پروژه انتخابات فرمایشی پلی تکنیک به شکست انجامید
پروژه انتخابات فرمایشی جامعه فارغ التحصیلان پلی تکنیک به شکست انجامید
در ادامه حذف کردن نهادهای مدنی دانشگاه امیرکبیر توسط ریاست دانشگاه، اینبار نوبت به باسابقه ترین نهاد مدنی دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید و جامعه فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سابقه ای ٥٠ ساله در معرض تهدید قرار گرفته است.
به گزارش دانشجونیوز، دکتر رهایی، ریاست دانشگاه امیر کبیر با همکاری مهندس سعیدی کیا وزیر مسکن سابق پروژه ای را برای موازی سازی جامعه فارغ التحصیلان پلی تکنیک کلید زدند که با عدم استقبال فارغ التحصیلان به شکست انجامید.
شایان ذکر است دوران ریاست دکتر رهایی در دانشگاه امیرکبیر به دلیل عملکرد مدیریتی نادرست همواره همراه با تنش در بدنه دانشگاه بوده است و به همین شیوه فعالترین دانشگاه کشور در عرصه جنبش دانشجویی را به سکوت مطلق کشانده است. ایشان تاکنون بسیاری از دانشجویان را به خاطر فعالیتهای سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی از دانشگاه اخراج کرده است و کلیه نهادهای مدنی دانشجویی را از جمله انجمن اسلامی دانشجویان، شوراهای صنفی و کانون های فرهنگی هنری را از بین برده است یا تحت کنترل کامل قرارداده است. اینبار که از نهادهای دانشجویی فارغ شده است، قدیمی ترین نهاد مدنی و صنفی دانشگاه در برنامه قرارداده است.
تلاش رهایی و سعیدی کیا برای موازی سازی جامعه فارغ التحصیلان پلی تکنیک
دکتر رهایی و مهندس سعیدی کیا با استفاده از ابزارهای دولتی که در اختیار دارند تلاش کردند تا برای جایگزین کردن جامعه فارغ التحصیلان پلی تکنیک که سابقه ای ٥٠ ساله دارد با نهادی موازی به همین نام ، علاوه بر تصاحب نام و هویت جامعه قبلی، نهاد جدید را جایگزین آن کنند. بدین منظور انتخاباتی فرمایشی با تبلیغات فراوان توسط روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ١٢ اسفند ماه ٩١ برگزار شد که تعداد شرکت کنندگان در آن از تعداد کاندیداها کمتر بود .گفتنی است تعداد کل کاندیداها برای کل دانشگاه ١٠٥ نفر بود در حالی که جلسه مجمع عمومی انتخابات با کمتر از ١٠٠ نفر تشکیل شده است.
تعداد شرکت کنندگان کمتر از تعداد کاندید شدگان
در این انتخابات به کارمندان و اساتید بسیجی فارغ اتحصیل دانشگاه به صورت سیستماتیک دستور داده شده بود تا کاندیدا شوند اما ناگفته نماند که جمعی از فارغ التحصیلان پلی تکنیک که از موضوع موازی سازی جامعه فارغ التحیلان توسط ریاست دانشگاه خبر دار نبودند نیز کاندیدا شده بودند و در روز انتخابات که موضوع را متوجه شدند حاضر به شرکت در این انتخابات نشدند و به همین دلیل شرکت کنندگان در انتخابات کمتر از تعداد کاندیداها بود. به طور مثال در دانشکده ریاضی و دانشکده مستقل شیمی با اینکه که ٨ نفر کاندیدا شده بودند، اما هیچ نتیجه ای اعلام نشده است زیرا حتی یک نفر هم در انتخابات این دو دانشکده شرکت نکرده است. یا دانشکده مدیریت اجرایی و دانشکده مهندسی دریا تنها یک نفر در اتخابات شرکت کرده است و همان فرد هم انتخاب شده است و عضو دوم این دانشکده اعلام نشده است. در دانشکده مهندسی کامپیوتر سه نفر از چهار کاندیدا در انتخابات شرکت کرده است و عضو چهارم این دانشکده انتخاب نشده است. .یا در دانشکده مهندسی دریا تنها یک نفر در انتخابات شرکت کرده است و کاندیدای دوم در انتخابات شرکت نکرده است و عضو دوم نیز انتخاب نشده است.
یکی از مهترین ایرادهای ساختاری این انتخابات فرمایشی، نداشتن اساسنامه مصوب برای جامعه جعلی است. دکتر رهایی و مهندس سعیدی کیا که عجله فراوانی برای شکل دهی نهاد داشته اند، حتی فراموش کرده اند تصویب اساسنامه هر نهادی مقدم بر تشکیل آن و برگزاری انتخابات است. این موضوع توسط چند نفر از فارغ التحصلان تذکر داده شده است، اما مهندس سعیدی کیا که مصمم به شکل گیری جامعه فرمایشی بوده است، در پاسخ گفته است که انتخابات را برگزار می کنیم و بعد از انتخابات هیات امنا، اساسنامه را تصویب می کنیم. گفتنی است در پیش نویس اساسنامه مد نظر دکتر رهایی و مهندس سعیدی کیا همان روش حذفی در انتخابات هیای امنای نظام پزشکی و استعلام از نهادهای خاص خارج از دانشگاه اتخاذ شده است.
لازم به ذکر است جامعه فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در انتخابات قبلی با حضور بیش از ٤٠٠٠ فارغ التحصیل دانشگاه هیات امنای آن تعیین شده بود تا برگزاری انتخابات جدید همچنان قانونی است و دبیری آن را دکتر فرید اعلم از اولین فارغ التحصیلان دانشگاه امیرکبیر و اولین رییس دانشگاه پس از انقلاب بر عهده دارد.