آدرس پست الکترونيک [email protected]









پنجشنبه، 10 خرداد ماه 1397 = 31-05 2018

محرومیت بهاییان از کسب و کار ادامه دارد

یک شهروند بهایی که مغازه عینک‌سازی‌‌اش در نظرآباد کرج ده سال است پلمب شده، قصد دارد از قوه قضاییه به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شکایت کند. جامعه بهایی ممانعت از کسب‌وکار بهاییان را "آپارتاید اقتصادی" می‌خواند.

به گزارش دویچه وله، پیام ولی، بهایی ایرانی که مغازه‌اش ده سال قبل پلمب شده و جلوی کارهای دیگرش را نیز گرفته‌اند، در صدد شکایت از قوه قضاییه برآمده است. او به "کمپین حقوق بشر در ایران" گفته که عینک‌سازی او را به بهانه این که از شبکه بهداشت مجوز ندارد بستند: «من پروانه کسب از اتحادیه عینک‌سازان و گواهینامه فنی عینک‌سازی از وزارت کار داشتم و دارم. اما ده سال پیش که حدود ۶ مغازه عینک سازی در نظرآباد وجود داشت ۵ عینک سازی که متعلق به بهایی‌ها بود را پلمپ کردند و یک عینک‌سازی که صاحبش مسلمان بود باقی ماند.»

او عنوان کرده که پس از ۹ ماه بیکاری و پیگیری‌های بی‌نتیجه، نمایندگی محصولات آرایشی و بهداشتی را گرفت اما ماموران اطلاعاتی جلوی این کار را نیز با ترساندن خریداران گرفتند: «الان حدود دو سال است که تقریبا بیکار هستم.»

این شهروند بهایی می‌گوید دادگستری نظرآباد، شکایت اولیه‌اش را به مصوبه شورای تامین شهر علیه بهایی‌ها ارجاع داد: «از اداره اماکن و شورای تامین به دیوان عدالت اداری شکایت کردم که گفتند کاری نمی‌توانیم برای شما بکنیم. باید بروید وزارت اطلاعات و تعهد بدهید که تبلیغ نمی‌کنید.»

پیام ولی از سازمان بازرسی کل کشور نیز استمداد کرده اما پی برده که نام او در سایت این سازمان به عنوان کسی ثبت شده که از دیانت بهایی اعلام برائت نکرده است: «یعنی شکایت من در نهادهای قضایی به خاطر بهایی بودنم رسیدگی نمی‌شود.»

او می‌گوید یک بار در بهمن ۸۸ به خاطر پیگیری‌‌‌های مربوط به رفع پلمب مغازه‌اش بازداشت شده و سه ماه با اتهام "اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام" در زندان بوده‌است.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه در اردیبهشت ۹۶ گفته که در ایران بهایی بودن جرم نیست و کسی به دلیل "بهایی بودن یا اعتقاد نداشتن به خدا" به زندان نمی‌رود.

پاییز سال ۹۶ منابع نزدیک به بهاییان گزارش دادند که بیش از ۱۰۰ جوان بهایی که در کنکور آن سال قبول شده بودند، در مرحله انتخاب رشته با عبارت "نقص پرونده" روبرو شده‌‌اند. به آنها پس از مراجعه به سازمان سنجش آموزش کشور گفته بودند که به دلیل بهایی بودن و مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی اجازه تحصیل ندارند مگر اقرار کنند که از دیانت بهایی برگشته و مسلمان شده‌اند.

بهاییان علاوه برآن که از تحصیل یا کار دولتی محروم می‌شوند، از نظر جانی نیز تامین ندارند. خانه‌ها یا قبرهای آنها نیز از سوی "عوامل ناشناس" تخریب می‌شود و مورد بی‌حرمتی قرار می‌گیرد.

بیشترین اتهامی که حکومت ایران متوجه بهاییان می‌کند "جاسوسی" است. دست‌کم ۲۰۰ بهایی در اوایل انقلاب به همین اتهام اعدام شده‌اند. جامعه جهانی بهاییان می‌گوید آزار و پیگرد پیروان این دین در دولت روحانی بیشتر شده است.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: