آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 17 آبان ماه 1395 = 07-11 2016

ترکیه؛ کری خوانی اردوغان برای غربی ها

رئیس جمهوری ترکیه به انتقادهای اخیر علیه سیاست او در ترکیه، واکنش نشان داد.

به گزارش خبرآنلاین، پس از درخواست رئیس جمهوری ترکیه مبنی بر احیا شدن مجازات اعدام، انتقاد های بسیاری را متوجه خود کرد که باعث شد اردوغان روز یک شنبه در جمع دانشگاهیان استانبول نسبت به انتقادهای مقامات غربی درباره دستگیری رهبران و نمایندگان حزب دموکراتیک خلق ها و محدودیت هایی که برای روزنامه نگاران و منتقدان در ترکیه ایجاد شده واکنش نشان دهد.

آقای اردوغان گفت: «آنها (منتقدان غربی) خودشان را برای هیچ به زحمت نیندازند. ما خوب می دانیم آنها چه کسانی هستند. ما تاریخ آنها را خوب خوانده ایم و خوب می شناسیم. من آنها را در طول ۱۴ سال نخست وزیری و رئیس جمهوری ام بخوبی می شناسم. من براحتی و به دقت می توانم قدم های بعدی آنها را پیش بینی کنم. اهمیتی نمی دهم اگر آنها مرا دیکتاتور خطاب کنند یا هر عنوان دیگری. از این گوش می شنوم و از آن گوش در می کنم.»

هدف از توهین به ترکیه به بهانه مصونیت، ایجاد مشکل برای کشور است

خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه، در این باره نوشته است: رجب طیب اردوغان‌، رئيس جمهور ترکیه طی سخنانی در مراسم دریافت دکترای افتخاری از دانشگاه اسکودار استانبول اظهار داشت: "هدف کسانی که به بهانه قانون مصونیت، به مجلس، دولت، مردم و دادگستری ترکیه توهین می‌کنند، ایجاد مشکل برای کشور در صحنه بین‌المللی است. من کوچکترین ترس و نگرانی از این حملات بین المللی ندارم و تنها مردم برای من مهم هستند."

این اواخر به دلیل تنش‌های ناشی از حوادث تروریستی یا مبارزه با تروریسم امکان بحث و گفتگو درباره سایر موضوعات نداریم. عدم رضایت خود از این مسائل را همواره ابراز داشته و به دوستان نیز گوشزد کرده‌ام که روی وظیفه اصلی خود تمرکز داشته باشند.

به عنوان رئیس جمهور ترکیه حتی‌المقدور سعی در پیگیری و مشارکت در مورد اهداف برنامه چشم انداز 2023، پروژه‌های عظیم و سرمایه‌گذاری‌های مهم دارم، اما برخی مسائل وجود دارند که اهمیت در میان گذاشتن آنها با مردم به اندازه سایر موارد است. یکی از آنها قضیه دفاع از نمایندگان حامی از گروه تروریستی پ.ک.ک است.

غرب هرگز خواب خوشی برای ما ندیده است. ترکیه‌ای که 53 سال در انتظار اتحادیه اروپا به سر می‌برد چه توقعی از غرب دارد؟ خود را فریب ندهیم. ما باید کار خودمان را انجام بدهیم. باور داشته باشید اگر کار و همت کنیم و اساتیدمان دانش‌آموزان عزیز را در راه علم برای آینده پرورش دهند، آنها (غرب) را از میدان به در خواهیم کرد. اصلا نگران نباشید.

ترکیه به دلیل حوادث 3 سال اخیر رویکرد متفاوتی نسبت به تحولات اتخاذ و نقشه راه جدیدی را برای خود طراحی کرده است. پس از این دیگر برای ما معیاری مانند "این یا آن یکی در مورد ما چه فکری می کند" وجود نخواهد داشت. از این پس، معیار ما، اقدامات لازم برای تداوم و بقای کشور و ملت مان خواهد بود. مثلا در سال 2013 در مورد حوادث پارک‌ گزی آنطور رفتار کردیم. در همان سال و در جریان تلاش برای کودتا در دستگاه‌های قضایی و امنیتی نیز همانطور اقدام کردیم.

