مرگ سالانه 80 هزار ايرانی بر اثر آلودگیهای محيطی
طبق اعلام سازمان بهداشت جهاني سالانه 80 هزار ايراني جان خود را بر اثر عوامل محيطي از دست ميدهند.
به گزارش خبرگزاري آريا، کاظم ندافي رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت در چهارمين جشنواره بهداشت محيط اظهار داشت: در برنامه استراتژي که براي نظام سلامت کشور تعريف کرديم در نظر داريم که در سال 1404 بالاترين سطح سلامت را براي مردم در منطقه داشته باشيم.
رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اينکه بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني سالانه حدود 80 هزار مرگ در کشور ما ناشي از عوامل محيطي که در محيط کار و اطراف وجود دارد اتفاق ميافتد افزود: اين آمار 21 درصد از مرگ و مير کشور را به خود اختصاص داده در حالي که متوسط مرگ و مير ناشي از آلودگي محيطي در دنيا 15 تا 30 درصد است.
ندافي تصريح کرد: بسياري از مشکلات سنتي را در بخش آب نداريم هر چند مشکلات جديدي به ويژه آلايندهها در اين موضوع وارد شده است.
وي گفت: پوشش توالت بهداشتي يکي ديگر از نکاتي است که بايد مورد توجه قرار گيرد. چرا که در برخي روستاهاي کشور کمتر از 50 درصد پوشش توالت بهداشتي وجود دارد که ما را در رسيدن به اهداف هزاره دچار مشکل ميکند و متأسفانه براي اين امر متولي خاصي وجود ندارد.
رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت در بخش ديگري از سخنان خود به ايمني و بهداشت مواد غذايي اشاره کرد و گفت: اگر چه وزارت بهداشت متولي اين امر است اما نظارت با مکانيسمهاي قديمي کاري دشوار است و بايد تجهيزات بيشتر و به روز در اختيار بازرسان قرار گيرد و به خدمت گرفتن IT نيز در اين زمينه ميتواند مفيد باشد.
وي ايجاد سامانهاي براي بازرسيها را مفيد عنوان کرد و گفت: از دو سال پيش در حال تهيه سامانهاي هستيم که کيفيت آب، وضعيت پرتوها و مواد غذايي و اماکن عمومي در اين سامانه در لحظه ثبت ميشود که ميتوان براي تصميمگيريها از آن استفاده کرد و مداخلات ما را بهبود ميبخشد.
رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت در بخش ديگري از سخنان خود از راهاندازي سامانه سنجش اطلاعات پرتو ماوراي بنفش و تهيه نقشه ملي گاز رادون خبر داد و گفت:اکثر کشورها در مورد وضعيت گاز رادون نقشههايي را در اختيار دارند که مداخلات لازم را در خصوص آن انجام ميدهند ولي در کشور ما اين امر تاکنون محقق نشده و دانشگاه علوم پزشکي مازندران براي تهيه نقشه وارد عمل شده است.
وي در ادامه با اشاره به تهيه سند ملي راهبردي آب آشاميدني گفت: بر مبناي اين سند بستههايي را تدوين کرديم و براي تأمين بودجه به مقامات آن را ارسال کردهايم.
رئيس مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت با انتقاد از اينکه هيچ مطالعهاي منسجم و برنامهريزي شدهاي در مورد بار بيماريهاي محيطي نداريم افزود: دو سال است که ميخواهيم بار آلودگي هوا بر سلامت مردم را تهيه کنيم ولي آن طور که بايد به نتيجه نرسيدهايم.
وي در ادامه اظهار داشت:گزارش ملي مواجه با ترکيبات شيميايي در محيط زيست در برخي کشورها سه دهه سابقه دارد ولي ما نميتوانيم متابوليک اين مواد در خون، بدن و اثراتي که روي سلامت دارد را بسنجيم و اميدواريم در اين زمينه هم وارد شويم.