آدرس پست الکترونيک [email protected]









دوشنبه، 9 دی ماه 1392 = 30-12 2013

نماینده مجلس رژیم: آلودگی مرگبار از بنزین داخلی است

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد که در ایران عزمی برای تولید بنزین باکیفیت به عنوان مهم‌ترین راهکار برای مقابله با آلودگی هوا در کشور وجود ندارد.

احمد سجادی نماینده فریمان در مجلس در گفتگو با فرارو درباره پیشنهاد معصومه ابتکار، رییس سازمان محافظت از محیط زیست برای مقابله با آلودگی هوا مبنی بر اینکه اگر امکان تولید بنزین با استاندارد یورو ۴ در کشور وجود ندارد، بهتر است برای مدتی بنزین استاندارد وارد کشور شود گفت: متاسفانه یکی از مهم‌ترین عوامل آلودگی هوا در تهران و سایر کلان شهر‌ها بنزین‌هایی است که زیر استاندارد یورو ۴ در کشور تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه بنزین‌های تولید داخل ناخالصی زیادی دارد و آلایندگی بالایی ایجاد کرده است گفت: نباید بیش از این اجازه داد که با جان مردم بازی شود و سلامت آن‌ها را به خطر انداخت.

عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره تولید بنزین در داخل کشور گفت: دوسال پیش پس از آنکه واردات بنزین به ایران تحریم شد یک تصمیم ملی گرفته شد مبنی بر اینکه نیاز داخل به بنزین، توسط پالایشگاه‌های کشور تولید شود.

وی افزود: پس از این تصمیم ظرف دوسال کشور به خودکفایی در تولید بنزین رسید با این حال از ابتدا زمان احساس نیاز شدید به بنزین سبب شد که کمیت فدای کیفیت شود و بنزینی که در ‌‌نهایت تولید شد، بنزینی بود فاقد استاندارهای لازم و با آلایندگی زیاد.

سجادی در ادامه این بنزین بی‌کیفیت آثار خود را روی هوا نشان داد و شرایط هوای تهران و سایر کلان شهر‌ها را به حالت اضطرار رساند با این حال مسوولان امر به جای چاره اندیشی در این رابطه ابتدا تاثیر بنزین بر آلودگی را کتمان کردند و سپس تلاش کردند گرد فراموشی بر دلیل اصلی آلودگی بپاشند.

نماینده فریمان در مجلس با تاکید بر اینکه دولت‌ها عزمی برای تولید بنزین با کیفیت در کشور ندارند گفت: هم در بودجه سال ۹۲ که دولت دهم آن را ارایه کرد و هم در بودجه سال ۹۳ که دولت یازدهم آن را ارایه کرد، سهم ناچیزی به وزارت نفت اختصاص یافت که آن سهم تنها صرف امور جاری‌ای وزارتخانه می‌شود.

وی افزود: در بودجه ۹۲ و در بودجه ۹۳ هر دو دولت تنها ۵/۱۴ درصد از درآمدهای نفتی را به وزارت نفت اختصاص دادند که با این مبلغ وزارت نفت نمی‌تواند به امور زیربنایی و تجهیز و بهبود صنایع تولیدی بپردازد.

سجادی ادامه داد: بر این اساس سال گذشته مجلس مصوب کرد که علاوه بر بودجه‌ای که توسط دولت در نظر گرفته شده است تا سقف هفت میلیارد دلار مازاد درآمد ارزی ناشی از افزایش قیمت و مقدار صادرات نفت خام و میعانات گازی به وزارت نفت اختصاص پیدا کند. که در صورت تخصیص این بودجه وزارت نفت می‌توانست تا حدودی موانع برای بهبود کیفیت بنزین را برطرف کند.

وی درباره اینکه چرا بودجه کافی برای وزارت نفت به منظور بهبود زیرساخت‌ها و افزایش کیفیت بنزین تولیدی تخصیص پیدا نمی‌کند گفت: برای اینکه دولت‌ها تنها به فکر گذران روز هستند و آینده برای آن‌ها مهم نیست. بودجه را هم که به مثلا اقتصادان‌ها می‌سپارند تا آن را تدوین کنند جز بسیاری از موارد از بودجه قبل کپی می‌شود تا سال و روز به پایان برسد بدون آنکه فکر چاره‌ای برای امور زیربنایی شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: ۱۰۰ سال است در ایران نفت تولید می‌کنیم اما هنوز خام فروش هستیم و فرآورده‌های نفتی را وارد می‌کنیم. هر دولتی هم که آمد و رفت ابتدا شعارهای علیه خام فروشی داده است و در ‌‌نهایت‌‌ همان راهی را پیش گرفت که گذشتگان رفتند.

سجادی ادامه داد: برای تولید نفت و گاز و پتروشیمی هم در طول این سال‌ها همواره نگاه‌مان به دست خارجی‌ها بوده است که با سرمایه گذاری خود به تولید انرژی ایران کمک کنند و در بسیار از اوقات هم آن‌ها نه تنها به تعهداتشان به طور کامل عمل نکردند بلکه در ‌‌نهایت از ایران طلب جریمه کردند.

نماینده فریمان در مجلس تصریح کرد: اگر همین جریمه‌های که به سرمایه گذاران حوزه انرژی ظرف این سال‌ها پرداخت شد صرف توسعه زیرساخت‌های صنعت نفت می‌شد اکنون بنزین با چنین کیفیتی تولید نمی‌شد.

وی درباره راهکار توسعه زیرساخت‌های برای افزایش کیفیت بنزین گفت: ‌‌نهایت هزینه‌ای که برای تولید بنزین باکیفیت نیاز است چیزی حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود که این رقم را می‌شود بدون نیاز به سرمایه خارجی‌ها و با کمک مردم داخل از طریق فروش اوراق مشارکت تامین کرد.

سجادی افزود: پیشنهادی که بنده چندین بار ارایه کردم درباره فروش اوراق مشارکت این بود که اوراق طرح توسعه صنعت نفت را با سود علی الحساب ۲۵ درصد به فروش برسانیم. این در حالی است که بانک‌ها هم اکنون حداکثر ۲۰ درصد سود سپرده اعطا می‌کنند.

نماینده فریمان در مجلس ادامه داد: در صورتی که بانک‌ها از افزایش سود سپرده منع شوند بنده قول می‌دهم که ظرف کمتر از یک هفته می‌توانیم ۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت به فروش برسانیم تا سرمایه کل پروژه‌های نفتی کشور را که سال‌ها است از کلنگ زنی آن می‌گذرد و هنوز به جایی نرسیده را تامین کرد.

سجادی درباره اینکه چرا چنین پیشنهادی جنب عملی تاکنون به خود نگرفته است گفت: دلیلش مشخص است، مسوولان بانکی اجازه چنین اقدامی را نمی‌دهند چرا که بسیاری از مسوولان ذی نفوذ بانک خودشان عضو هیات مدیره بانک‌ها هستند و نمی‌گذارند سرمایه‌ها از بانک‌هایی که سود ۲۰ درصد می‌دهد خارج شود برای خرید اوراق مشارکت ۲۵ درصد.

وی در خاتمه گفت: یک دلیل دیگری هم که مانع از اجرای این راهکار می‌شود قدرت مافیای نفت است که سودش در واردات فرآوردهای نفتی است. این مافیا اجازه نمی‌دهد که تولید در کشور خودکفا شود چرا که سودش در این است مثلا دو یا سه کشتی فرآورده نفتی همچون بنزین وارد شود تا سود ان به جیب سرازیر شود.



Translate by Google: English | Français | Deutsch | Español
به اشتراک بگذارید: