آدرس پست الکترونيک [email protected]









شنبه، 15 اردیبهشت ماه 1397 = 05-05 2018

امام جمعه اهل سنت هم در حصر بسر می برد

مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در اعتراض به مخالفت با سفرش به قطر و استان‌های داخل ایران گفته است که باید به هرگونه "اعمال سلیقه" از سوی نهادها و ارگان‌ها پایان داده شود. این روحانی سنی "حصر استانی" شده است.

مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان و مدیر مدرسه دینی دارالعلوم زاهدان، گفته است که او حق دارد فقط به تهران سفر کند اما اجازه سفر به استان‌های کشور را ندارد. این رهبر سنی در ایران همچنین گفته است که "نهادها و ارگان‌ها" مانع سفرش به قطر شده‌اند.

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌ جمعه اهل‌سنت زاهدان اطلاع داده است که از شرکت عبدالحمید در دو مراسم تشییع‌ جنازه در خواف و تایباد و نیز سفر او به منطقه رمشک در استان کرمان ممانعت شده است. این پایگاه خبری در ادامه نوشته است با سفر امام جمعه اهل سنت زاهدان به کشور قطر هم که در روزهای اخیر قرار بود انجام شود، مخالفت کرده‌اند. این روحانی سنی در اعتراض به ممنوعیت سفر خود گفته است که این اقدام "مغایر با قانون" است و خواستار برچیده ‌شدن این گونه اقدامات شده است.

عبدالحمید همچنین گفته است که همه در برابر قانون برابر هستند و در قانون اساسی هیچ‌ کسی مستثنا نشده است. تمام نهادها، ارگان‌ها، مسئولین و مدیران کشور باید پایبند قانون اساسی باشند و آن را رعایت کنند.

مدیر مدرسه دینی دارالعلوم زاهدان درباره "ممانعت از سفرهای داخلی و خارجی" هم گفت: «این حق مردم است که بتوانند در داخل کشور آزادانه سفر کنند. نباید به کسی که می‌خواهد در یک مراسم تشییع‌ جنازه در استانی دیگر شرکت کند و یا به استانی دیگر مسافرت کند بگوییم تو این حق را نداری. قانون اساسی به هیچ ارگانی چنین حقی را نداده است که مانع مسافرت یک فرد از یک استان به استانی دیگر بشود.»

امام‌ جمعه زاهدان در ادامه افزود: «یک ایرانی باید بتواند آزادانه به هر نقطه از کشور اعم از کرمان، یزد، خراسان و اصفهان که می‌خواهد مسافرت کند؛ این حقی است که قانون اساسی به همۀ ایرانی‌ها اعم از شیعه و سنی و پیروان سایر ادیان داده است.»

اما دلیل واقعی مخالفت مقامات ایرانی با سفر عبدالحمید چه می‌تواند باشد؟

یکی از دست اندرکاران مدرسه دینی دارالعلوم در زاهدان که نخواست نامش برده شود در پاسخ به پرسش دویچه وله گفت: «ارگان‌های امنیتی وقتی تلفنی صحبت می‌کنند، می‌گویند که به صلاح نمی‌دانند که این سفرها انجام بگیرد. هدف حصر مولوی است و ایشان فقط حق دارند داخل استان سیستان و بلوچستان سفر کنند و به تهران. آقای عبدالحمید حصر استانی شده است و نه می‌توانند به استان‌ها سفر کنند و نه می‌توانند به خارج از کشور سفر کنند.»

هدف سفر مولوی عبدالحمید به قطر

در گزارش‌های مربوط به سفر عبدالحمید اشاره‌ای به اهداف سفر این روحانی سنی به قطر نشده است. دویچه وله در این باره هم از فرد مطلع در امور مدرسه دارالعلوم نیز پرسید. پاسخ او چنین بود: «رابطه ایران با قطر حسنه است و ما فکر کردیم که جناب مولوی حداقل می‌تواند به این کشور سفر کند. هدف سفر مولوی دینی و سیاسی نبود، بلکه فقط دیدار با بلوچ‌ها بوده است. یک بخشی از جامعه قطر را بلوچ‌هایی که از ایران و جاهای دیگر مهاجرت کردند تشکیل می‌دهند. این بلوچ‌ها چندین بار از آقای عبدالحمید دعوت کرده بودند و به دعوت این بلوچ‌ها مولوی قصد داشت با آنها دیدار کند. اما با این سفر هم مخالفت کردند. گذرنامه دست خود آقای عبدالحمید است ولی با این حال ایشان عملا ممنوع‌الخروج شده است.»



علی May 6, 2018 03:03 AM

دنیای اسلام در همه شکل و فرقه اش باید یک بار و بصورت جدی تکلیف حقوق بشر را در کشورهای اسلامی مشخص کند شتر سواری دولا دولا نمیشود مخالفین در شکلهای مختلف شامل مرتد و کافر و مشرک و باغی و محارب و حتی کسانی که به فرقه هایی غیر از فرقه حاکم در آن کشور اعتقاد دارند و دگر اندیشان در کشورهای اسلامی گاها از حقوق اولیه انسانی برخوردار نیستند و تحت ظلم و ستم حاکمان و جامعه اسلامی و مسلمان قرار دارند و این در حالیست که مسلمانان داعیه رحمت و مروت دارند ولی در هیچ کشور اسلامی حقوق غیر مسلمانان تعریف نشده و هیچ مقام دینی از هیچ فرقه ای در این رابطه اظهار نظر نمیکند ولی با توجه به اینکه عصر حاضر عصر تبادل اطلاعات است کتمان و پنهان کردن این امر محال بوده و باید نظر واقعی اسلام راجع به غیر مسلمانان بصورت شفاف بیان شود تا دنیا تکلیف خودش را اسلام بداند

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: