شهرزاد نیوز: دوچرخه سواری زنان هنوزهم موضوع دعواها و جناح بندی هاست. در حالی کهشهرداری تهران و پلیس راهنمایی رانندگی به تقلید از سایر کلانشهرهای دنیا برای ترویج فرهنگ دوچرخهسواری تلاش میکنند و ایستگاهها و مسیرهای ویژهای را برای این امر در نظر گرفتهاند، اما تعداد بسیار کمی از زنان و دختران از دوچرخه استفاده می کنند.
در این میان نظر برخی مخالفان دوچرخه سواری زنان در اماکن عمومی شنیدنی است. یکی از این منتقدان سرسخت، علمالهدیش، امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان رهبری، است. او در این باره گفته است که نشستن روی دوچرخه برای دختر و زن حرام نیست. یک دختر خانم اگر در خانه خودش در را ببندد و توی حیاط خانهاش 10 ساعت هم دوچرخهسواری کند حرام نیست، اما وقتی این دختر خانم بیاید توی کوچه و با لباس دوچرخهسواری سوار دوچرخه شود، آن لباس و آن حرکت عارضه فساد، منکرات و فحشا برای جامعه دارد.
به گزارش قانون، رهبر رئیس فراکسیون روحانیون مجلس هشتم سال قبل از طراحی دوچرخهسواری برای زنان به شدت انتقاد و آن را مشکوک ارزیابی کرده بود.
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان هم گفت که در مصوبات شورای عالی بر عدم استفاده زنان از دوچرخه در سطح شهر تأکید شده است. شهرداری استفاده یا عدم استفاده زنان از دوچرخه در سطح شهر را به تأیید این شورا موکول کرده است. رئیس پلیس راهور تهران هم گفته بود که درحال حاضر زنان نمیتوانند از دوچرخه در سطح شهر استفاده کنند.
در این میان رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران که از مخالفان جدی برخورد با زنان دوچرخهسوار است و آن را ناشی از برخوردهای غلط با این مسأله در طی سالهای اخیر میداند، گفته است متأسفانه در کشور ما حساسیتهای موجود در مورد پوشش زنان باعث شده که زنان منشاء بسیاری از مشکلات اعلام شوند. وی از آقایان خواسته است تا چشمان خود را پایین اندازند.
مدیر اجرایی طرح راهاندازی و توسعه دوچرخه سواری در تهران نیز اظهار داشته که 50 درصد از جمعیت شهر را زنان تشکیل میدهند و قانونی دال بر ممنوعیت دوچرخه سواری زنان وجود ندارد.