به خاطر رهبر انقلاب پاسخ احمدینژاد را نمیدهیم
رادیو فرانسه: پس از آنکه محمود احمدی نژاد در سخنانی تند به دو قوه دیگر جمهوری اسلامی و جایگاه رهبر در این کشور حملات تندی را انجام داد، دفتر ریاست جمهوری با انتشار بیانیه ای مدعی شد رسانه ها «عنوان» این سخنرانی را تحریف کرده اند، این سخنان امروز با واکنش مقاماتی از دو قوه قضاییه و مقننه روبرو شد.
سخنرانی تند محمود احمدی نژاد تنها چند هفته پس از آن صورت گرفت که رهبر جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی بی سابقه، مقاماتی که به اختلافات بین قوا در جمهوری اسلامی ایران دامن بزنند را خائن به ملت خوانده بود.
احمدی نژاد در سخنان خود تاکیدکرده بود: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران کامل و وحی منزل نیست.
احمدی نژاد در اولین همایش ملی قوه مجریه در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران ادامه داده بود: تقسیم بندیهای گذشته مبنی بر اینکه قوا کاری به یکدیگر ندارند مربوط به گذشته بود و معتقدم هم اکنون اداره نظام نیازمند مناسبات جدیدتری است.
احمدینژاد با بیان اینکه نمیتوان به نام مصلحت و از طریق ارسال قانون به مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را تغییر داد گفت: اگر معتقدیم که قانون را میتوان به نام مصلحت تغییر داد آن وقت نیازی به قانون اساسی نیز نداریم چرا که فقط عده قلیلی میتوانند ادعا کنند که ما مصلحت ملت را تشخیص میدهیم و مردم قادر به تشخیص مصلحت خود نیستند، در این صورت این سوال پیش میآیدکه چطور ملتی که تشخیص داد شما راحاکم کند مصلحت خود را به درستی تشخیص نمیدهد.
وی با تاکید براینکه در قانون اساسی تنها مقامی که نماینده اراده کل ملت است، رئیس جمهور است گفت: حتی در ایران مقام معظم رهبری نیز با واسطه انتخاب میشود اما رئ ر به شکل مستقیم توسط مردم انتخاب میشود، بنابراین تبلور مردم سالاری در کشور است.
احمدینژاد اضافه کرد: تا ما تذکری نسبت به قانون اساسی میدهیم میگویند اختلافها را شروع کردید در حالی که مشکل از جایی آغاز میشود که بخواهیم با اقلیتی کل ملت راکنترل کنیم. بنابراین تذکرات ما اختلاف نیست بلکه صیانت از حقوق مردم است.
وی با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس اقلیت مردم را تشکیل میدهند و نه اکثریت، گفت: برعکس نمایندگان مجلس، در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا برای رسیدن به این پست باید بیش از ۵۰ درصدآرای مردم را کسب کنند. بنابراین در این انتخابات مشارکت مردم نسبت به سایر انتخابها بالاتر است. بنابراین رای و اراده مردم از اهمیت برخوردار است و این گونه نیست که رای مردم کاغذی باشد که تنها اعداد را بالا و پایین میکند. اگر دستگاهها خارج از رای مردم و در داخل خود هزار بار پدر خود را در بیاورند هم در بیرون بدون رای مردم اتفاقی نمیافتد.
احمدینژاد در بخش دیگری ازسخنان خود با اشاره به بحث قانون اصلاح انتخابات گفت: صرف نظر از هر چیز، نفس این اصلاح خلاف قانون اساسی است؛ بنابراین درحالی که همه ما سوگند خوردهایم که خلاف قانون عمل نکنیم باید بیشتر به این مساله توجه کرد.
وی ادامه داد: اینکه عدهای بخواهند صلاحیتهای رئیس جمهور درقانون انتخابات را به نظر عدهای محدود کنند که قانون هیچ حقی به آنها نداده است خلاف روح قانون اساسی است چراکه در این صورت کسی که میخواهد رئیس جمهور شود باید کاغذ دست بگیرد و به دنبال گرفتن صلاحت خود ازآدمها باشد.
احمدینژاد ضمن انتقاد از اصلاح قانون انتخابات یادآور شده بود: در این مورد حتی برخی به شوخی میگفتند خوب است اگر نام فرد مورد نظر را هم در قانون بیاورند و خیال مردم را از این طریق راحت کنند. متاسفانه برخی فکر میکنند زمان قاجار است و استبداد در کشورحاکم است.
