چهارشنبه، 18 تیر ماه 1393 = 09-07 2014پیش بینی شکست مذاکرات را هم کرده ایمسخنان روحانی در جمع سران و کارگزاران رژیم: دولت پیش بینی شکست مذاکرات اتمی را هم کرده است. بنا به گزارشها، روحانی در این نشست گفته: در مذاکرات خود ذرهای از حقوق ملت ایران عقبنشینی نخواهیم کرد. طرف مقابل درک کند که قبلاً مسیر بن بستی را انتخاب کرده بود، استراتژی ما برد – برد است، اما اگر دشمن زیاده خواهی کند دنیا می داند که مسئولیت شکست احتمالی مذاکرات فقط متوجه و برعهده طرف های زیاده خواه است. روحانی افزود: البته برنامه های دولت در حوزه رونق اقتصادی و توسعه بر توفیق و نتیجه مذاکرات استوار نیست و با پیشبینیها و برنامهریزیهای صورت گرفته در هر شرایطی اهداف خود را پیش خواهیم برد.
صدا و سیمای رژیم: رئیس سازمان انرژی اتمی، کار جمهوری اسلامی ایران به ویژه در مذاکرات دو جانبه با آمریکا را اتمام حجت دانست. علی اکبر صالحی در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب گفت: کاری که جمهوری اسلامی ایران به ویژه در مذاکرات دو جانبه با آمریکا انجام داده ، اتمام حجت بوده است یعنی اتمام حجت ما ، هم برای ملتمان و هم برای افکار عمومی جهان بوده به این صورت که جمهوری اسلامی ایران دارای دیپلماسی هوشمندانه و هوشیارانه و عقلانی است و در چارچوب عزت، حکمت و مصلحت و ضمن حفظ منافع ملی، آمادگی دارد که از انعطاف لازم در مسائل بین المللی استفاده کند. وی افزود: ما این را نشان دادیم از این رو گفتیم که حاضریم رآکتور اراک را باز طراحی کنیم یا برای چند سال همین ماشین ها را حفظ کنیم و طی افقی 8 ساله و یکی دو سال پیش از 8 سال، میزان سانتریفیوژها را به تعدادی برسانیم که ظرفیت تولید به 190 هزار سو برسد که همه اینها انعطاف هایی بزرگ بوده است. صالحی تصریح کرد: یا در حدود 15 مورد با آژانس توافق کردیم که به سوالات آنها پاسخ دهیم و اگر آنها از این فرصت طلایی که با انسجام و هماهنگی همه دستگاه های ذیربط تحت ارشادات مقام معظم رهبری است ، استفاده نکنند ما چیزی برای از دست دادن نداریم، یک 20 درصد را تعلیق کردیم که اگر نظام خواست دوباره آن را تولید خواهیم کرد.
رادیو فرانسه: لوران فابیوس، وزیر امورخارجه فرانسه در واکنش به اظهارات اخیر آیتالله خامنهای گفت که اگر گفته شده که 190 هزار سانتریفیوژ یا هیچ، مذاکرات راه به جایی نخواهد برد. وزیر امورخارجه فرانسه همچنین با بیان وجود اختلافاتی میان روسیه و دیگر اعضای گروه پنج به علاوه یک، اعلام کرد که تاکنون هیچ کدام از موارد اصلی بحث شده برای نگارش توافق نهایی در زمینه پرونده هستهای ایران، حل و فصل نشده است. وزیر امورخارجه فرانسه که امروز سهشنبه در کمیسیون امورخارجی پارلمان این کشور سخن میگفت، برای اولین بار از «تفاوت در رویکرد» نسبت به پرونده هستهای ایران، میان روسیه از یک سو، و دیگر اعضای گروه پنج به علاوه یک از سوی دیگر، خبر داد. فابیوس گفت: درحالی که تاکنون کشورهای عضو پنج به علاوه یک، رویکردی بسیار هماهنگ داشتند، اما طی روزهای اخیر اختلافاتی میان بخشی از گروه پنج به علاوه یک و شرکای روس ما وجود داشته است. وزیر امورخارجه فرانسه مشخص نکرد که دقیقا ماهیت و علت اختلافات در گروه پنج به علاوه یک چیست؛ گروهی که تاکنون موضعی یکپارچه در برابر پرونده هستهای ایران اتخاذ کرده است. فابیوس با ابراز امیدواری نسبت به حفظ همبستگی گروه پنج به علاوه یک، از تضاد میان اظهارات خوشبینانه مقامات ایرانی و همچنین روس از یک طرف، و محتوای مذاکرات جاری از طرف دیگر، انتقاد کرد. وزیر امورخارجه فرانسه گفت: وقتی من گزارشهای مذاکرهکنندگان فرانسوی از وین را میخوانم، میبینم که توافقی وجود دارد که مذاکره درباره آن آغاز شده، اما نیمی از این توافق هنوز بین کروشهها قرار دارد. وزیر امورخارجه فرانسه با اشاره به موارد اختلاف قدرتهای جهانی با ایران نظیر میزان غنیسازی اورانیوم، رآکتورهای اراک و فوردو، و همچنین بازرسیهای بینالمللی گفت که هماکنون هیچ کدام از این مسائل از کروشه خارج نشده است. لوران فابیوس همچنین با اشاره به سخنان اخیر آیتالله خامنهای درباره توانایی غنیسازی اورانیوم از سوی ایران گفت که اگر گفته شده که 190 هزار سانتریفیوژ یا هیچ، مذاکرات راه به جایی نخواهد برد. وزیر امورخارجه فرانسه همچنین گفت که مذاکرات قرار است تا بیستم ژوئیه به نتیجه برسد، ما طرفدار یک توافق هستیم، اما این توافق باید جدی باشد. فابیوس همچنین شعار اصلی جامعه بینالمللی درباره برنامه هستهای ایران را یادآور شد و گفت: انرژی هستهای صلح آمیز آری، اما بمب اتمی نه. توافقی که کشورهای غربی امیدوارند ایران به آن تن دهد، دستیابی این کشور را به بمب اتمی غیرممکن میسازد. در عوض این توافق قرار است که تحریمهای بینالمللی علیه ایران که اقتصاد این کشور را شدیدا ضعیف کرده، برداشته شود. |