آدرس پست الکترونيک [email protected]









یکشنبه، 13 مهر ماه 1393 = 05-10 2014

پرتاب ماهواره یا ادامه برنامه موشکی؟

قائم مقام سازمان فضایی از برنامه ثبت 12 موقعیت مداری جدید در اتحادیه جهانی ارتباطات (ITU) خبر داد و گفت: برنامه‌ پرتاب ماهواره‌هایی چون «شریف‌ست»، «ظفر»، «طلوع» و «پارس» با حامل‌های پرقدرت بومی در آینده نزدیک در دستور کار قرار دارد.

ایسنا: حمید فاضلی در مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا که با «شعار فضا، راهنمای راه» با حضور معاونان اجرایی و حقوقی رئیس جمهور و برخی از مسئولان سازمان فضایی کشور در محل پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، با بیان اینکه بسیاری از کشورهای جهان، مدل راه‌اندازی سازمان فضایی ایران را الگوی خود قرار داده‌اند، بر ضرورت حفظ یکپارچگی و مستقل بودن سازمان تاکید کرد و گفت: درصورتی که این سازمان از حالت یکپارچگی و مستقل بودن خود خارج و پراکنده شود، به دستاوردهای کشور خدشه وارد می‌شود.
به گفته وی، صحبت‌هایی در زمینه پراکندگی سازمان فضایی شنیده می‌شود که تاکنون با همکاری دولت تدبیر و امید چنین اتفاقی رخ نداده است.

قائم مقام سازمان فضایی با بیان اینکه ایران به عنوان یک بازیگر در حوزه فضایی جهان حضور دارد، بیان کرد: بر این اساس در دو سال گذشته بنا بر اعلام مجامع بین‌المللی، کشور ایران جزء پنج کشور نوظهور فعالیت‌های فضایی جهان شناخته شده است و بسیاری از کشورهای منطقه از برنامه‌های ایران در این زمینه الگو‌برداری کرده‌اند.

فاضلی همچنین از آمادگی کشور ایران جهت برگزاری کارگاه بین‌المللی ریزگردها و خشکسالی خبر داد و افزود: سازمان ملل از برگزاری این کارگاه بین‌المللی بسیار استقبال و از ما درخواست کرده تا موضوع پایش آلودگی در دریای خزر را نیز در این کارگاه مطرح کنیم.

وی در ادامه به اولویت‌های سازمان فضایی کشور اشاره کرد و گفت:‌ دستیابی به ماهواره‌های زمین آهنگ با بومی‌سازی، طراحی و پرتاب ماهواره‌های مخابراتی، توسعه فناوری‌های پیشرفته در حوزه فضا، ایجاد پایگاه‌های پرتاب و ایستگاه‌های کنترل و تله‌متری از جمله برنامه‌های در اولویت سازمان فضایی ایران به شمار می‌رود.

فاضلی همچنین از برنامه ثبت 12 موقعیت مداری جدید در اتحادیه جهانی ارتباطات(ITU) خبرداد و گفت:‌ همچنین پروژه‌های ساخت ماهواره‌های سنجش از دور با هدف کاربردی کردن این فناوری در کشور در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه در حوزه ماهواره‌های سنجش از دور با استفاده از سامانه‌های ماهواره‌ای، پردازش محصولات استراتژیک را برای وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار داریم، تصریح کرد: همچنین در حوزه‌های آبریز و رودهای مرزی سامانه‌های ماهواره‌ای را با سازمان هواشناسی ایجاد و ایستگاه‌های اخذ اطلاعات را به مرکز فضایی اعلام می‌کنیم.

قائم مقام سازمان فضایی ایران در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران نیز از برنامه‌پرتاب ماهواره‌هایی چون «شریف‌ست»، «ظفر»، «طلوع» و «پارس» با حامل‌های پرقدرت بومی در آینده نزدیک خبر داد و تاکید کرد: روند برنامه‌های فضایی کند نیست و در این زمینه اعتبارات خوبی دریافت شده است اما فناوری‌های پیشرفته برای بهره‌برداری نیازمند زمان هستند.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: