رادیو آلمان: جامعه جهانی میخواهد پس از خروج نیروهای نظامی بینالمللی از افغانستان، در سال ۲۰۱۴ هم به این کشور کمک کند. در کنفرانس کشورهای یاریدهنده به افغانستان در توکیو بر سر کمکی چند میلیارد دلاری به این کشور توافق شد.
حدود ۷۰ هیأت نمایندگی از کشورهای همسایه و کشورهای یاریدهنده به افغانستان و نیز سازمانهای بینالمللی در کنفرانس یک روزه افغانستان در توکیو شرکت کردند.
پس از مذاکراتی که در این کنفرانس انجام گرفت، روز یکشنبه (۸ ژوییه / ۱۸ تیر) هیأت نمایندگی ژاپن اعلام کرد که توافق شده است که از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ بیش از ۱۶ میلیارد دلار به افغانستان کمک شود. بنابراین افغانستان میتواند به دریافت سالانه ۴ میلیارد دلار امید داشته باشد.
در برابر دولت افغانستان در سندی پایانی عهد بست که به یک سری از وظایف عمل کند. این وظایف از جمله شامل برگزاری انتخابات آزاد، بهبود بخشیدن به مدیریت دولتی، نظارت بهتر بر امور مالی و مبارزه با فساد اداری و مالی میشود. هدف، حصول اطمینان از آن است که دولت افغانستان واقعا به وعدههای خود عمل میکند.
ضرورت بهبود مدیریت دولتی در افغانستان
گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان، در برابر شرکتکنندگان در کنفرانس توکیو گفت: «ما به مدیریت دولتی خوب در افغانستان نیاز داریم، ما به مدیریت دولتی بهتری نیازمندیم.» آلمان پس از آمریکا و ژاپن، بیشترین کمک مالی را به افغانستان میکند. قرار است آلمان پس از پایان ماموریت نظامی بینالمللی در سال ۲۰۱۴ در افغانستان سالانه ۴۳۰ میلیون یورو "دستکم تا سال ۲۰۱۶" به این کشور کمک کند. وستروله گفت، ادامه کمکهای آینده آلمان به افغانستان در زمینههای غیرنظامی بسته به اصلاحاتی است که در این کشور انجام گیرد. در سال ۲۰۱۴ طی کنفرانسی در بریتانیا میزان پیشرفتهایی که افغانستان در زمینه تعهدات خود حاصل کرده، بررسی خواهد شد.
انتقاد حامد کرزای از خود
حامد کرزای، رئیس جمهور افغانستان، وعده داد که با فساد در کشورش سرسختانه مبارزه خواهد شد. او گفت، با وجود همه پیشرفتهایی که در سالهای اخیر در افغانستان حاصل شده، هنوز هم کشورش در معرض خطر است و اقتصاد آن رشد چندانی نیافته است. کرزای افزود، فساد جلوی تاثیر لازم کمکهای جهانی را میگیرد. رئیسجمهور افغانستان تاکید کرد، سالها کار مشقتبار ضروری است تا افغانستان به استقلال دست یابد.
دولت حامد کرزای در کنفرانس توکیو اسنادی را به جامعه بینالمللی عرضه کرد که در آن راهکار دولت افغانستان برای انجام اصلاحات تشریح شده است. هدف آن است که جامعه جهانی اطمینان حاصل کند که دولت افغانستان برای توسعه و اصلاحات برنامهریزی کرده است.
دریافت در مجموع سالی ۸ میلیارد دلار کمک مالی
کنفرانس یک روزه در توکیو تالی غیرنظامی اجلاس سران ناتو در ماه مه در شیکاگوست که طی آن تصمیم گرفته شد کمک سالانه مشابهی به منظور تقویت نیروهای نظامی افغان به دولت افغانستان صورت گیرد. با توجه به توافقی که در توکیو برای کمک به بازسازی و توسعه این کشور شد، افغانستان میتواند امیدوار باشد که در مجموع سالی ۸ میلیارد دلار کمک مالی دریافت خواهد کرد. جامعه جهانی میخواهد از این طریق در این کشور ثبات ایجاد کند.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، معتقد است که با وجود پیشرفتهای واقعیای که در افغانستان دیده میشود، وضعیت این کشور به لحاظ امنیتی و اقتصادی "شکننده" است. دبیرکل سازمان ملل تاکید میکند که بایستی برای مردم افغانستان "چشماندازی درازمدت" با هدف آیندهای بهتر را گشود و از نگرانی آنان در این مورد کاست که جامعه جهانی دیگر از آنان حمایتی نمیکند.