پروژه مانیتورینگ بیستون با حضور کارشناسان آلمانی اجرا شد. گفته میشود درحالحاضر این پروژه در مرحله برداشت اسکن لیزر و تهیه مدل سهبعدی از کتیبه داریوش است.
خبرگزاری میراثفرهنگی ـ گروه میراثفرهنگی ـ پروژه مانیتورینگ بیستون با حضور کارشناسان آلمانی اجرا شد. گفته میشود درحالحاضر این پروژه در مرحله برداشت اسکن لیزر و تهیه مدل سهبعدی از کتیبه داریوش است.
«حسین راعی»، مدیر پایگاه میراث جهانی بیستون در اینباره به CHN گفت: «در حال حاضر درمرحله برداشت اسکن لیزر و تهیه مدل سه بعدی از کتیبه داریوش هستیم. این درحالی است که پروژه پایش (مونیتورینگ) کتیبه و نقش برجسته داریوش اول، از دی ماه سال گذشته با همکاری کارشناسان آلمانی و ایرانی در محوطه جهانی بیستون آغاز شده است.»
وی افزود: «بعد از دسته بندی عکسها، فایلها و اطلاعات موجود و ترجمه گزارشهای موجود در آرشیو برای دسترسی کارشناسان آلمانی، هم اکنون در مرحله برداشت اسکن لیزر و تهیه مدل سه بعدی اثر به جهت بررسی دقیق تر و تهیه نقشه آسیبشناسی این کتیبه و نقش برجسته هستیم.»
مدیر پایگاه میراث جهانی بیستون در ادامه گفت: «امید است در مراحل بعدی به نتایج مثبتی جهت یافتن راهکارهای حفاظتی و نجاتبخشی و عملیات رفع خطر و همچنین مرمت این اثر ارزشمند و جهانی دست پیدا کنیم.
راعی همچنین در خصوص مهمترین برنامههای این پایگاه میراث جهانی در سال جاری بیان کرد: «مهمترین فعالیتهای پایگاه میراث جهانی بیستون در سال جاری مانیتورینگ کتیبه، تکمیل طرح ساماندهی و نظارت بر اجرای آن، تهیه نقشه باستانشناسی محدوده، آماده سازی بانک سفال، انجام عملیات لایه نگاری تپه نازلیان، تهیه الگو و ضوابط و مقررات ساخت و ساز در شهر بیستون و چند روستای واقع در محوطه حریم، استحکام بخشی پل صفوی، اجرای مبلمان محیطی در محوطه و آناستیلوز و خوانا سازی بنای ناتمام ایلخانی است.»
وی یادآور شد: «محدوده میراثی بیستون به علت برخورداری از آثار فراوان و توزیع آنها از وسعت بسیاری برخوردار است. در نخستین گام، پایگاه میراث فرهنگی در نظر دارد تا با تهیه یک نقشه جامع باستان شناسی وضعیت این آثار را مستند ساخته و با بررسی نیازها و ضرورتها، فعالیتهای آتی خود را اولویتبندی کند.»
مدیر پایگاه میراث جهانی بیستون، اظهار داشت: «از دیگر فعالیتهایی که در راستای ساماندهی منطقه وجود دارد، تهیه طرح ساماندهی شهر بیستون (شامل ارایه الگو و ضوابط مقررات ساخت و ساز بر پایه اصول شهرسازی و میراث فرهنگی) و تهیه طرح طراحی شهری خیابان اصلی بیستون از میدان ورودی تا امامزاده است.»
همچنین پایگاه در نظر دارد با تهیه طرحهای حفاظتی- مرمتی برای برخی از آثار از جمله پل صفوی روند ساماندهی منطقه را شتاب بخشد.