme Court. Human rights organizations oppose the execution, arguing it violates international laws. Tataloo, a controversial underground rapper, has faced multiple arrests and legal issues in Iran, reflecting the country's strict censorship and repression of artistic expression.
بابا این بنده خدا ٫ توازن عقلی ندارد ٫ هر آدم عاقلی که به خال کوبی های او نگاه بکند و طرز رفتارش ٫ میفهمد که جای این انسان توی مطب یک روانشناس است و نه زندان و چوبه دار
ولی چون این فاشیست های شیعه همه چیز را کور کورانه از استادشان ٫ فاشیست های نازی کپی کرده اند ٫ راه حل آنها فقط بکش بکش و زندان است ٫ دانش دیگری این شکنجه گران فاشیست این فرقه تبهکار ندارد ٫ بگیر بگیر ٫ شکنجه و زندان و جان انسان ها را گرفتن
این خواننده جنجالی که بسیاری چه درایران وچه خارج ازکشور برایش دلسوزی می کنند بهتر است ازعینکی که پیشنیه حقیقی این فرد رابرایشان نشان دهداستفاده کنندکه درحمایت قوانین استبدادی وضدآزادی حکومت آخوندی وبرعلیه تظاهرات زن زندگی آژآدی وبی حجاب بودن دختران وزنان وحتی دختران وزنانی که جانشان را بابت حجاب اختیاری ازدست داده اند چه شکرخورهای فراوانی کرده است برای اقشاریکه که همچنان آوازخوانی روضه خوان وارانه آخوندها لذت می برنداین فردبه طریقه دیگرش هنرنمائی وجذب چنین اقشاری میکرده است ودرحقیقت معرورانه پا ازگلیم اش بیرون گذاشته وبه تجاوزکردن دختران وزنان وزورگوئی وتهدیدهم روآورده بوده است وبه تصوراینکه حمایت آخوندها واقشاری وسیعی اقشارمذهبی وبی تفاوتان درجامعه دارد- این فرد برای معروفیت بیشتراقدام خودکشی نمایشی کرده است که گریبانگیرشده است
اين لات اشغال كه من هيچ وقت ازش خوش نميامد موافق با اعدامش نيستم اما اين كار خود كشي فيلمشه خواسته بترسونه مسئولان زندان و بقيه را