نزدیک به ۷۰ درصد جامعه یا اعتقادی به حجاب ندارند یا جزو بدحجابها هستند.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی طی گزارشی اذعان کرده که ۷۰درصد زنان جامعه به حجاب اجباری اعتقاد ندارند و تلقی عمومی از حجاب نیز جنبه عرفی دارد. گزارش بر رابطه معکوس سن، تحصیلات و شغل در ارتباط با حجاب نیز صحه میگذارد.
به گزارش دوبچه وله، دفتر مطالعات فرهنگی مرکز پژوهشهای مجلس، بررسی مفصلی پیرامون حجاب انجام داده که گزارش آن تحت عنوان "عوامل مؤثر بر اجرایی شدن سیاستهای حجاب و راهکارهای پیشرو" منتشر شده است.
گزارش آشکار میکند که اکثریت افراد با مداخله دولت یا گشت ارشاد در امر پوشش موافق نیستند و همزمان بر این واقعیت صحه میگذارد که جامعه به "حجاب شرعی" رغبتی ندارد.
اصطلاح "محجبه عرفی" در این بررسی، جایگزین عبارت مرسوم "بدحجاب" شده است. گزارش میگوید: «تا ۷۰درصد زنان جامعه در گروه محجبههای عرفی (بدحجاب با تعریف شرعی) قرار دارند که از این میان ۱۵-۱۰ درصد در وضعیت حاد (بدحجاب هنجارشکن) بودهاند و سایر افراد در گروهی هستند که میتوان آنها را بدحجاب معمولی و دارای حجاب عرفی تلقی کرد.»
متولیان این مطالعه یادآوری کردهاند که سن و تحصیلات رابطه مستقیم و معناداری با "بدپوشی" زنان دارد و هر چه زنها جوانتر بوده یا بیشتر درس خوانده باشند، تقید کمتری به حجاب دارند. آنها تغییرات پوششی زنها در مشاغل مختلف را نیز دنبال کرده و زنان بیکار، محصلها و کارمندان شرکتهای خصوصی را در رده گروههای "آسیبدار" قرار دادهاند. مغازهداران و فروشندگان زن، زنان کارگر و فعال رسانهای نیز در صدر آمار بیشترین "بدپوشی" معرفی شدهاند.
همچنین گفته شده که تاهل تاثیر چندانی در نوع پوشش زنان ندارد و اختلاف بین "بدحجاب"های متاهل و مجرد حداکثر ۱۰درصد است.
این ملایان خرسند هستند که زنانشان را به مردانِ بیگانه کرایه دهند ولی هیچ زنی بی حجاب نباشد