رئیسجمهور آمریکا می گوید که پوتین مسئول مرگ الکسی ناوالنی رهبر مخالفان روسیه در زندان است. رئیس شورای اروپا نیز در واکنش به مرگ مخالف اصلی پوتین گفت: ناوالنی برای دموکراسی و آزادی جنگید و خود را فدا کرد و دولت روسیه مسئول مرگ غمانگیز او است.
دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز با اعلام تاسف درباره مرگ ناوالنی گفت: دولت روسیه باید به سئولات جدی درباره مرگ این زندانی سیاسی پاسخ دهد.
از سوی دیگر سخنگوی کرملین در مسکو گفته: هیچ اطلاعی در مورد علت مرگ این فرد وجود ندارد و اظهارات مقامات غربی کاملا بی اساس است. واکنش مقامات غربی در این باره کاملا غیرقابل قبول و بدون شواهد و اسناد و مدارک دقیق است.
این در حالیست که رئیس جمهور فرانسه جمعه شب پس از امضای یک توافقنامه امنیتی با همتای اوکراینی خود در کاخ الیزه در پاریس، طی یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با زلنسکی، اظهاراتی بسیار تند و بی سابقه علیه رئیس جمهور روسیه بیان کرد و از جمله گفت: وارد مرحله جدیدی از مناسبات خصمانه با روسیه شدهایم. رژیم پوتین به یکی از عوامل اصلی بیثباتی در جهان تبدیل شده و منافع ما را تهدید می کند. رئیس جمهور روسیه سیاست فرار به جلو را پیش گرفته و ما باید با عزمی راسخ او را وادار به عقب نشینی کنیم.
رئیس جمهور اوکراین نیز در این کنفرانس خبری با اشاره به مرگ الکسی ناوالنی، مخالف سرشناس روسی در زندان، پوتین را دیکتاتوری خونخوار خواند و گفت: جنگ ما در اوکراین جنگ برای نجات تمدن غرب است و به هر قیمتی شده باید پوتین را شکست دهیم.
یک تحلیلگر سیاسی فرانسوی پس از شنیدن سخنان مکرون گفت: جهان آزاد كه شاخ شوروی سابق را شكسته بايد بتواند پوتین را هم سرجای خود بنشاند.
میراث به جا مانده از شوروی و الگوگرفته از استالین
نشریه فارن افرز در مطلبی نوشته: به نظر می رسد جنگ سرد هرگز به پایان نرسیده است. دستکم، این دیدگاه رئیسجمهوری روسیه، ولادیمیر پوتین است. روشنترین نشانه اینکه کرملین نبرد تایتانیک خود را حتی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ادامه داده، در فعالیت سرویس های امنیتی و اطلاعاتی روسیه مشهود است. این سازمان ها، در عملیاتشان و با قدرت گستردهای که در جامعه روسیه دارند، از جایی که فعالیت اطلاعاتی شوروی متوقف شد، ادامه داده اند. از سال ۱۹۹۱ به بعد، این نهادها در خدمت راهبردی انتقامجویانه برای اعاده عظمت دولت روسیه و سرنگونی نظام بینالمللی پس از جنگ سرد قرار گرفتهاند. جنگ پوتین در اوکراین نتیجه خونین این راهبرد است.
نبوغ پوتین در این است که توانست در دوران پس از یازدهم سپتامبر، بهدور از چشم قدرت های غربی سازمان های اطلاعاتیاش را برای تثبیت حاکمیت خودکامه خود و تبدیل دوباره روسیه به یک قدرت بزرگ دیگر به کار گیرد. او در داخل روسیه، منتقدانش را ساکت کرد، رسانههای آزاد را خفه کرد و رقبای خود را از بین برد، با سرمشق از گزاره استالینی "هیچ کس که نباشد، هیچ مشکلی هم نیست".
ویدئوی زیر داستان زندگی دیکتاتور بیرحمی است که میلیونها انسان را در قرن بیستم کشته و دها میلیون نفر دیگر را به اردوگاه های کار اجباری فرستاده است؛ اردوگاه هایی که بسیاری هیچ گاه از آنها بازنگشتند. ژوزف استالین از تاثیرگذارترین رهبران روسیه است. مردی که اتحاد جماهیر شوروی را از یک جامعه رعیتی به یک ابرقدرت صنعتی و نظامی تبدیل کرد. با این وجود او با خشونت بسیار حکومت کرد و هزاران نویسنده، روشنفکر و مخالف سیاسی را به قتل رساند.
بله غربی هافقط دیکتاتورپوتین شناس شده اند وانهم بابت یورش نظامی اش به اکراین بوده ومی باشد وقبل ازان پوتین جان عزیزشان بوده وچه سرمایه گذاری های کلان درروسیه کردند که حالا عزیزشان بابت اکراین دیکتاتورشده وباعث مرگ فقط یک زندانی سیاسی الکسی ناوالنی شده ولی حکومت ضحاک ورهبرضحاک وخون آشام که همچون حکومت استالین درایران بیداد می کند را همچان حکومت اسلامی درایران ورهبراسلامی کشورایران عنوان کرده ومی کنند هرچند حکومت ضحاک تاکنون ده ها وصدها زندانی سیاسی بقتل رسانده وبه اعدام محکوم کرده وهمچنان هم به اعدام محکوم می کند غربی هاباقول وقرارهای پشت پرده وحمایت های انچنانی برمصونیت داشتن الکسی ناوالنی ازخشم پوتین وی رابه روسیه فرستادند که باعث زندانی شدن وبه مرگ وی منجرشد