به یاد دارید که در انتخابات7 ژوئن 80 کرسی مجلس به دست آوردند. بسیارعالی. حالا باید در مجلس می‌نشستند و مشغول کار می‌شدند، اما فردای آن روز با فراخواندن مردم در دیاربکر به خیابان ها، موجب مرگ 50 نفر شدند. قربانیان همگی کرد بودند. قاتلین نیز کرد بودند. خودشان انجام دادند. قضیه بسیار آشکار و بارز است. اطلاع دارید در ماه می گذشته مجلس ترکیه مصونیت قضایی تمام نمایندگان را بدون استثنا لغو کرد.

یعنی این امر چیزی مختص آنها نبود، اما الان به سخنان غربی‌ها در این زمینه نگاه کنید که چه روایت‌هایی که نمی‌کند. این اصلاح به دادگاه قانون ارجاع داده شد. دادگاه عالی هم این اقدام مجلس را قانونی دانست. پس از این تمام نمایندگان مجلس و حتی رهبران احزاب که دارای پرونده قضایی بودند با رجوع به دادگستری به سوالات دادستان پاسخ گفتند، اما اعضای یک حزب خاص از همان اول به دنبال سوءاستفاده از این موضوع بوده‌اند.

اردوغان اروپا را مسئول ترور در ترکیه خواند

در همین رابطه دویچه وله سخنان اردوغان را به نقل از سخنرانی تلویزیونی که از رسانه ملی این کشور پخش شده است این گونه پوشش داد: برای اردوغان مهم نیست که در اروپا به عنوان دیکتاتور مشهور شود. او به شدت به انتقادات در ارتباط با نقض آزادی مطبوعات و برخورد با مخالفان سیاسی‌اش واکنش نشان داد و اروپا را مسئول ترور در ترکیه خواند.

رجب طیب اردوغان،در سخنرانی تلویزیونی‌اش که به طور مستقیم از تلویزیون سراسری این کشور پخش شد، اعلام کرد که گرچه حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در ترکیه ممنوع است، اما این حزب در اروپا "آزادانه و بدون هیچ مشکلی" به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد.

اردوغان گفت: «مجموع اروپا از تروریسم حمایت می‌کند» و نتیجه گرفت که هر سلاحی که از اعضای حزب کارگران کردستان به دست می‌آید، ساخت غرب است.

رئیس جمهوری ترکیه که با این سخنان می‌کوشید اقدامات خود علیه مخالفان و نشریات مخالف را توجیه کند، در ادامه گفت: «برایم مهم نیست که مرا دیکتاتور یا چیز دیگری بنامند. این اتهامات از یک گوش وارد می‌شوند و از گوش دیگرم بیرون می‌روند. برای من مهم آن است که مردم کشورم مرا چه خطاب کنند.»

دستگیری صلاح‌الدین دمیرتاش، فیگن یوکسک‌داغ و شماری دیگر از رهبران حزب دمکراتیک خلق​ها (HDP) که در ترکیه به عنوان حزب کردها شناخته می‌شود، در یورش شبانه پلیس در شامگاه پنج‌شنبه و سحرگاه جمعه (۳ و ۴ نوامبر/ ۱۳ و ۱۴ آبان) موجی از اعتراضات را در ترکیه برانگیخته است.

اتهاماتی که علیه رهبران حزب دموکراتیک خلق‌ها با ۵۹ کرسی در پارلمان ترکیه اعلام شده "تبلیغات تروریستی" و نیز "عضویت در یک سازمان مسلح تروریستی" است. دولت ترکیه حزب دموکراتیک خلق‌ها را شاخه سیاسی حزب ممنوع کارگران کردستان ترکیه (پ‌ک‌ک) می‌داند.

گرچه حزب دمکراتیک خلق​ها همواره این اتهام را رد کرده، اما اردوغان در سخنرانی روز یکشنبه خود در این باره گفت با نمایندگان پارلمان که رفتاری چون تروریست‌ها دارند، چون تروریست‌ها نیز برخورد خواهد شد.

واکنش‌ها در ترکیه

حزب دموکراتیک خلق​‌ها در ترکیه در اعتراض به دستگیری اعضای رهبری این حزب فعالیت‌های خود در پارلمان این کشور را تحریم کرده است. این حزب در بیانیه‌ای که در شهر دیاربکر منتشر شد اعلام کرده است که تحریم فعالیت در پارلمان ترکیه واکنشی است به "سیاه‌ترین و پردامنه‌ترین حمله در طول تاریخ به دمکراسی" در ترکیه.