احمدی نژاد با طرح این سوال که آیا دستگاه های نظارتی می توانند به بهانه نظارت در کار قوه مجریه دخالت کرده و تصمیمات آن را لغو کنند گفت: قوه مجریه تحت امر دو قوه دیگر نیست و از خود اختیاراتی دارد اما برخی به گونه ای صحبت می کنند که انگار قوه مجریه از خود اختیاراتی ندارد و به مصوبات دو قوه دیگر وابسته است.
احمدی نژاد با تاکید براینکه نباید خود را مالک و عده ای را رعیت بدانند گفت: همه ما در قبال حقوق اساسی مسئول هستیم و نباید به محض اینکه فردی بحث یا نظری را مطرح کرد وی را متهم کنیم و بگوییم ما درجه یک و بقیه درجه دو و سه هستند چراکه این نقطه، نقطه آغاز استبداد است.
احمدی نژاد به بیان اینکه من به عنوان رئیس جمهور تلاش کردم نهایت آزادی ها را پاس دارم گفت: در برخی موارد برای احقاق حقوق مردم به قوه قضاییه شکایت کرده, مکاتبه کردیم, تذکر دادیم و در برخی موارد نیز این مسائل را به شکل علنی مطرح کردیم.
رسانه ها مغرضانه عنوان را تحریف کردند
انتشار این سخنان باعث شد تا دفتر رییس دولت طی بیانیه ای نسبت به تحریف سخنان وی توسط رسانه ها اعتراض کند، نکته قابل توجه آنکه در این بیانیه مشخص نیست، اعتراض دفتر محمود احمدی نژاد به کدام بخش از اخبار منتشر شده است و از دید آنها کدام قسمت از صبحت های وی دچار تحریف شده است.
نکته دیگر آنکه در این بیانیه تنها نسبت به تحریف این خبر در بخش «عنوان» آن اعتراض شده و نسبت به محتوای کلی آن اعتراضی صورت نگرفته است، در این بیانیه آمده است:« با کمال تاسف برخی رسانه ها در تکرار اهداف مغرضانه خود علیه مجموعه دولت و شخص دکتر احمدی نژاد، سخنرانی رییس محترم جمهور در همایش قوه مجریه در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران را با عنوانی کاملاً تحریف شده، منتشر کردند.
مرکز روابط عمومی دفتر رییس جمهور با تکذیب این گونه خبرسازی ها، برای چندمین بار این رسانه ها را به صداقت و رعایت تقوا در انتشار اخبار و پرهیز از جوسازی های کاذب دعوت می کند.»
اظهارات تند محمود احمدی نژاد علیه دو قوه قضاییه و قوه مقننه امروز با واکنش دو تن از مقامات این دو دستگاه مواجه شد.
پاسخ نمیدهیم
در این راستا محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه گفت: سخنان دیروز رئیس جمهور از نظر فنی، حقوقی و سیاسی جواب دارد.
محسنی اژه ای در خصوص اظهارات دیروز رئیس جمهور درباره اعلام آمار زندانیان و اعدامیان و همچنین ابطال برخی مصوبات در دیوان عدالت اداری اظهار داشت: مطالبی که دیروز رئیس جمهور به آن اشاره کرد از لحاظ فنی ، حقوقی و سیاسی جواب دارد و بعضی از این مطالب درست نبود. به دلیل برخی ملاحظات و توصیه مقام معظم رهبری در این خصوص فعلا جوابی نمی دهیم.
از سوی دیگر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز که امروز نشستی خبری داشت در واکنش به اظهارات محمود احمدی نژاد با اشاره به سخنان چندی پیش رهبر جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اتمام درگیری های رسانه ای سران قوا گفت: آنچه که رهبر معظم انقلاب فرمودند بسیار خیرخواهانه برای ملت و کشور بود، اینکه در شرایط فعلی مسئولان قوا مطالبی را نگویند که بوی تفرقه بدهد و مشکلات ایجاد کند، حرف درستی است البته این به معنای انجام ندادن وظایف نیست. بنده در این نشست خبری گفتم که در مورد مطالب روز گذشته رییسجمهور پاسخ نمیدهم، این رویکرد نیز با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری است که پاسخ دادن را به مصلحت نمیدانم البته میتوان در زمان دیگری پاسخهای ایشان را داد ولی اکنون بنایی در پاسخگوی ندارم.
رییس مجلس در ادامه خطاب به اصحاب رسانه گفت: از شما درخواست میکنم که کمک کنید تا فضا ملتهب نشود، چراکه نظرات رهبری خیرخواهانه است، در این بین حداقل ما فکر میکنیم که مجلس تبعیت خود را از رهنمودهای مقام معظم رهبری انجام داده است، رسانهها نیز کمک کنند که اگر مسائلی مطرح میشود تبدیل به ماجراجویی در کشور نشود.