به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت خارجه اسرائیل اعلام کرد روز سه شنبه انفجاری در نزدیکی سفارت این کشور در پایتخت هند رخ داده اما تلفاتی نداشته است. اسرائیل و هند گفتند تحقیقات مشترکی را در باره این انفجار انجام میدهند.
به گفته ناظران، انفجار امروز در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلی نو کار عوامل سپاه پاسداران است. این در حالیست که یک مقام ارشد اسرائیلی هشدار تهدیدآمیزی علیه سپاه پاسداران ابراز کرده است.
رسانه های اسرائیلی امروز به نقل از وزیر دفاع این کشور نوشتند: هرکس علیه ما اقدام کند یک هدف بالقوه است و هیچکس در امان نیست. وزیر دفاع اسرائیل این سخنان را در یک کمیته کنست (پارلمان اسرائیل) بیان کرده است.
این سخنان وزیر دفاع اسرائیل به پذیرش تلویحی مسئولیت در کشتن یک افسر ارشد سپاه قدس پاسداران در سوریه به نام "رضی موسوی" تعبیر شده است. یکی از نزدیکان او ملقب به "ابوتراب" به خبرگزاری سپاهی تسنیم گفته: اسرائیل چندین بار اقدام به ترور شهید رضی موسوی کرد و چندین بار محل کار وی را هدف قرار داد اما موفق به ترور وی نشد.
پاسدار علی صالحی بطور ضمنی به اهمیت بالای نقش این فرمانده سپاه قدس اذعان کرد و گفت: شهید موسوی از مشاوران ارشد سپاه پاسداران در سوریه بود و حدود ۲۵ سال در منطقه نقشآفرینی کرد. تنها شهید موسوی بود که از سفرهای شهید سلیمانی اطلاع داشت.
وی گفت: در یکی از عملیات اسرائیل، دفتر کار شهید رضی موسوی هدف قرار گرفت که در جریان آن، مصطفی بدرالدین ملقب به ذوالفقار فرمانده شاخه نظامی و اطلاعاتی حزب الله لبنان و مشاور حسن نصرالله به شهادت رسید.
مصطفی بدرالدین جانشین عماد مغنیه (مغز متفکر حزب الله) و داماد او بود که در سال ۲۰۰۸ در دمشق ترور شد.
مصطفی بدرالدین، که در لیست متهمان به قتل رفیق حریری (نخستوزیر سابق لبنان) قرار داشت، از اعضای برجسته حزب الله بود که در سال ۱۹۸۳ در کویت به اتهام بمبگذاری در سفارت آمریکا در آن کشور دستگیر شده بود اما بعدا آزاد شد.
رویارویی با اسرائیل و احتمال یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه
بی بی سی در گزارشی گفت: در فضای کنونی خاورمیانه، کشته شدن یکی دیگر از فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران، شرایط را برای جمهوری اسلامی بسیار دشوار کرده است. حالا دیگر تنها صحبت از «آرمان فلسطین» نیست. برای بازیگری مانند جمهوری اسلامی که خود را مدعی اول «محور مقاومت» معرفی میکند و در این مدت، به تندی بارها اسرائیل و «متحدان غربیاش» را تهدید کرده، گزینههای رویارویی روز به روز کمتر میشوند: اگر جمهوری اسلامی به تهدیدهای لفظیاش عمل کند، ناچار میشود پا به مسیری بگذارد که پایانش ممکن است جنگی تمام عیار باشد. ولی اگر مقامهای جمهوری اسلامی در دفاع از فلسطینیها قدمی بر ندارند، به لفاظی توخالی متهم میشوند و اعتبارشان ضربه میخورد.
واکنشها به کشته شدن رضی موسوی حاکی است که او احتمالا فرمانده بسیار مهمی بوده و در سلسله مراتب نظامی نیز از موقعیت بالایی برخوردار بوده. اما نگرانی از تلافیجویی احتمالی جمهوری اسلامی مسالهای نبوده که اسرائیل را از دست زدن به چنین اقدامی باز دارد.
اینبار اسرائیلیها برخلاف عملیات کشتن قاسم سلیمانی، مساله را به متحد قدرتمندشان - آمریکا - ارجاع ندادند، بلکه خود به شکل مستقیم وارد عمل شدند و رضی موسوی را هدف قرار دادند. آنها اصرار دارند که از فردای حمله حماس، دورانی تازه آغاز شده است. به همین دلیل حساسیت شرایط رو به افزایش است و خاورمیانه با اضطرابی کمسابقه و موقعیتی عمیقا شکننده خود را برای آغاز سال جدید میلادی آماده میکند.