روز شنبه (۱۵ آبان / ۵ نوامبر) صدها نفر در استانبول علیه بازداشت‌های اخیر رهبران سیاسی کردها تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان دولت را "فاشیستی" می‌خواندند و شعار می‌دادند: «ما سکوت نخواهیم کرد.»

ماموران پلیس موفق شدند با استفاده از گاز اشک‌آور و آب‌پاش و باتون تظاهرکنندگان را متفرق کنند.

روز شنبه همچنین دادگاهی در استانبول رای داد که زمان بازداشت موقت ۹ نفر از کارکنان روزنامه جمهوریت افزایش یابد. این افراد متهم به رابطه با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) و همچنین فتح‌الله گولن، واعظ و مدرس علوم دینی هستند.

جم اوزدمیر، رئیس ترک‌تبار حزب سبزهای آلمان، روز یکشنبه (۱۶ آبان / ۶ نوامبر) در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه رادیویی "دویچلندفونک" آلمان گفت اردوغان با تشدید وخامت اوضاع در نظر دارد قدرت خود را تحکیم بخشد.

اوزدمیر در ادامه گفت ترکیه می‌رود تا به یک "دیکتاتوری اسلامی- ترکی" تبدیل شود. او در مصاحبه‌ای دیگر که در روزنامه آلمانی "تاگس‌اشپیگل" منتشر شد، هشدار داد که گفت‌وگوها بر سر عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا نباید به کلی قطع شود.

ماموران پلیس تظاهرکنندگان استانبول را متفرق کردند

کمیسیون اتحادیه اروپا در آخرین گزارش بررسی اوضاع ترکیه در ارتباط با عضویت این کشور در اتحادیه اروپا، شرایط ترکیه را بسیار نابسامان خوانده و اعلام کرده که این نابسامانی‌ها نسبت به گذشته در زمینه قضائی، حقوق بشر و آزادی بیان افزایش یافته‌اند.

در گزارش حدود ۱۰۰ صفحه‌ای کمیسیون اتحادیه اروپا که قرار است روز چهار‌شنبه (۱۹ آبان / ۹ نوامبر) منتشر شود، از جمله به واکنش شدید اردوغان نسبت به کودتای ماه ژوئیه اعتراض شده است. در جریان رسیدگی به این کودتا تاکنون ۶۰ هزار نفردستگیر شده‌اند و یا کار خود را از دست داده‌اند. یک–پنجم این افراد قضات و دادستان‌های ترکیه بوده‌اند.



arzhang November 5, 2016 11:05 AM

کشور ترکیه مثل یک موزه سر باز میمونه پر از اثار تاریخی ایرانیان باستان روم یونان و دین مسیحیت از ترکیه رشد کرده که اولین کلیساها و قبر رهبران دین مسیح مثل مادر مسیح حضرت مریم از جمله دیدینهای معروف ترکیه هست غیر ازین قبرملا نصرالدین یا قبرمولانا رومی در قونییه و ساحلهای شنا لخت مرد و زن همه ترکیه را یکی از پر دیدارترین کشور توریستی دنیا نزدیک به ۵۰ میلیون توریست در سال کرده بود و ترکیه بخاطرصنعت توریستی و دمکراسی بودن رابطه خوبی با دنیا داشت که باعث پیشرفت قسمت دیگر از اقتصاد ان مثل نساجی کشاورزی شهر سازی معماری جاده سازی به یک کشور پیشرفته دنیا معروف شده بود تا اینکه خمینی از ایران تصمیم گرفت ترکیه را مثل ایران اسلامی کند که با ریختن میلیاردها دلار پول به حزب عدالت که یک حزب کوچک بی نام نشان اسلامی بود به یک حزب شناخته شده و موثر در ترکیه بشود که امروزه نتیجه ان را میبینیم مثل امدن اردغان (احمدی نژاد ترکیه) یک مسلمان فناتیک بازاری که مثل آخوندا در ایران ترکیه را داره بطرف نابودی سوق میدهد

گزارش یا اعتراض به این نظر


Babak November 5, 2016 12:57 PM

باش تا صبح دولتت بدمد
کاین هنوز از نتایج سحرست
واما مهر ورزیده ، ارزش کاهش تومان را پس از آمدن حکومت اسلامی در ایران را هم حساب کنید

گزارش یا اعتراض به این نظر


Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: